aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥΕθνικός – ΑΕΛ: Γαλαζοκίτρινη απόδραση και στενός κορσές της Ομόνοιας (vid)

Εθνικός – ΑΕΛ: Γαλαζοκίτρινη απόδραση και στενός κορσές της Ομόνοιας (vid)

ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ

Με χτυποκάρδια στα τελευταία λεπτά η ΑΕΛ πήρε μια πολύ σημαντική νίκη με 2-1 απέναντι στον Εθνικό στο Δασάκι. Οι γηπεδούχοι πίεσαν στο τέλος, μετά την μείωση του σκορ με τον Ντόλεζαλ στο 67′. Άντεξαν όμως στην πίεση οι γαλαζοκίτρινοι και απέδρασαν με ένα σπουδαίο διπλό.

Για την ομάδα του Ντούσαν Κέρκεζ ήταν μόλις η πέμπτη εκτός έδρας νίκης της στο πρωτάθλημα και η τέταρτη στα τελευταία πέντε ματς. Έφτασε έτσι τους 55 βαθμούς και παραμένει… στενός κορσές της Ομόνοιας.

Για την πρώτη αγωνιστική των πλέι οφ η ΑΕΛ υποδέχεται την ΑΕΚ στο «Τσίρειο».

Από την άλλη ο Εθνικός γνώρισε τη δεύτερη σερί ήττα του και την έβδομη εντός έδρας στο φετινό πρωτάθλημα. Η προσφυγική ομάδα έχει την χειρότερη εντός έδρας συγκομιδή βαθμών στην διοργάνωση (11β.). Παρέμεινε έτσι στην προτελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα με 22 βαθμούς και στο -7 από την 10η Πάφος FC.

Το ματς

Μετά το πρώτο αναγνωριστικό δεκάλεπτο του αγώνα η ΑΕΛ πήρε τον έλεγχο και την κατοχή της μπάλας. Ανέβασε ρυθμό και στο 19’ δημιούργησε την πρώτη της ευκαιρία με τον Ζρνταφσκόφσκι. Ένα λεπτό αργότερα στο 20’, μετά από εκτέλεση κόρνερ του Τόρες ο Μπουνόζα με κεφαλιά άνοιξε το σκορ για τους φιλοξενούμενους. Ο Βόσνιος έγινε έτσι ο 17ος φετινός σκόρερ της ομάδας του στο πρωτάθλημα (18ος σε όλες τις διοργανώσεις). Για τον Ισπανό ήταν η 12η ασίστ και έπιασε τον Λέτσγιακς στην κορυφή της σχετικής λίστας του πρωταθλήματος, ενώ οι δύο τους βρίσκονται μαζί στην τέταρτη θέση στην Ευρώπη! Μετά το γκολ ο Εθνικός προσπάθησε να ανέβει, ήταν επιθετικός αλλά δεν μπορούσε όμως να δημιουργήσει μπροστά από την εστία του Βοζίνια. Αντίθετα η ΑΕΛ ήταν αυτή που απείλησε ξανά τόσο στο 26’ με τον Μαέ όσο και με κεφαλιά του Σάντος στο 38’ ξανά από εκτέλεση κόρνερ του Τόρες. Σε δύο αναγκαστικές αλλαγές προχώρησε ο Ηλίας Χαραλάμπους στο 24’ και στο 29’, με τους Μιγκελίτο και Ουαλί να αποχωρούν αμφότεροι τραυματίες. Στις θέσεις τους πέρασαν οι Σάβιτς και Μ.Ηλία.

Το πρώτο ημίχρονο ξεκίνησε με πολύ μεγάλη ευκαιρία του Εθνικού να φέρει το παιχνίδι στα ίσα. Με τον Ντόλεζαλ στο 48’ από πολύ κοντά να μην μπορεί να σπρώξει τη μπάλα στα δίκτυα. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να ψάχνουν το γκολ της ισοφάρισης, όμως στο 61’ με μια εξαιρετική ενέγεια του Μαέ η ΑΕΛ ξεκλείδωσε εκ νέου την άμυνα του Εθνικού. Ο Βέλγος πέρασε ανάμεσα από δύο και έδωσε έτοιμο γκολ στον Αντάμοβιτς, ο οποίος από πολύ κοντά και προ κενής εστίας έστειλε τη μπάλα στα δίκτυα. Άμεση ήταν η απάντηση της ομάδας του Η.Χαραλάμπους. Στο 65’ η προσφυγική ομάδα κέρδισε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Μπουνόζα στον Μ.Ηλία. Ο Βόσνιος αμυντικός της ΑΕΛ στην ίδια φάση χτύπησε στο χέρι και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο σε κλινική για εξετάσεις. Ο Κουντόμπιακ ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι, με τον Βοζίνια να αποκρούει. Ο Ντόλεζαλ όμως ήρθε από πίσω, πήρε το ριμπάουντ και έστειλε τη μπάλα στα δίκτυα. Από το σημείο εκείνο και έπειτα οι γηπεδούχοι πίεσαν ασφυκτικά. Απείλησαν με τον Παπαγεωργίου στο 71’, σε διπλή φάση να μην μπορεί να σκοράρει, αλλά και στο 85’ με τον Κοστόφσκι από κοντά να στέλνει με το κεφάλι τη μπάλα στον Βοζίνια. Οι γαλαζοκίτρινοι άντεξαν στην πίεση και κράτησαν το υπέρ τους πολύ σημαντικό αποτέλεσμα μέχρι τέλους.


Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Εθνικός (Ηλίας Χαραλάμπους): Στρατηλάτης, Γκόρουπετς, Ντεϊβίσον, Περατικός, Μιγκελίτο (24′ Σάβιτς), Κυπριανού, Παπαγεωργίου (80′ Χαραλάμπους), Κουντόμπιακ (80′ Κοστόφσκι), Ουαλί (29′ Μ.Ηλία), Ζάκπα, Ντόλεζαλ.

ΑΕΛ (Ντούσαν Κέρκεζ): Βοζίνια, Σάντος, Τεϊσέιρα, Μπουνόζα (68′ Πάντιτς), Έουλερ, Μεντόγεβιτς, Ζρνταφσκόφσκι, Αντάμοβιτς (88′ Κέρκεζ), Τόρες, Γεωργίου (74′ Αβντίγιαϊ), Μαέ (88′ Μπάμπιτς).

Σκόρερ: Ντόλεζαλ 67′ / Μπουνόζα 20′, Αντάμοβιτς 61′

Κίτρινες: Ζάκπα, Χαραλάμπους, Κυπριανού / Σάντος, Μαέ, Αβντίγιαϊ

Αποβολές: – / –

Στάδιο: Εθνικού Άχνας.

Διαιτητής: Νικολάου Γιώργος.

Α’ Βοηθός: Σωτηρίου Μιχάλης.

Β’ Βοηθός: Μαρίνου Μιχάλης.

4ος: Κουμή Δημήτρης.

VAR: Δημητρίου Βασίλης.

AVAR: Σολωμού Δημήτρης.

Παρατηρητής Διαιτησίας: Καραϊσκάκης Μιχάλης.

ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

10′ Χωρίς κάτι αξιόλογο μπροστά από τις δύο εστίες, με την ΑΕΛ να παίρνει σιγά σιγά την πρωτβουλία των κινήσεων.

18′ Πολύ καλή η αμυντική λειτουργία του Εθνικού μέχρι στιγμής, ο οποίος προσπαθεί να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις.

19′ Πρώτη καλή ευκαιρία στον αγώνα. Μετά από κόντρε στην περιοχή των γηπεδούχων η μπάλα κατέληξε στον Ζρνταφσκόφσκι, που δεν τελείωσε όπως θα ήθελε, κέρδισε κόρνερ.

20′ ΓΚΟΛ Ανοίγει το σκορ η ΑΕΛ με κεφαλιά του Μπουνόζα, μετά από εκτέλεση κόρνερ του Τόρες. Ο Βόσνιος γίνεται ο 17ος ποδοσφαιριστής της ΑΕΛ που σκοράρει στο φετινό πρωτάθλημα.

21′ Ωραία κίνηση του Ουαλί στην περιοχή της ΑΕΛ, πέρασε από δύο και έκανε το σουτ που κόντραρε και βγήκε σε κόρνερ.

24′ Αναγκαστική αλλαγή για τον Εθνικό, εκτός ο τραυματίας Μιγκελίτο, στη θέση του ο Σάβιτς.

26′ Μεγάλη απόκρουση του Στρατηλάτη, σε σουτ του Μαέ από το ύψος της περιοχής.

29′ Δεύτερη αναγκαστική αλλαγή για τον Εθνικό, στη θέση του τραυματία Ουαλί ο Μ.Ηλία.

33′ Βρήκε χώρο ο Αντάμοβιτς και έκανε το σουτ, με τον Στρατηλάτη να μαζεύει εύκολα.

37′ Ωραία κίνηση του Ζάκπα που έβγαλε τη σέντρα, δεν μπόρεσε ο Μ.Ηλία, έδιωξε σε κόρνερ ο Μπουνόζα.

38′ Νέα ευκαιρία για την ΑΕΛ από κόρνερ του Τόρες. Ο Σάντος πήρε την κεφαλιά αυτή τη φορά με τον Στρατηλάτη να μπλοκάρει τη μπάλα.

ΤΕΛΟΣ ΠΡΩΤΟΥ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ

ΕΝΑΡΞΗ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ

47΄Πρώτη κίτρινη κάρτα στον αγώνα, στον Ζάκπα για φάουλ στον Έουλερ.

48΄Μεγάλη ευκαιρία για τον Εθνικό. Σέντρα του Ζάκπα που έγινε από δεξιά, ο Ντόλεζαλ δεν μπόρεσε να σπρώξει τη μπάλα στα δίκτυα από πολύ κοντά.

55′ Κίτρινη κάρτα στον Σάντος για φάουλ στον Ντόλεζαλ. Φτάνει τις οκτώ και χάνει έναν από τους δύο επόμενους αγώνες.

61′ ΓΚΟΛ Φοβερή κίνηση του Μαέ στην περιοχή του Εθνικού, έδωσε έτοιμο γκολ στον Αντάμοβιτς, ο οποίος είχε πολύ εύκολο έργο πάνω στην γραμμή να σπρώξει τη μπάλα στα δίκτυα.

65′ Πέναλτι για τον Εθνικό που κέρδισε ο Μ.Ηλία σε μαρκάρισμα του Μπούνοζα. Μένει στο έδαφος ο Βόσνιος που φαίνεται να αντιμετωπίζει πρόβλημα στον αγκώνα.

67′ ΓΚΟΛ Μειώνει ο Εθνικός με τον Ντόλεζαλ. Ο Βοζίνια απόκρουσε το πέναλτι του Κουντόμπιακ, ο επιθετικός των γηπεδούχων ήρθε από πίσω και έστειλε τη μπάλα στα δίκτυα.

68′ Αναγκαστική αλλαγή και για την ΑΕΛ. Ο Μπουνόζα δεν μπορεί να συνεχίσει, στη θέση του ο Πάντιτς.

71′ Τεράστια ευκαιρία για τον Εθνικό με τον Παπαγεωργίου, ο οποίος κατέβασε τη μπάλα στην περιοχή των γαλαζοκίτρινων, βρέθηκε απέναντι από τον Βοζίνια που τον νίκησε. Πήρε το ριμπάουντ ξανά ο Κύπριος ποδοσφαιριστής, το σουτ του έφυγε αουτ.

74′ Αβντίγιαϊ στη θέση του Γεωργίου.

75′ Κίτρινη κάρτα στον Μαέ. Μετά από φάουλ που έκανε ο Βέλγος κλώτσησε την μπάλα εκνευρισμένος.

80′ Διπλή αλλαγή για τον Εθνικό. Χαραλάμπους αντί Παπαγεωργίου και Κοστόφσκι αντί Κουντόμπιακ.

83′ Φωνάζει έξαλλος στους ποδοσφαιριστές του ο Ντούσαν Κέρκεζ να κρατήσουν μπάλα.

85′ Καλή στιγμή για τον Εθνικό, με τον Κοστόφσκι να κάνει την κεφαλιά και να στέλνει τη μπάλα στον Βοζίνια. Χτύπησε στις διαφημιστικές πινακίδες ο επιθετικός των γηπεδούχων, παραμένει εκτός γηπέδου.

88΄Διπλή αλλαγή και για την ΑΕΛ. Κέρκεζ στη θέση του Αντάμοβιτς και Μπάμπιτς στη θέση του Μαέ.

90′ Από μια κίτρινη κάρτα σε Αβντίγιαϊ και Χαραλάμπους για μεταξύ τους… καβγαδάκι.

90+1′ Αλλή μια στον Κυπριανού.

ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ