aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥΓεωργιάδης για το γήπεδο στη Λεμεσό: «Άδειες στις αρχές του 2017...»

Γεωργιάδης για το γήπεδο στη Λεμεσό: «Άδειες στις αρχές του 2017…»

Πέραν του θέματος πιθανής μελλοντικής αξιοποίησης του Μακαρείου σταδίου από τον ΑΠΟΕΛ, ο πρόεδρος του ΚΟΑ Κλεάνθης Γεωργιάδης, αναφέρθηκε και στο θέμα που απασχολεί εδώ και πάρα πολλά χρόνια τις ομάδες της Λεμεσού ΑΕΛ, Απόλλωνα και Άρη, οι οποίες αγωνίζονται στο γερασμένο Τσίρειο.

Ποιο; Ασφαλώς την ανέγερση γηπέδου στη Λεμεσό, τονίζοντας πως το οικονομικό είναι το μικρότερο πρόβλημα που απασχολεί τη δεδομένη στιγμή και πως το πρότζεκτ κολλάει σε άλλους τομείς.

Για τη δημιουργία γηπέδου στη Λεμεσό πρόσθεσε: «Παρόλο που παρουσιάζεται μια σχετική καθυστέρηση πρέπει να πω ότι μια ομάδα τεχνοκρατών έχει αναλάβει το θέμα και σύντομα θα συμπληρωθεί ο φάκελος για έγκριση από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Όλες οι προδιαγραφές επεξεργάζονται. Ενεργοποιήθηκε και το τμήμα φορολογίας. Έχει πολλές εμπλεκόμενες υπηρεσίες και σύντομα θα ανακοινώσουμε πότε θα ανακηρύξουμε. Το θέμα δεν είναι ότι δεν εξαρτάται από τον ΚΟΑ. Εμπλέκονται δημόσιες υπηρεσίες και κανονισμοί της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Δεν εξαρτάται από τον ΚΟΑ. Το κάθε τμήμα έχει το σχέδιο που πρέπει να ολοκληρώσει. Κατ’ εντολή του ΠτΔ γίνονται σε πιο γρήγορους ρυθμούς».

«Θεωρώ ότι αν δεν μας προκύψει άλλο σοβαρό πρόβλημα, στις αρχές του 2017 θα μπορέσουμε να έχουμε άδειες για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε. Δεν μπορώ να προβλέψω αν κάποια αρχή θα σταματήσει το πρότζετκ. Έχουμε πλησιάσει όμως αρκετά», συνέχισε και υπογράμμισε: «Το οικονομικό είναι το μικρότερο πρόβλημα που μας απασχολεί. Είναι διευθετημένο. Εκείνο είναι το πιο εύκολο κομμάτι».

Για το συνολικό κόστος: «Περιμένουμε τους μηχανικούς να δώσουν τα τελικά σχέδια. Όποιο και να είναι το ποσό, έχει εξεταστεί ο τρόπος χρηματοδότησης του έργου».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ