aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥΦάνηκε στο χειροκρότημα

Φάνηκε στο χειροκρότημα

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Μπορεί να μην τα κατάφερε η ΑΕΛ με αντίπαλο τον Εθνικό και το τελικό 0-0 να έφερε μία απογοήτευση, όμως το ζεστό χειροκρότημα στο τέλος έδειξε πως ο κόσμος έμεινε ευχαριστημένος από την προσπάθεια και πως θα παραμείνει δίπλα στην ομάδα του.

Εκεί που φάνηκε άτυχη η ομάδα του Πάμπου Χριστοδούλου ήταν στην τελική της προσπάθεια, καθώς δεν είχε τον επιθετικό που θα έκανε τη διαφορά. Kι εκεί, πλέον, επικεντρώνει όλη την προσοχή του ο προπονητής της ΑΕΛ, για να αλλάξει κάτι και η ομάδα του να αξιοποιεί τις ευκαιρίες που βρίσκει. Διότι έγιναν πολλές φάσεις, ειδικότερα από τα άκρα.

Στις υπόλοιπες θέσεις, όλοι οι ποδοσφαιριστές που τις κάλυψαν παρουσιάστηκαν σε ψηλά επίπεδα απόδοσης, ειδικά οι νεοφερμένοι. Στέλνουν πολύ θετικά μηνύματα και πάνω τους η ΑΕΛ μπορεί να στηρίξει πολλά. Διαθέτει υπεροπλία στη μεσαία γραμμή, με τους ποιοτικούς Μπουένο, Σοάρες, Σόουζα, Σαβάν και Νικολάου, ενώ παρουσιάζεται με ξεχωριστή επιτυχία και πληρότητα στα άκρα της άμυνας. Στο κέντρο της άμυνας έχουν δέσει υποδειγματικά ο Ντόσα Ζούνιορ με τον Βαλεντίνο Σιέλη.

Στις πτέρυγες ο Νούριο Φορτούνα κέρδισε τις καρδιές των φίλων της ΑΕΛ με τις εμφανίσεις του και ξεχωρίζει για τη σταθερότητα, τις επελάσεις και τις σωστές τοποθετήσεις του όταν η ομάδα του αμύνεται. Ο 21χρονος Αγκολέζος πέρασε από τις ακαδημίες της Μπενφίκα και της Σπόρτινγκ, για να καταλήξει στην Μπράγκα το 2012.

Αγωνίστηκε με την πρώτη ομάδα, ωστόσο τη σεζόν που μας πέρασε, ήταν βασικός σε 35 αγώνες της δεύτερης ομάδας, σημειώνοντας και ένα γκολ. Στην ΑΕΛ είναι δανεικός από την πορτογαλική ομάδα, η οποία έχει θέσει μια απαγορευτική ρήτρα στην ΑΕΛ σε περίπτωση που θέλει να τον αποκτήσει με ελευθέρα.

Στο δεξί άκρο της άμυνας ο Χάρης Κυριάκου έχει καταπλήξει με την απόδοσή του και δεν είναι τυχαίο, που έχει εκτοπίσει τον Μάρκο Αϊρόσα, έναν από τους καλύτερους αμυντικούς της ΑΕΛ τα τελευταία χρόνια. Ο 26χρονος Κύπριος αμυντικός έχει σταθερή απόδοση και στις τρεις πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος ήταν από κορυφαίους της ομάδας του.

Μαρκάρει, βγαίνει μπροστά και δικαίως ο προπονητής του τον εμπιστεύεται. Υποστηρίζεται, μάλιστα, ότι με την απόδοση που έχει, δικαιούται μια κλήση στην Εθνική ομάδα. Ο δεξιός αμυντικός της ΑΕΛ είναι πεισματάρης και έχει τα προσόντα να βοηθήσει την ομάδα του να ανεβάσει και άλλο την ποιότητά της.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ