aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥ«Ερυθρόλευκος» θρίαμβος σε... παρτίδα ταβλιού με την ΑΕΛ (pics)

«Ερυθρόλευκος» θρίαμβος σε… παρτίδα ταβλιού με την ΑΕΛ (pics)

ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΓΑΒΡΙΗΛ

Αχ και να μην τέλειωνε ποτέ… Σε ένα εκπληκτικό αγώνα με τρελό ρυθμό και εναλλαγές στο σκορ η Νέα Σαλαμίνα κατάφερε να κερδίσει την ΑΕΛ με ανατροπή στην ανατροπή (3-2) στο «Αμμόχωστος» και να πάρει… βαθιά ανάσα ενόψει της δύσκολης συνέχειας.

Η ομάδα του Σάββα Πουρσαϊτίδη αν και προηγήθηκε, έμεινε νωρίς στο β΄ημίχρονο πίσω στο σκορ (1-2), δεν παράτησε τον αγώνα και κατάφερε με ανατροπή στην ανατροπή να πάρει ένα εξαιρετικής σημασίας τρίποντο! Εκπληκτικός ο Ελουντού, ο οποίος μπήκε στον αγώνα (59’ Μαριάνοβιτς) και έδωσε άλλη πνοή στην επιθετική λειτουργία των ερυθρολεύκων. Σκόρερ για τη Νέα Σαλαμίνα οι Λαμπό (16’), Κωστή (60’) και Ελουντού (67’), ενώ για την ΑΕΛ σκόραραν οι Α. Τεισέιρα (39’) και Ν. Τεισέιρα (48’).

Ο Λαμπό άνοιξε το σκορ, ο Τεϊσέιρα απάντησε!

Η ΑΕΛ άρχισε καλύτερα τον αγώνα, ωστόσο η Νέα Σαλαμίνα ισορρόπησε τον αγώνα στο δεκάλεπτο και άνοιξε το γκολ έπειτα από λάθος εκτίμηση του Βοζίνια. Ο τερματοφύλακας της ΑΕΛ δεν εκτίμησε καλά την φάση του κόρνερ, έκανε ασταθής απόκρουση και έδωσε τον δικαίωμα στον Λαμπό (16’, 1-0) να στείλει την μπάλα στα δίκτυα.

Στη συνέχεια του αγώνα και μέχρι το τέλος του ημίχρονου, η ΑΕΛ πήρε την κατοχή της μπάλας αλλά δεν κατάφερε να απειλήσει ουσιαστικά την εστία της Νέας Σαλαμίνας. Παρ’ όλα αυτά ένα κόρνερ του Τόρες και μία καρφωτή κεφαλιά του Α. Τεϊσέιρα ήταν αρκετή για να φέρει το ματς στα ίσα 6 λεπτά πριν από το τέλος του Α’ ημιχρόνου (39’, 1-1).

Ανατροπή στην ανατροπή και τρίποντο για τη Νέα Σαλαμίνα!

Με τους καλύτερους οιωνούς μπήκε στην επανάληψη η ΑΕΛ. Η ομάδα του Ντούσαν Κέρκεζ μπήκε στο γήπεδο και κατάφερε στην πρώτη φάση του δεύτερου ημιχρόνου να σκοράρει και να πάρει το προβάδισμα. Ο Ν. Τεισέιρα με εκπληκτικό φάουλ στο ύψος της περιοχής (το κέρδισε ο Εμαέ) κατάφερε να στείλει την μπάλα στην εστία του Κίσσα με εκπληκτικό τρόπο (49’, 1-2) και να δώσει προβάδισμα στην ομάδα του.

Εκείνη τη στιγμή η ΑΕΛ έμοιαζε να είχε τον πλήρη έλεγχο του αγώνα, αλλά υπολόγιζε χωρίς τον Ιωάννη Κωστή και τον Τσαρλς Ελουντού. Ο μικρός είχε τρομερή έμπνευση και έπιασε ένα πανέμορφο σουτ στη κίνηση, έστειλε την μπάλα στην εστία του Βοζίνια (60’, 2-2), ενώ ο δεύτερος από την στιγμή που μπήκε στον αγώνα (59’ Μαριάνοβιτς) έδωσε άλλη επιθετική πνοή στην ομάδα του.

Ο Καμερουνέζος μεσοεπιθετικός έπιασε στον ύπνο την άμυνα της ΑΕΛ, χόρεψε τον Ζούνιορ και με ωραίο πλασέ σκόραρε και έγραψε το 3-2 για τη Νέα Σαλαμίνα (67’ Ελουντού).

Οι ευρθρόλευκοι αν και βρέθηκαν πίσω στο σκορ αρκετά νωρίς στο β’ ημίχρονο, δεν παράτησαν τον αγώνα, το πάλεψαν και εν τέλει δικαιώθηκαν παίρνοντας ένα υπερπολύτιμο τρίποντο ενόψει της δύσκολης της συνέχειας στο πρωτάθλημα.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Στάδιο:  N. PAPAS GROUP – Αμμόχωστος Επιστροφή

Νέα Σαλαμίνα (Σάββας Πουρσαϊτίδης): Κίσσας, Κορέια, Τσαμπούρης, Λαμπό, Χριστοφόρου, Σαν Ρομάν, Μαριάνοβιτς (59′ Ελουντού), Νουρ, Κωστή, Τισντέλ (83′ Σιαθάς), Κίνγκσλεϊ (90+1′ Μαουρίσιο).

ΑΕΛ (Ντούσαν Κέρκεζ): Βοζίνια, Τζούνιορ, Ν. Τεισέιρα, Α. Τεισέιρα, Γουΐλερ, Αβραάμ (12′ Αντωνίου / 63′ Μαρκόσκι), Γκαθτανιάγια, Μεντόγεβιτς, Γκαζαριάν, Τόρες, Εμαέ (70′ Κάρλος).

Σκόρερ: 17′ Λαμπό, 60′ Κωστή, 67′ Ελουντού / 39′ Α. Τεισέιρα, 48′ Ν. Τεισέιρα

Κίτρινες: Μαριάνοβιτς, Κορέια, Κωστή / Γουΐλερ

Αποβολές: -/-

Διαιτητής: Ιωάννης Αναστασίου

Α’ Βοηθός: Ιωάννης: Λαζάρου

Β’ Βοηθός: Σάββα Γιώργος

4ος: Ανδρέας Στρούθου

Παρατηρητής Διαιτησίας: Μιχάλης Ιωάννου

ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ



 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ