aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥΦτιαγμένη για τα δύσκολα

Φτιαγμένη για τα δύσκολα

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Παιχνίδι-φωτιά, ντέρμπι γοήτρου αλλά και μεγάλης δοκιμασίας για την ΑΕΛ είναι το σημερινό με τον Απόλλωνα. Αν και νωρίς για να κριθεί οτιδήποτε, ενδεχόμενη νίκη θα αποδειχθεί για τους γαλαζοκίτρινους ό,τι καλύτερο για τη συνέχεια.

Για τη νέα ομάδα που έφτιαξε ο Πάμπος Χριστοδούλου θα είναι το πρώτο δύσκολο τεστ στην τρέχουσα περίοδο. Σε τέσσερις αγώνες έχει μαζέψει 10 βαθμούς, ενώ μπορούσε για το απόλυτο (σκόνταψε στην πολυπρόσωπη άμυνα του Εθνικού).

Απόψε, με αντίπαλο τον Απόλλωνα, οι γαλαζοκίτρινοι καλούνται να καταθέσουν πολύ περισσότερα στοιχεία από αυτά που έδειξαν με τον Εθνικό και την Καρμιώτισσα. Αγώνες στους οποίους η ΑΕΛ υστέρησε επιθετικά, ενώ έδειξε και μια χαλάρωση στη μεσαία γραμμή. Απέναντι στον αιώνιο αντίπαλό της αναμένεται πως θα έχει καλύτερη απόδοση και οι παίκτες της θα τρέχουν… με χίλια στον αγωνιστικό χώρο.

Ο τεχνικός της ΑΕΛ χαρακτήρισε το παιχνίδι σαν όλα τα άλλα. Μάλλον όμως δεν είναι έτσι, καθώς όλοι γνωρίζουν, κι ο ίδιος φυσικά, πως μια νίκη σε ντέρμπι και μάλιστα τοπικό δίνει άλλη ψυχολογία. Ακόμη και αν δεν είναι έτοιμη για πρωταθλητισμό η ΑΕΛ, που δεν είναι ακόμη έτοιμη, επιθυμία όλων είναι να κάνει μια πολύ καλή πορεία, κυνηγώντας μια θέση που θα την οδηγήσει στην Ευρώπη.

Οι γαλαζοκίτρινοι έχουν ένα θέμα με το γκολ. Υπάρχει μια δυσκολία στο σκοράρισμα, με την τεχνική ηγεσία να ψάχνει τις λύσεις. Δεν είναι όλοι οι επιθετικοί το ίδιο έτοιμοι, έτσι λιγοστεύουν και οι επιλογές για τον Πάμπο Χριστοδούλου. Αν θα κάνει κάποιες αλλαγές σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια, είναι κάπως δύσκολο, όμως το σίγουρο είναι πως παίζεται μια θέση στη γραμμή κρούσης. Ο Ουέλινγκτον αγωνίστηκε και στα τέσσερα παιχνίδια της ΑΕΛ, όμως υπάρχει το ενδεχόμενο να προτιμηθεί ο Αγκινάλντο. Λιγότερες είναι οι πιθανότητες του Αρουαμπαρένα καθώς δεν είναι εντελώς έτοιμος. Θέση στο αρχικό σχήμα διεκδικεί και ο Νικολάου.

Σύμφωνα με τις ενδείξεις, ο Ρόμο θα είναι κάτω από τα δοκάρια, ακραίοι μπακ οι Χάρης Κυριάκου και Φορτούνα, στόπερ οι Σιέλης και Ζούνιορ. Στη μεσαία γραμμή θα είναι οι Σοάρες, Σόουζα και Μπουένο. Στα άκρα της επίθεσης οι Σαβάν και Μέσκα, με τον Ουέλινγκτον στην κορυφή.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ