aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥΦουλάρει για φορ, στόπερ και μέσο

Φουλάρει για φορ, στόπερ και μέσο

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Στις Πλάτρες, εκεί που γίνονται οι προπονήσεις τις τελευταίες μέρες, οι ποδοσφαιριστές παίρνουν μια γεύση από το τι θα ακολουθήσει στη Βουλγαρία, εκεί που θα «χτιστεί» η νέα ΑΕΛ της περιόδου 2016-17. Από σήμερα θα ενσωματωθούν στις προπονήσεις και οι Σαβανέ και Μπενγκί.

Oι Αγκινάλντο και Ρόμο είναι από προχθές στις Πλάτρες και προπονούνται κανονικά. Τους γαλαζοκίτρινους απασχολεί και η περίπτωση του Πορτογάλου κεντρικού αμυντικού Μπρούνο Πινέιρο. Αν τελικά οι δυο πλευρές προχωρήσουν σε συμφωνία, θα απομείνει μόνο η προσθήκη ενός επιθετικού και ενός επιτελικού μέσου. Με αυτές τις κινήσεις θα συμπληρωθεί το ρόστερ της ΑΕΛ.

Οι ποδοσφαιριστές που βρίσκονται στις Πλάτρες, ακολουθούν πιο έντονους ρυθμούς προετοιμασίας με την τεχνική ηγεσία να δίνει έμφαση στην βελτίωση της φυσικής κατάστασης. Χθες έγινε πρωινή προπόνηση και για το απόγευμα παραχωρήθηκε ρεπό.

Ο Πάμπος Χριστοδούλου, παρά τις προτάσεις που είχε η ομάδα του για τη διεξαγωγή φιλικών αγώνων, δεν θεωρεί κατάλληλη τη χρονική στιγμή για κάτι τέτοιο. Τα πρώτα φιλικά θα γίνουν στη Βουλγαρία, ενώ μέχρι την έναρξη του πρωταθλήματος θα πραγματοποιηθούν ακόμη τρεις ή τέσσερις φιλικοί αγώνες, με την επιστροφή της ομάδας στην Κύπρο.

Ο προπονητής των γαλαζοκίτρινων, άρχισε να δουλεύει και στην τακτική και στον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας του. Η οργάνωση μιας ισχυρής αμυντικής γραμμής θα είναι μέρος της τακτικής και απ’ εκεί και πέρα η ταχύτητα από τα άκρα, η δύναμη και η συγκέντρωση, τόσο όταν η ομάδα έχει στην κατοχή της την μπάλα ή ο αντίπαλος, είναι τομείς που θα δώσει έμφαση ο Χριστοδούλου.

Αυτό που ζητά ο Κύπριος τεχνικός από τους παίκτες του, είναι συνεχής ένταση στον αγωνιστικό χώρο, είτε έχουν την μπάλα στην κατοχή τους, είτε ο αντίπαλος. Το ζητούμενο είναι να μην αφήνουν κενούς χώρους και ειδικά όταν χάνεται η μπάλα να έχουν γρήγορες επιστροφές.

Αυτά είναι τα στοιχεία είναι που θέλει να επιβάλει στο παιχνίδι της ΑΕΛ. Ακόμη, ο Χριστοδούλου τονίζει καθημερινά στους ποδοσφαιριστές ότι, μόνο με σκληρή δουλειά θα μπορέσουν να πετύχουν τους στόχους τους και σε καμιά περίπτωση δεν τους αφήνει να χαλαρώσουν.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ