aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥ«Γι' αυτό δεν αφαίρεσα βαθμούς από ΑΕΛ-ΑΠΟΕΛ»

«Γι’ αυτό δεν αφαίρεσα βαθμούς από ΑΕΛ-ΑΠΟΕΛ»

Ο Αθλητικός Δικαστής, Αριστοτέλης Βρυωνίδης, ανακοίνωσε απόψε τις ποινές (μεταξύ άλλων) σε ΑΕΛ και ΑΠΟΕΛ για όλα όσα συνέβησαν στο μεταξύ τους επεισοδιακό ντέρμπι την περασμένη εβδομάδα. Επίσης, σε κείμενο που ανάρτησε στην ιστοσελίδα της ΚΟΠ εξηγά γιατί ΔΕΝ επέβαλε αφαίρεση βαθμών στα δύο Σωματεία παρά το γεγονός ότι που προβλέπεται από τους Πειθαρχικούς Κανονισμούς που τα ίδια τα σωματεία έχουν ψηφίσει.

Αναλυτικά: «Με λύπη μου παρατηρώ ότι παρόλο που και στο παρελθόν είχαν επιβληθεί ανάλογες ποινές σε σωματεία που είχαν παρεκτραπεί, φαίνεται ότι το είδος των ποινών τα οποία επιβάλλονται έχουν χάσει πλέον τον αποτρεπτικό τους χαρακτήρα και ως εκ τούτου θα ήθελα να προειδοποιήσω τα σωματεία ότι προτίθεμαι στο μέλλον να χρησιμοποιήσω άλλα είδη ποινών, τα οποία προβλέπονται στους Πειθαρχικούς Κανονισμούς και τα οποία ευελπιστώ ότι θα λειτουργήσουν αποτρεπτικά προς τα σωματεία αναφορικά με τη συμπεριφορά των οπαδών τους.

Ειδικότερα θα ήθελα να αναφερθώ στη ποινή αφαίρεσης βαθμών, η οποία παρόλο που προβλέπεται από τους Πειθαρχικούς Κανονισμούς που τα ίδια τα σωματεία έχουν ψηφίσει, εντούτοις μέχρι σήμερα δεν έχει επιβληθεί ως ποινή για την πρόκληση επεισοδίων. Θέλω να τονίσω ότι για τα συγκεκριμένα επεισόδια υπήρξε έντονος προβληματισμός κατά πόσο θα έπρεπε να επιβάλλετο η συγκεκριμένη ποινή, λόγω και της σοβαρότητας και της έκτασης των επεισοδίων.

Ενόψει όμως του γεγονότος, ότι στη φετινή ποδοσφαιρική περίοδο δεν υπήρξαν οιαδήποτε σοβαρά επεισόδια και ειδικότερα τα δυο ενεχόμενα σωματεία είχαν λευκό ποινικό μητρώο,  θεώρησα ως ορθότερο να μην επιβάλω το συγκεκριμένο είδος ποινής, αλλά με αφορμή την παρούσα υπόθεση να στείλω τη σχετική προειδοποίηση προς όλους. Καλώ τα σωματεία να αναλογιστούν το μερίδιο της ευθύνης τους και σε συνεργασία με την πολιτεία να λάβουν επιτέλους όλα τα δέοντα μέτρα για την αποφυγή τέτοιων συμπεριφορών στο μέλλον, προτού θρηνήσουμε θύματα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΑ ΟΣΑ ΕΓΙΝΑΝ ΣΤΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑΚΟ ΝΤΕΡΜΠΙ

Περιπολίες στη Λεμεσό, ζημιές και σύλληψη 17χρονου

 «Λευκός» ο αγώνας-ντροπή… (video)

 «Δεν κρύβομαι» και «αυτό ήταν ανήθικο…»

«Περίεργα πράγματα, χειρότερα από το 2014»

Καρέ-καρέ το πολεμικό κλίμα στο Τσίρειο (pics)

Απίστευτα πράγματα στο Τσίρειο, συνεχίστηκε το ΑΕΛ-ΑΠΟΕΛ!

Πρωτοφανής απόφαση στο ΑΕΛ-ΑΠΟΕΛ

Τραυματισμός μικρού παιδιού από κροτίδα (pics)

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ