aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥΓιατί σωστά δεν αποβλήθηκε ο Ρομπέρζ στο πέναλτι της ΑΕΛ

Γιατί σωστά δεν αποβλήθηκε ο Ρομπέρζ στο πέναλτι της ΑΕΛ

TOY ΣΙΜΟΥ ΠΑΦΙΤΗ

Αρκετός ντόρος δημιουργήθηκε εξαιτίας της απόφασης του Βασίλη Δημητρίου να τιμωρήσει με κίτρινη κάρτα τον Βαλεντίν Ρομπέρζ του Απόλλωνα στη φάση της ανατροπής του Χουράδο στην οποία καταλογίστηκε (ορθά) πέναλτι υπέρ των γαλαζοκιτρίνων.

Η απόφαση του διεθνούς διαιτητή ήταν σωστή καθώς ο κανονισμός έχει τροποποιηθεί με την IFAB να καταργεί τη λεγόμενη «τριπλή τιμωρία». Με λίγα λόγια, αν κάποιος παίκτης σταματήσει αντικανονικά αντίπαλο σε φάση που είναι προφανής ευκαιρία για να επιτευχθεί γκολ, θα αποβάλλεται μόνο αν το χτύπημα είναι εκ προθέσεως ή βίαιο, κάτι που δεν ίσχυε στην περίπτωση του αμυντικού του Απόλλωνα.

Αν είναι ακούσιο, αν ο παίκτης έκανε φάουλ στην προσπάθειά του να αμυνθεί (όπως ο Ρομπέρζ), τότε θα βλέπει μόνο κίτρινη κάρτα. Δηλαδή σε περίπτωση πέναλτι από τον τελευταίο παίκτη, ο παίκτης δεν θα δέχεται κόκκινη κάρτα από τον ρέφερι, αν το μαρκάρισμα δεν είναι σκληρό.

Διαβάστε επίσης: Πάλι καλά, Σωφρόνη, που δεν ασχολείσαι με το Facebook

Το παραπάνω δεν ισχύει αν η παράβαση είναι κράτημα, τράβηγμα ή σπρώξιμο ή ο παραβάτης παίκτης δεν προσπαθεί να παίξει τη μπάλα. Επίσης, αν δεν υπάρχει πιθανότητα για τον παίκτη που κάνει το μαρκάρισμα, να παίξει τη μπάλα ή η παράβαση είναι μια από αυτές που τιμωρούνται με κόκκινη κάρτα οπουδήποτε αυτή συμβεί στον αγωνιστικό χώρο (π.χ. σοβαρό επικίνδυνο παιχνίδι, βίαιη διαγωγή κλπ), όπου σε αυτές τις περιπτώσεις επιφέρει την κόκκινη κάρτα.

Διαβάστε επίσης: ΑΕΛ: Κρύβουν περισσότερα απ’ όσα φαντάζεται κανείς

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ