aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥΓνωστή «σφυρίχτρα» στη Βασιλεία με θύμησες από το ντροπιαστικό ΑΕΛ-ΑΠΟΕΛ

Γνωστή «σφυρίχτρα» στη Βασιλεία με θύμησες από το ντροπιαστικό ΑΕΛ-ΑΠΟΕΛ

Ο Τσέχος διαιτητής Πάβελ Κράλοβετς ορίστηκε για να διευθύνει την επαναληπτική αναμέτρηση τη Βασιλείας με τον ΑΠΟΕΛ στην Ελβετία την ερχόμενη Πέμπτη στο «Ζανκτ Γιάκομπ-Παρκ». Βοηθοί του ορίστηκαν οι συμπατριώτες του Ίβο Νάντβορνικ και Τόμας Μόκρους, ενώ τέταρτος θα είναι ο Μίροσλαβ Ζελίνκα.

Στο VAR θα βρίσκεται ο Πολωνός Πάβελ Γκιλ με βοηθό τον συνεργάτη συμπατριώτη του Πολωνό Μπαρτόζ Φρανκόφσκι. Παρατηρητής διαιτησίας ορίστηκε ο Αλέν Χάμερ από το Λουξεμβούργο και παρατηρητής αγώνα ο Πολωνός Λούκας Βαχόφσκι.

Τόσο ο Κράλοβετς, όσο και ο Ναντβόρνικ, δεν είναι άγνωστοι στον ΑΠΟΕΛ. Αμφότεροι ορίστηκαν και στις 24/9/2017 στον ματς του ΑΠΟΕΛ με τη Τότεναμ (0-3) στο ΓΣΠ για τη 2η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Champions League. Πιο πριν ο Πάβελ Κράλοβετς έχει διαιτητεύσει και τον αγώνα των γαλαζοκιτρίνων με την Κοπεγχάγη στη Δανία στις 16 Αυγούστου 2016 (γαλαζοκίτρινοι έχασαν με 0-1), στον πρώτο αγώνα των πλέι οφ του Champions League.

Σημειώνεται πως ο Κράλοβετς διαιτήτευσε και το ΑΠΟΕΛ – Μπιρκιρκάρα (4-0) στις 28 Ιουλίου 2005, για τον α’ προκριματικό γύρο του Κυπέλλου UEFA. Εκείνος, μάλιστα, ήταν ο πρώτος αγώνας στην καριέρα του 40χρονου ρεφ σε ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Από τις υπόλοιπες κυπριακές ομάδες, ο Κράλοβετς σφύριξε και σε ευρωπαϊκό ματς της Ανόρθωσης, στις 4 Οκτωβρίου 2007 στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» για τον πρώτο γύρο του Κυπέλλου UEFA απέναντι στην Τότεναμ (1-1).

Ο Τσέχος διαιτητής ήταν εκείνος που διεύθυνε τον ντροπιαστικό τελικό Κυπέλλου ΑΕΛ-ΑΠΟΕΛ το 2015 (2-4) στο ΓΣΖ, ο οποίος σημαδεύτηκε από σοβαρά επεισόδια, διακοπέι και για να συνεχιστεί το παιχνίδι, έπρεπε να αδειάσει η κερκίδα των οπαδών της Λεμεσιανής ομάδας, ενώ αποχώρησαν… οικειοθελώς και αρκετοί υποστηρικτές των γαλαζοκίτρινων της Λευκωσίας.

Επίσης, ο Τσέχος ήταν διαιτητής και τον Οκτώβριο του 2016 και στο Ελλάδα – Κύπρος (2-0) για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ