aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥΦρέντι στο «Goal.com.cy»: «Πάντα αρχηγός μου ο Κέρκεζ, γενναίος ο Λάρκου»

Φρέντι στο «Goal.com.cy»: «Πάντα αρχηγός μου ο Κέρκεζ, γενναίος ο Λάρκου»

ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ

Υπήρξε δεινός γκολτζής σε όλες της ομάδες στις οποίες αγωνίστηκε. Ήταν ποδοσφαιριστής με εκρηκτικό χαρακτήρα, από τους καλύτερους που πέρασαν από την Κύπρο κατά την τελευταία 20ετία στον τομέα του και διέθετε τον τρόπο να ξεσηκώνει τα πλήθη. Τόσο με τα τέρματά του, όσο και με την αγωνιστική του «τρέλα» στους πανηγυρισμούς, καθότι έμεινε χαραγμένος στο μυαλό όλων, μεταξύ άλλων και για τις μάσκες που φόραγε σε κάποια ματς μετά από την επίτευξη κάποιου γκολ («Scream», «Shrek» και «Darth Vader» από την ταινία «Πόλεμος των άστρων / Star Wars»). Για όλα τα πιο πάνω αγαπήθηκε σε μεγάλο βαθμό από τον κόσμο, ενώ σεβασμό προς τον ίδιο έτρεφαν και οπαδοί άλλων ομάδων.

Ο Φρέντι ντος Σάντος, περί ου ο λόγος, ο οποίος αγωνίστηκε σε Δόξα (έξι μήνες την περίοδο 2006-7), Παραλίμνι (Ιανουάριος 2008 – Ιανουάριος 2009), ΑΕΛ (Ιανουάριος 2009 – Καλοκαίρι 2011) και Ομόνοια (2011-13), αφότου αποχώρησε από την Κύπρο τον Ιούλιο του 2013 κι έπαιξε για λίγο στην πατρίδα του Αγκόλα, τερμάτισε την ποδοσφαιρική του καριέρα στα 35 του χρόνια. Εργοτήθηκε για λίγο στη συνέχεια σε πόστο στο προπονητικό τιμ της Εθνικής Αγκόλας και σήμερα, στα 40 του, είναι σχολιαστής αγώνων σε γνωστό τηλεοπτικό κανάλι στην Πορτογαλία (Sport TV).

Επίσης, κάνει συνεργασίες με διάφορες ομάδες σε όλο τον κόσμο βοηθώντας στην ανάπτυξη λειτουργίας ποδοσφαιρικών τμημάτων και όπως ανέφερε σε σύντομη συνέντευξη που παραχώρησε στην ιστοσελίδα μας Goal.com.cy, ήταν ο πρώτος που εισήγαγε την κατεύθυνση μαθημάτων σχετικά με τη «Διαχείριση Ποδοσφαιρικού Τμήματος» στην Αγκόλα. Πιο απλά, ανάπτυξη των καθηκόντων των Διευθυντών Ποδοσφαιρικού Τμήματος σε ομάδες της πατρίδας του.

-Παρακολουθείς το κυπριακό ποδόσφαιρο; Αν ναι, τι προβλέπεις για την κατάκτηση του τίτλου και τον υποβιβασμό;

«Ναι, παρακολουθώ και ενημερώνομαι. Πιστεύω πως φέτος είναι πολύ ανταγωνιστικό με μεγάλο ενδιαφέρον, αφού κυνηγάνε το πρωτάθλημα Ανόρθωση, Ομόνοια και ΑΠΟΕΛ, ενώ λιγότερες πιθανότητες δίνω στον Απόλλωνα. Η Ομόνοια έκανε ένα δυνατό “come back”, κυρίως επειδή ανέλαβε ο Νεόφυτος Λάρκου ως Διευθυντής Ποδοσφαίρου. Για τον Απόλλωνα δεν ξεχνάω τα ντέρμπι της Λεμεσού, είχα τη χαρά να σκοράρω εναντίον του, αλλά χαίρομαι επίσης για τον σεβασμό που είχα και από αυτούς. Από εκεί και πέρα, εύχομαι να μείνει στην Κατηγορία η Δόξα και η ΕΝΠ στις οποίες αγωνίστηκα».

-Κάτι έξτρα για τον Νεόφυτο Λάρκου;

«Με έφερε στην Ομόνοια όταν ήμουν 31 χρόνων. Είναι πολύ γενναίος και μέχρι σήμερα κρατάμε επαφή. Έκανε πολύ καλή δουλειά ως προπονητής στην Ομόνοια και ακόμη καλύτερη τώρα ως Διευθυντής Ποδοσφαίρου. Τέτοιους ανθρώπους, τούς χρειάζεται το κυπριακό ποδόσφαιρο».

-Για την ΑΕΛ και τον Ντούσαν Κέρκεζ με τον οποίο υπήρξες και συμπαίκτης;

«Η ΑΕΛ θα είναι για πάντα στην καρδιά μου. Δεν ξεχνάω όσα έζησα. Ούτε την αγάπη από τον κόσμο ξεχνάω. Ο Ντούσαν ήταν αυτός με τον οποίο μέναμε στο ίδιο δωμάτιο. Θα είναι πάντα ο αρχηγός μου».

-Κάτι τελευταίο, τις μάσκες με τις οποίες πανηγύριζες, τις έχεις ακόμη;

«Ναι, τις έχω (σ.σ. γέλια). Χαίρομαι πολύ που επικοινώνησες μαζί μου από την Κύπρο. Είναι απίστευτη χώρα. Έζησα εκεί για 7 χρόνια και είναι ένα μέρος από το οποίο μέχρι σήμερα διατηρώ φιλίες και είμαι ευγνώμων για όσα έζησα. Ευχαριστώ όλους τους φιλάθλους. Θα σας επισκεφθώ σύντομα».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ