aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥΓυναίκες: Η ΑΕΛ θέλει και την Ευρώπη

Γυναίκες: Η ΑΕΛ θέλει και την Ευρώπη

Η σειρά της  ΑΕΛ να μπει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις έφθασε. Η μοναδική εκπρόσωπος της Κύπρου στα Κύπελλα της CEV στις γυναίκες αγωνίζεται την Πέμπτη στις 20:00 στο  «Νίκος Σολωμονίδης» απέναντι στη σλοβακική  BVK Bratislava. Ο αγώνας είναι στο πλαίσιο του CEV Challenge Cup.

Οι γαλαζοκίτρινες οι οποίες εντυπωσιάζουν τη φετινή χρονιά, αφού βρίσκονται στην κορυφή της βαθμολογίας (σ.σ. έχοντας συγκάτοικο) την Ανόρθωση με 22 βαθμούς σε οκτώ αγώνες) με μια ήττα επιδιώκουν και την ευρωπαϊκή διάκριση.

Στόχος της λεμεσιανής ομάδας μια νίκη που θα αφήνει ανοικτή την πρόκριση για τον επαναληπτικό της Μπρατισλάβα στις 12 Ιανουαρίου 2017. Η ΑΕΛ προετοιμάστηκε κατάλληλα για τον αγώνα και όλες οι πετοσφαιρίστριες βρίσκονται στη διάθεση του κόουτς Στέργιου Φραγκέσκου.

Ο ίδιος κατέστρωσε τα πλάνα του και όπως επισημαίνει: «Παίζουμε στην έδρα μας και θα κυνηγήσουμε όσο δύσκολο και να είναι το παιχνίδι τη νίκη. Θέλουμε να διεκδικήσουμε την πρόκριση στη Σλοβακία». Ο κόουτς ανέφερε ότι οι μέρες που πέρασαν χωρίς αγωνιστικές υποχρεώσεις βοήθησαν την ομάδα του να ξεκουραστεί και να προετοιμαστεί ενόψει του αγώνα της Πέμπτης.

Ερωτηθείς κατά πόσο επηρέασε την ομάδα η ήττα από την Ανόρθωση, ο κ. Φραγκέσκου είπε ότι« οι ήττες είναι μέσα στο πρόγραμμα και οι παίκτριές του είναι πεισμωμένες για να επανέλθουν».

Σκιαγραφώντας την ομάδα της Bratislava o κόουτς της ΑΕΛ ανέφερε ότι είναι ψηλή ομάδα με κυρίαρχο στοιχείο τη δύναμη στο φιλέ, το μπλοκ και την επίθεση. Παράλληλα, ανέφερε ότι από την BVK αυτό που ξεχωρίζει είναι η ομαδικότητα παρά το γεγονός ότι υπάρχουν παίκτριες που διακρίνονται και ατομικά.

Η έμπειρη παίκτρια της ομάδας Σάντρα Παύλου μιλώντας για τον αγώνα κόντρα στις Σλοβάκες ανέφερε ότι «παρά τις δυσκολίες θα παλέψουμε για τη νίκη. Οι προπονητές μας ανέλυσαν την αντίπαλο παρά το γεγονός ότι δεν γνωρίζουμε πολλά για την ομάδα αυτή με στόχο τη νίκη στον αγώνα της Λεμεσού».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ