aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥΓκουρμπάνοφ: «Επιθετικη στάση σε Ελλάδα και Κύπρο, φοβάμαι απάντηση στις προκλήσεις»

Γκουρμπάνοφ: «Επιθετικη στάση σε Ελλάδα και Κύπρο, φοβάμαι απάντηση στις προκλήσεις»

Μεγάλη προσπάθεια να κατευνάσει τα πνεύματα έκανε ο τεχνικός της Καραμπάχ, Γκουρμπάν Γκουρμπάνοφ, ενόψει της αυριανής (12/8, 19:00) αναμέτρησης με την ΑΕΛ για τον 3ο προκριματικό γύρο του Κόνφερενς Λιγκ.

Ο τεχνικός των Αζέρων κάλεσε τους Αζέρους να δείξουν ποδοσφαιρικό πολιτισμό και σημείωσε πως ο Ντούσαν Κέρκεζ έδειξε την κουλτούρα του. Πάντως, χαρακτήρισε τις ελληνικές και κυπριακές ομάδες επιθετικές σε ότι έχει να κάνει με τη συμπεριφορά εκτός γηπέδου.

Αναλυτικά οι δηλώσεις

«Μας περιμένει ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι. Στον πρώτο αγώνα, είδαμε τη δύναμη του αντιπάλου. Η ΑΕΛ λατρεύει να κρατάει την μπάλα και να πηγαίνει γρήγορα στην επίθεση. Έπαιξαν 11 ξένοι και γενικά, από όσο γνωρίζω, υπάρχουν περισσότεροι από 20 στο σύλλογο. Παίζουμε στο δικό μας γήπεδο και αυτό είναι ένα πλεονέκτημα για εμάς. Είναι απαραίτητο να πάρουμε πολύ σοβαρά τον αντίπαλο, γιατί η ΑΕΛ ανά πάσα στιγμή μπορεί να εκμεταλλευτεί κενά και να μας τιμωρήσει. Είναι πολύ σημαντικό να είμαστε προσεκτικοί καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα, κάθε ποδοσφαιριστής δεν πρέπει να χάνει τη συγκέντρωσή του. Πιστεύω ότι αύριο τα παιδιά θα εμφανιστούν ως πραγματικοί μαχητές και πραγματικοί επαγγελματίες, ώστε να επιτύχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα», είπε αρχικά και ακολούθως αναφέρθηκε στα επεισόδια που διαδραματίστηκαν στον πρώτο αγώνα.

«Ναι, υπήρξαν ανεπιθύμητες στιγμές στο πρώτο ματς που μας επηρέασαν άσχημα όλους. Διαβάζω τι γράφει ο κόσμος, βλέπω ότι ανυπομονούν για την αναμέτρηση. Μερικοί είναι ιδιαίτερα επιθετικοί σε ό,τι συνέβη στην Κύπρο. Πρέπει όμως να σκεφτούμε ότι το ποδόσφαιρο είναι άθλημα. Τόσο οι παίκτες όσο και οι προπονητές πρέπει να είναι απόλυτα συγκεντρωμένοι στον αγώνα. Δεν πρέπει να κάνουμε λάθη στο γήπεδο, πρέπει να συμπεριφερόμαστε σωστά. Υπήρξαν κάποιες άδικες ενέργειες εναντίον μας στην Ευρώπη. Λόγω μεγάλων λαθών, στερηθήκαμε μεγάλες επιτυχίες. Αύριο πρέπει να είμαστε ενωμένοι και όλες οι σκέψεις πρέπει να αφορούν το παιχνίδι. Έχουμε επανειλημμένα συναντήσει παρόμοιες προκλήσεις. Σε κάθε περίπτωση, έχουμε μεγάλη υποστήριξη από τους φιλάθλους, την οποία βλέπουμε στο Αζερμπαϊτζάν στους αγώνες της Ευρώπης. Είμαι σίγουρος ότι θα υπάρχει καλή υποστήριξη αύριο. Μαζί θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε».

Τι συμβουλές δίνει στον κόσμο για να μην παρεκτραπεί: «Δεν χρειάζονται συμβουλές. Έχω ξαναπεί ότι εμείς, ως λαός, έχουμε συναντήσει επανειλημμένα κάτι τέτοιο, αλλά πάντα δείξαμε την παιδεία  μας. Οι οπαδοί μας θα το δείξουν ξανά αύριο. Μου φαίνεται ότι οι συμβουλές από την πλευρά μου θα ήταν ακατάλληλες. Σαν να πρόκειται να κάνω τον δάσκαλο. Γενικά, κατ ‘αρχήν, δεν μου αρέσει όταν κάποιος χρησιμοποιεί προσβλητικές λέξεις για μένα. Η δουλειά των παικτών είναι το γήπεδο. Όμως, ως Αζερμπαϊτζάν, πρέπει να δείξουμε τον πολιτισμό μας και θα το κάνουμε αύριο».

Για το αν οι οπαδοί θα περιμένουν νίκη της Καραμπάχ ως απάντηση στην πρόκληση: «Αυτό φοβάμαι περισσότερο. Θα κάνουμε λάθος αν σκεφτούμε πώς πρέπει να απαντήσουμε στην πρόκληση των οπαδών. Περισσότερες από μία φορές είπα στους παίκτες μου ότι πρέπει να σκοράρουμε όσο το δυνατόν περισσότερο και να μην υποχωρήσουμε. Αυτό είναι απαίτηση. Αλλά και ο αντίπαλος ετοιμάζεται για σένα. Δηλαδή, αν προσπαθούμε να κερδίσουμε, θέλοντας έτσι να ανταποκριθούμε στην πρόκληση, τότε κινδυνεύουμε να χάσουμε. Αυτό έλεγα πιο συχνά στα παιδιά τις τελευταίες ημέρες. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για το παιχνίδι του αντιπάλου, για αυτό που θα δείξει και να μην ακούμε τι συμβαίνει εκτός γηπέδου. Δεν νομίζω να μας προκαλέσουν. Αλλά, αυτή η ομάδα είναι λίγο επιθετική. Βασικά, οι ελληνικές και οι κυπριακές ομάδες είναι έτσι. Δεν το εννοώ ως προς τις προκλήσεις. Μερικοί παίκτες είναι μερικές φορές πιο επιθετικοί. Δεν υπήρξαν προκλήσεις στο δρόμο μετά το πρώτο ημίχρονο, αλλά είδαμε μια επιθετική στάση απέναντι σε μερικούς παίκτες μας. Και μετά το ματς επίσης. Ταυτόχρονα, ο αντίπαλος δεν είχε Κύπριους παίκτες στο γήπεδο, μόνο ξένους. Είδα επίσης την κουλτούρα του προπονητή τους Ντούσαν Κέρκεζ, την ποδοσφαιρική του νοοτροπία. Επομένως, δεν πιστεύω ότι θα δώσει οδηγίες στους παίκτες του να δημιουργήσουν προκλήσεις».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ