aekaelanorthosisapoelapollonarisethnikos achnasΠΑΡΑΛΙΜΝΙkarmiotissasalaminaΟΜΟΝΟΙΑ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥomonoiaΟΜΟΝΟΙΑ 29ΗΣ ΜΑΙΟΥpafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥ«Γύρισε» το κουμπί ο Μπεργκ, άλλαξε την «συνταγή» ο Κέρκεζ

«Γύρισε» το κουμπί ο Μπεργκ, άλλαξε την «συνταγή» ο Κέρκεζ

Μυστικά ανάμεσα στις δύο ομάδες δεν υπάρχουν. ΑΕΛ και Ομόνοια αναμετρήθηκαν άλλες δύο φορές φέτος, οι δύο προπονητές είναι μόλις οι δύο από τους τρεις που συνεχίζουν στους πάγκους των ομάδων τους από την αρχή της σεζόν (ο τρίτος είναι ο Τιμούρ Κετσπάγια), επομένως γνωρίζουν πολύ καλά η μία την άλλη.

Οι επιλογές του Χένινγκ Μπεργκ στο ντέρμπι κορυφής με τους γαλαζοκίτρινους της Λεμεσού μοιάζουν με… ανοικτό βιβλίο. Ο Νορβηγός γύρισε το κουμπί και παρατάσσει την ενδεκάδα που χρησιμοποίησε στον πρώτο προημιτελικό αγώνα κυπέλλου με τον ΑΠΟΕΛ και τα δύο παιχνίδια της δεύτερης φάσης του πρωταθλήματος με Ολυμπιακό και Ανόρθωση.

Οι εννέα ποδοσφαιριστές που έμειναν εκτός ενδεκάδας στον επαναληπτικό με τον «αιώνιο» αντίπαλο, συν οι Φαμπιάνο και Λούφτνερ, αποτελούν τις επιλογές του Νορβηγού που διατηρεί τον σχηματισμό 4-4-2 παρόλο που βάση αποτελεσμάτων δεν λειτούργησε και τόσο. Οι πράσινοι στα τελευταία πέντε παιχνίδια τους κέρδισαν μόλις τα δύο, ενώ πέτυχαν μόνο δύο τρία τέρματα. Ο τεχνικός του «τριφυλλιού» θεωρεί ότι το δίδυμο Ασάντε – Τσέποβιτς μπορεί να σπάσει τον ρυθμό της ΑΕΛ, να βάλει πίεση σε όλο το πλάτος του γηπέδου με ζητούμενο να σπάσει το εντός έδρας αήττητο της λεμεσιανής ομάδας και να πάει στο +4.

Στον αντίποδα, ο Ντούσαν Κέρκεζ έβαλε την «πινελιά» του στην ενδεκάδα της ΑΕΛ, αλλάζοντας τον επιτελικό μέσο. Ο Ντανίλο πήρε φανέλα βασικού αντί του Σίτο Ριέρα, με τον Βόσνιο προπονητή να θεωρεί ότι ο Βραζιλιάνος με τις προσωπικές του ενέργειες μπορεί να βάλει δύσκολα στην άμυνα της Ομόνοιας.

Οι πράσινοι είναι η μοναδική ομάδα που δεν κέρδισε η ΑΕΛ στο Τσίρειο τη φετινή σεζόν, ενώ ο Κέρκεζ έχει την πρόκληση της πρώτης νίκης επί του Χένινγκ Μπεργκ, αφού σε πέντε αναμετρήσεις η Ομόνοια κέρδισε τρεις φορές, ενώ δύο ματς έληξαν ισόπαλα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ