aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥΓκουρμπάνοφ για όσα έγιναν στην Κύπρο: «Η πρόκληση των οπαδών υπήρχε και θα υπάρχει πάντα»

Γκουρμπάνοφ για όσα έγιναν στην Κύπρο: «Η πρόκληση των οπαδών υπήρχε και θα υπάρχει πάντα»

Οι δηλώσεις του προπονητή της Καραμπάχ, Γκουρμπάν Γκουρμπάνοφ, μετά την πρόκριση απέναντι στην ΑΕΛ:

«Συγχαίρω τους παίκτες μου για τη νίκη και ευχαριστώ τους φιλάθλους. Πρόσφατα, δεν υπήρχε τέτοια ατμόσφαιρα στο γήπεδο, ούτε ποδοσφαιρικός ενθουσιασμός. Μας έλειψε πραγματικά. Αυτή η νίκη ήταν πολύ σημαντική. Παίξαμε απέναντι σε μια καλή ομάδα, είχαν καλούς προπονητές , η ομάδα ήταν καλή. Δεν κάναμε λάθη στη Λάρνακα, απροσεξία στον επαναληπτικό αγώνα. Δεν επιτρέψαμε στον αντίπαλο να κάνει επιθέσεις εκεί. Δεν ήταν εύκολο για εμάς. Μας πήραν στα σοβαρά. Δεν κάναμε αυτό που θέλαμε στο γήπεδο. Είπα στους παίκτες χθες ότι οι συνθήκες ήταν ίδιες και για τις δύο ομάδες. Παίξαμε προσεκτικά, το δεύτερο ημίχρονο μάλλον δεν ήταν καλό. Αλλά ήμουν ικανοποιημένος από τη συμπεριφορά των παικτών μου στο γήπεδο, την μαχητικότητα. Σε λίγο πρέπει να προετοιμαστούμε για έναν άλλο αντίπαλο. Έχουμε ένα παιχνίδι πρωταθλήματος σε τρεις ημέρες. Ήταν ένα σημαντικό παιχνίδι για την ανάπτυξη των παικτών μου. Πετύχαμε ένα γκολ εδώ στο τέλος».

– Πώς νιώσατε για τη νίκη από ηθική άποψη;

-Ήταν και καλό και η νίκη ήταν σημαντική. Πρέπει να δώσουμε μεγαλύτερη προσοχή στις αρχές του αθλητισμού. Απλώς μερικές φορές οι συζητήσεις γύρω από το παιχνίδι είναι πιο ενδιαφέρουσες, το παιχνίδι έχει μια ηθική πλευρά για να συζητηθεί περισσότερο.

– Έγινε μια πρόκληση εναντίον σας στην Κύπρο. Εκνευρίστηκες από την ΑΕΛ;

– Είχα τέτοιες περιπτώσεις. Αντέδρασα ακόμη πιο σκληρά. Θύμωσα τόσο πολύ που κερδίσαμε. Παρ ‘όλα αυτά, αντιμετώπιζα πάντα τον αντίπαλο με σεβασμό. Πριν από το παιχνίδι εκεί, είπα ότι ήταν ενδιαφέρον για μένα να παίξω εναντίον αυτής της ομάδας. Η πρόκληση των οπαδών υπήρχε και θα υπάρχει πάντα. Ειδικά εναντίον μας.

– Υπήρξε ένας δυναμικός αγώνας στο γήπεδο. Τα γεγονότα στην Κύπρο έπαιξαν ρόλο σε αυτό;

– Μερικές φορές τέτοια παιχνίδια επιτρέπουν στους παίκτες να είναι πιο αποφασισμένοι ως προς τις αρχές. Είμαι ικανοποιημένος από τους παίκτες όσον αφορά την επιμονή. Είναι σε θέση να ελέγξουν τον εαυτό τους σε δύσκολες στιγμές και δεν φοβούνται να πολεμήσουν. Αν δεν πολεμήσεις, δεν μπορείς να πετύχεις. Ειδικά μετά την ένδοξη νίκη μας, μετά την απελευθέρωση των εδαφών μας από την κατοχή, δεν έχουμε άλλη επιλογή. Από εδώ και πέρα, οι παίκτες θα αγωνίζονται με πιο μαχητικό πνεύμα.

– Σας είδαμε νευρικούς στις καθυστερήσεις που έβαλε ο διαιτητής.

 Σωστά. Στον αντίπαλο άρεσε να παίζει με μακριές μπάλες. Δεν θέλαμε να τους επιτρέψουμε να στείλουν τη μπάλα μπροστά από το τέρμα μας με μακρινές πάσες. Στο τέλος, έγινα ο ίδιος επιθετικός για να δω τους παίκτες μπροστά.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ