aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥΦουλάρει για να τους κάνει δικούς της

Φουλάρει για να τους κάνει δικούς της

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Κοντά στην απόκτηση άλλων δύο ποδοσφαιριστών βρίσκονται στην ΑΕΛ. Πρόκειται για τον Ντανίλο Μπουένο (αριστερά στην κεντρική φωτό) και τον Ντόλι Μένγκα (δεξιά στην κεντρική φωτό).

Ο πρώτος είναι Βραζιλιάνος με ιταλικό διαβατήριο και αγωνίζεται στη θέση του επιτελικού μέσου. Είναι 32 ετών (27/12/1983) και βρισκόταν μέχρι πρότινος στο ρόστερ της Μποταφόγκο Ριμπεϊράο Πρέτο, στην οποία είχε 21 συμμετοχές και 3 γκολ μέσα στο 2016. Παλαιότερα αγωνίστηκε σε Πορτουγκέζα, Βιτόρια, Μπραγκαντίνο, Ετουάλ ντου Σαχέλ, Μερσίν Ιντμανιούρντου, Μποταφόγκο, Σάο Καετάνο, Αλ Ιτιχάντ Κάλμπα και Κλαμπ ντε Ρεγκάτας.

Και ο δεύτερος; Πρόκειται για Αγκολέζο με βελγικό διαβατήριο ακραίο επιθετικό. Ο Μένγκα είναι 23 ετών (2/5/1993) και αγωνιζόταν στην Πορτογαλία και δη την Τοντέλα (27 συμμετοχές) ως δανεικός από την Μπράγκα. Παλαιότερα αγωνίστηκε σε Σταντάρ Λιέγης, Σεντ Τρούιντεν, Λιρς, Τορίνο, Μπενφίκα Β΄ και Μπράγκα, ενώ ήταν διεθνής με τις «μικρές» Εθνικές Ομάδες του Βελγίου, αλλά και με την εθνική Ανδρών της Αγκόλας.

Εν τω μεταξύ, αύριο αναμένονται στο Μπάνσκο και οι Αγκολέζοι Σαβάν, Μπενγκί. Αμφότεροι ξεπέρασαν το πρόβλημα που αντιμετώπιζαν στη χώρα τους με την έκδοση βίζας και θα μπουν με τη σειρά τους σε ρυθμό προετοιμασίας, ενώ ο Χριστοδούλου έχει στη διάθεσή του από χθες και τον Κάρλος Οχένε. Ο Γκανέζος αρχικά δεν ήταν στα πλάνα, ωστόσο θα πάρει και αυτό το καλοκαίρι τις ευκαιρίες του και θα ξεκαθαρίσει αν θα συνεχίσει να αποτελεί μέρος του έμψυχου δυναμικού.

Όσον αφορά στον Γάλλο Κεβίν Λαφράνς, είναι στη Βουλγαρία με αποκλειστικό σκοπό να πείσει τον Χριστοδούλου ότι μπορεί να πάρει μια θέση στο ρόστερ. Την απόφασή του ο προπονητής της ΑΕΛ θα την πάρει προς το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας.

Από εκεί και πέρα οι γαλαζοκίτρινοι συνεχίζουν με προπονήσεις και μαθήματα τακτικής την προετοιμασία τους. O Χριστοδούλου, δίνει βαρύτητα και στη διαμόρφωση του κλίματος που θα φέρει τους ποδοσφαιριστές πιο κοντά τον ένα στον άλλο. Το είχε δηλώσει και στη διάρκεια της προετοιμασίας στις Πλάτρες πως διαπιστώνει ενέργεια, διάθεση και θέληση από τους παίκτες του.

Ο χρόνος δουλεύει υπέρ του Κύπριου τεχνικού, στον οποίο υπάρχει απόλυτη εμπιστοσύνη πως θα φέρει εις πέρας την αποστολή του. Μπορεί ακόμη να μην είδε τους παίκτες σε κάποιο φιλικό, όμως ξέρει ότι μπορεί να τους εμπιστεύεται και στην κατάλληλη περίοδο θα είναι έτοιμοι από κάθε άποψη.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ