aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥΦωτογραφίες: Ο χώρος στον οποίο θα ανεγερθεί το «Limassol Arena»!

Φωτογραφίες: Ο χώρος στον οποίο θα ανεγερθεί το «Limassol Arena»!

TOY XΡΙΣΤΟΥ ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ

Επιτέλους, ένα όνειρο δεκαετιών για τους Λεμεσιανούς, θα γίνει πραγματικότητα. Ένα όνειρο δεκαετιών που έμενε απραγματοποίητο. Εκεί που όποτε γινόταν ένα βήμα προς την ορθή κατεύθυνση, πηγαίναμε δύο πίσω. Λόγω του εγωισμού κάποιων, της κρατικής και κυβερνητικής ανικανότητας από πλευράς συγκεκριμένων ηγεμόνων, της γραφειοκρατίας, της οικονομικής κρίσης και κάπου ανάμεσα των τερτιπιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και κάποιων άλλων αιτιών.

Όπως θα καταλάβατε, αναφερόμαστε στο γήπεδο το οποίο θα ανεγερθεί στη Λεμεσό. Η 4η Ιανουαρίου 2019 (Παρασκευή), σηματοδότησε την έναρξη της πραγματοποίησης ενός ονείρου για τους φίλαθλους της πόλης του Λιμανιού, αφού με την υπογραφή των συμβολαίων με την κοινοπραξία CyField – Neophytou J.V., αρχίζουν άμεσα τα έργα και η αθλητομάνα Λεμεσός αποκτά το δικό της σύγχρονο ποδοσφαιρικό γήπεδο σε ένα όμορφο ύψωμα στον Συνοικισμό Κολοσσίου.

Διαβάστε επίσης: Έπεσαν οι υπογραφές, πότε θα είναι έτοιμη η «Limassol Arena»

Το έργο θα κοστίσει περίπου 31.333.000 ευρώ και το γήπεδο θα είναι χωρητικότητας 13.000 θέσεων. Θα ανεγερθεί μεταξύ των Λεωφόρων Σπύρου Κυπριανού-Τάσου Ισαάκ και του αυτοκινητόδρομου Λευκωσίας-Λεμεσού-Πάφου (στα δεξιά του αυτοκινητόδρομου με κατεύθυνση προς Πάφο). Για όσους γνωρίζουν καλύτερα την περιοχή, πρόκειται για το σημείο ανάμεσα στο αθλητικό κέντρο του Απόλλωνα και του Λυκείου Αποστόλου Λουκά.

Διαβάστε επίσης: Πόσα θα κοστίσει, η χωρητικότητα και πώς θα είναι η «Limassol Arena»

Όπως τόνισε ο πρόεδρος του ΚΟΑ, Κλεάνθης Γεωργιάδης, οι μπουλντόζες θα εισέλθουν άμεσα στο χώρο όπου θα ανεγερθεί το γήπεδο και θα αρχίσουν τα έργα κατασκευής του. Η ανέγερση του «Limassol Arena» δεν ενδιαφέρει μονάχα τους Λεμεσιανούς, αλλά και τους φιλάθλους-δημοσιογράφους και φιλοξενούμενους από άλλες πόλεις οι οποίοι θα παρευρίσκονται στα παιχνίδια. Αρκετοί ίσως να μην επισκέφθηκαν ποτέ τους το Κολόσσι ή να μην γνωρίζουν καν που βρίσκεται (γι’ αυτό έγινε εκτενής περιγραφή πιο πάνω). Ευκαιρία λοιπόν να μάθουν.

Διαβάστε επίσης: H «επιστροφή» του… αγνώριστου Μιλτιάδη Νεοφύτου

Η ιστοσελίδα μας Goal.com.cy, «πρόλαβε» τις μπουλντόζες με σκοπό να φωτογραφήσει τον χώρο προτού αρχίσουν τα έργα. Αυτό, ώστε να έχετε μία ιδέα και εικόνα, διότι όλα αυτά τα βράχια ακανόνιστου σχήματος, τα υψώματα, οι πέτρες και τα αγριόχορτα (ξερά και χλωρά), σχεδόν όλη αυτή άγονη περιοχή που βλέπετε, θα μετατραπεί σε ένα όμορφο μέρος όπου θα βρίσκεται το… στολίδι της Λεμεσού!

Διαβάστε επίσης: «Ιστορική μέρα, τεράστιος ο ρόλος της ΑΕΛ»

Όπως προαναφέραμε, το γήπεδο θα ανεγερθεί σε ένα όμορφο Ύψωνα στον Συνοικισμό Κολοσσίου, ένα τοπίο που αν μη τι άλλο, θα προσφέρει και θέα στους φιλάθλους, χαριτολογώντας πάντοτε. Σύμφωνα με τον Κλεάνθη Γεωργιάδη, από τη μέρα που θα αρχίσουν τα έργα, θα χρειαστούν 28 μήνες για να ολοκληρωθεί το γήπεδο, δηλαδή δύο χρόνια και τέσσερις μήνες.

Διαβάστε επίσης: «Η ιστορία του ποδοσφαίρου πλέον αλλάζει»

Σε κάποιες από πιο κάτω φωτογραφίες, διακρίνεται ο Ύψωνας, το Κολόσσι, πιο κάτω το Νέο Λιμάνι, δεξιότερα το Lady’s Mile, η Αλική της Λεμεσού, το Ακρωτήρι, το Αθλητικό Κέντρο του Απόλλωνα και σε κάποιες άλλες, από την άλλη πλευρά του Ακρωτηρίου, φαίνεται η παραλία του Κουρίου. Αξίζει επίσης να αναφερθεί πως θα είναι προσβάσιμο για τους επισκέπτες, από αρκετούς δρόμους.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ