aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥΓια να δέσει το… γλυκό

Για να δέσει το… γλυκό

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Αν όλα εξελιχθούν ομαλά και οι δυο Αγκολέζοι Αλί Σαβάν και Πέδρο Μπενγκί ενσωματωθούν με την υπόλοιπη ομάδα στη Βουλγαρία, τότε το ρόστερ της ΑΕΛ θα θεωρείται σχεδόν γεμάτο. Θα απομένει η απόκτηση του κεντρικού αμυντικού, με τον Κάι να είναι πολύ κοντά σε συμφωνία με τους γαλαζοκίτρινους, οι οποίοι «ψάχνουν» την πιθανότητα να αποκτηθεί και ο 21χρονος Μάριος Πεχλιβάνης που ανήκει στην Αούστρια Βιέννης.

Ο άλλος στόχος της λεμεσιανής ομάδας είναι η απόκτηση ενός επιτελικού μέσου. Αφού εξαντλήθηκαν τα περιθώρια για την απόκτηση Νικολάς Μαρτίνες, ήλθε στο προσκήνιο η περίπτωση του Ρούι Πέδρο (φωτό). Πρόκειται για 28χρονο Πορτογάλο ποδοσφαιριστή, ο οποίος τις τελευταίες δύο σεζόν αγωνιζόταν στην Ακαδέμικα Πορτογαλίας, έχοντας  51 συμμετοχές και 8 γκολ.

Άρχισε την καριέρα του από την Πόρτο, όμως ουδέποτε αγωνίστηκε στους «δράκους», από τους οποίους παραχωρήθηκε δανεικός σε διάφορες ομάδες, όπως η Εστρέλλα Αμαδόρα (4 ματς), Πορτιμονένσε (22 ματς), Ζιλ Βιθέντε (29 ματς, 8 γκολ) και Λεϊσόες (27 ματς, 8 γκολ). Το καλοκαίρι του 2011 πήρε μετεγγραφή στην Κλουζ Ρουμανίας, στην οποία αγωνίστηκε για τρεις σεζόν (62 ματς, 10 γκολ), πριν καταλήξει στην Ακαδέμικα.

rui pedro

Σίγουρα δεν είναι εύκολη περίπτωση, όμως άρχισαν οι επαφές για την απόκτηση του, που αν επιτευχθεί θα πρόκειται για μεγάλη επιτυχία, καθώς η ΑΕΛ θα καλύψει τη θέση του επιτελικού με έναν ποιοτικό παίκτη. Η τεχνική ηγεσία έχει στη διάθεση της τρεις πολύ καλούς και έμπειρους μέσους (Νικολάου, Σοάρες και Σόουζα), όμως με ένα «δεκάρι» όπως ο Ρούι Πέδρο θα δέσει το… γλυκό και η ΑΕΛ θα γίνει πιο ισχυρή στη μεσαία γραμμή.

Εν τω μεταξύ, οι γαλαζοκίτρινοι θα πραγματοποιήσουν σήμερα το πρωί την τελευταία τους προπόνηση στις Πλάτρες, αύριο θα έχουν ρεπό και τη Δευτέρα θα αναχωρήσουν για τη Βουλγαρία, εκεί όπου θα συνεχιστεί η προετοιμασία τους. Η χθεσινή απογευματινή προπόνηση ήταν ανοικτή για τους φίλους της ΑΕΛ, με τον Πάμπο Χριστοδούλου να πραγματοποιεί οικογενειακό δίτερμα.

Ένα μικροπρόβλημα του Αγκινάλντο έχει ξεπεραστεί, ενώ σε κανονικούς ρυθμούς επέστρεψε ο Χάρης Κυριάκου. Εκτός του κανονικού προγράμματος είναι ο Παπάνκο, ο οποίος θα μπει σε φουλ ρυθμούς προπονήσεων στη Βουλγαρία για να καλύψει το χαμένο έδαφος.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ