aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥΓαλαζοκίτρινη… τρικλοποδιά στην Ομόνοια (vid / pics)

Γαλαζοκίτρινη… τρικλοποδιά στην Ομόνοια (vid / pics)

Γαλαζόκτιρινη… τρικλοποδιά της ΑΕΛ στην Ομόνοια. Οι δύο ομάδες έμειναν στην ισοπαλία και στο 1-1, με τους πράσινους να αφήνουν άλλους δύο βαθμούς στην προσπάθεια που κάνουν για τον τίτλο του πρωταθλήματος. Σκόρερ ο Μάιντεβατς (18’), απάντησε ο Μποτεάκ (41’).

Από ένα ημίχρονο είχαν οι δύο ομάδες με την ΑΕΛ να φεύγει περισσότερο ευχαριστημένη από το αποτέλεσμα. Στους 39 βαθμούς η Ομόνοια και τη δεύτερη θέση, με τον ΑΠΟΕΛ να βρίσκεται μόλις ένα βαθμό πίσω και την 3η θέση. Στην 6η θέση η ΑΕΛ και στους 27 βαθμούς.

«Πλήγωσε» την Ομόνοια ο Μάιντεβατς, απάντησε ο Μποτεάκ

Παρά τις αλλαγές και το ροτέισον του Ντούσαν Κέρκεζ, η ΑΕΛ ήταν αυτή που μπήκε καλύτερα στον αγώνα. Ο Βόσνιος τεχνικός άφησε στον πάγκο τους Αβράαμ και Χουράδο, ενώ ο Γκαθτανιάγα έμεινε εκτός αποστολής λόγω προβλήματος της τελευταίας στιγμής.

Οι γαλαζοκίτρινοι έλεγχαν πλήρως τον αγώνα και με την πίεση που εφάρμοσαν έβαλαν δύσκολα στους ποδοσφαιριστές της Ομόνοιας. Μέχρι το 40’ η ΑΕΛ είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, προηγήθηκε στο σκορ (18’ Μάιντεβατς / 1-0), ενώ δημιούργησε αρκετές προϋποθέσεις μπροστά από την εστία του Παντίλιμον. Μία στιγμή όμως ήταν αρκετή για να έρθει η ισοφάριση για την Ομόνοια. Οι ποδοσφαιριστές του Μπεργκ «ξύπνησαν», συνδυάστηκαν υπέροχα και ο Μποτεάκ εκμεταλλεύτηκε άψογα τη συστημένη μπαλιά του Λέτσιακς (41’ / 1-1). Μέχρι το τέλος του ημίχρονου δεν άλλαξε κάτι, με τον Μποτέακ να πιάνει ένα σουτ (43’) αλλά τον Βοζίνια να μην δυσκολεύεται να μπλοκάρει.

Η Ομόνοια ήταν καλύτερη, αλλά…

Στην επανάληψη, η Ομόνοια ήταν καλύτερη, δεν κατάφερε όμως να μετουσιώσει την υπεροχή της σε δεύτερο γκολ και να πάρει το… διπλό στο Τσίρειο. Η ΑΕΛ ήταν επικίνδυνη κυρίως με τις αντεπιθέσεις, αλλά η Ομόνοια είχε τη πιο σημαντική φάση του αγώνα με τον Ντάρμπισαϊρ. Ο Άγγλος θα μπορούσε να κάνει καλύτερο τέλειωμα, καθώς ο Βοζίνια βγήκε εκτός εστίας όμως ο αρχηγός της Ομόνοιας έστειλε την μπάλα πάνω από την εστία της ΑΕΛ (69’).

Στο τελευταίο δεκάλεπτο η Ομόνοια έβαλε την ΑΕΛ στα… σχοινιά, ανέβασε την πίεση της και έψαξε περισσότερο το γκολ. Οι γαλαζοκίτρινοι έμοιαζαν κουρασμένοι και έδωσαν αδικαιολόγητα χώρο στους ποδοσφαιριστές των πρασίνων. Παρ’ όλα αυτά η ομάδα του Μπεργκ αν και έφτιαξε αρκετές φάσεις, δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίκτυα και έτσι έχασε άλλους δύο βαθμούς στο Τσίρειο.

*Αξίζει να σημειώθει ότι ο Μπεργκ εξέφρασε σφορδά παράπονα για τη διαιτησία του αγώνα τονίζοντας πως η Ομόνοια έβαλε δύο γκολ και κακώς ακυρώθηκαν, ενώ είχε πέναλτι στο πρώτο ημίχρονο σε ανατροπή του Μεντόγεβιτς στον Ακιντόλα.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ!

ΑΕΛ (Ντούσαν Κέρκεζ): Βοζίνια, Χ. Κυριάκου, Α. Τεϊσέιρα, Ράσο, Μεντόγεβιτς, Αντωνίου (82 Τόρες), Ζντρασκόφσκι, Αντάμοβιτς (60′ Γκοντάλ), Αγκάνοβιτς, Μάιντεβατς (70′ Αβράαμ), Εμαέ.

Ομόνοια (Χένινγκ Μπεργκ): Παντίλιμον, Μαυρίας, Λούφτνερ, Λανγκ, Λέτσιακς, Β. Γκόμες, Κούσουλος, Ακιντόλα, Μποτεάκ, Τιάγκο, Ντάρπισαϊαρ.

Σκόρερ: 18′ Μάιντεβατς / 41′ Μποτεάκ,

Κίτρινες: 37′ Αγκάνοβιτς, 52′ Ράσο, 75′ Μεντόγεβιτς / 88′ Λούφτνερ

Αποβολές:

Στάδιο: Τσίρειο

Διαιτητής: Marco Di Bello (Ιταλία).

Α’ Βοηθός: Emanuele Prenna (Ιταλία).

Β’ Βοηθός: Domenico Rocca (Ιταλία).

4ος: Βασίλης Δημητρίου.

Παρατηρητής Διαιτησίας: Χρίστος Νικολαϊδης.

ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ!



ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ