aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥ«Ερυθρόλευκη» μαγεία… εξαφάνισε την ΑΕΛ! (vid & pics)

«Ερυθρόλευκη» μαγεία… εξαφάνισε την ΑΕΛ! (vid & pics)

ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ

«Κόκκινα βέλη» επιτέθηκαν και… σκότωσαν την μέχρι σήμερα πρωτοπόρο ΑΕΛ! Η Νέα Σαλαμίνα πραγματοποιώντας ίσως την καλύτερή της φετινή εμφάνιση (10η αγωνιστική), όχι μόνο επέστρεψε στις νίκες, αλλά το έκανε με εμφαντικό τρόπο απέναντι στην ομάδα της Λεμεσού, την οποία κέρδισε με 4-1 στο «Αμμόχωστος», καταγράφοντας παράλληλα και εικόνα υπεροχής, αφού το σκορ υπό προϋποθέσεις μπορούσε να ήταν μεγαλύτερο.

Η ΑΕΛ, αν και ισοβαθμεί πλέον με τον πρωτοπόρο Απόλλωνα που έχει ματς λιγότερο, υποχώρησε στη 2η θέση λόγω της νίκης των κυανόλευκων την προηγούμενη αγωνιστική στο Λεμεσιανό ντέρμπι, ενώ η ομάδα του Σάββα Πουρσαϊτίδη, παραμένει στην 5η θέση με 19 βαθμούς, ισοβαθμώντας με την ΑΕΚ που είναι ένα σκαλοπάτι πιο πάνω.

Μόνο ένα δεκάλεπτο υπεροχής είχε περίπου σε ολόκληρη την αναμέτρηση η ΑΕΛ κι αυτό καταγράφηκε στα αρχικά στάδια του πρώτου μέρους, καθότι εκεί που η προσφυγική ομάδα ανέβασε στροφές, πήρε και προβάδισμα στο σκορ, έπειτα από ωραίο σουτ στην κίνηση του Ελουντού εντός περιοχής (31’).

Στο 36’ οι ερυθρόλευκοι ισχυροποίησαν το προβάδισμά τους κάνοντας το 2-0 με κεφαλιά του Φουστάρ από κοντά μετά από φάουλ του Μαργκάσα και μέχρι την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους, από τη μία η ΑΕΛ προσπαθούσε να βρει διαδρόμους για να απειλήσει (είχε ένα δοκάρι) κι από την άλλη οι γηπεδούχοι αμύνονταν καλά και απειλούσαν με αντεπιθέσεις.

Στην επανάληψη, η Σαλαμίνα όχι μόνο προσπάθησε να υπερασπιστεί το προβάδισμά της, αλλά συνέχισε να έχει καλή απόδοση και πέτυχε και τρίτο γκολ στο 51’ με έξυπνο σουτ του Μιντίκκη ο οποίος αξιοποίησε μεγάλο λάθος του Αβραάμ. Το μόνο που κατάφερε η ΑΕΛ, ήταν να μειώσει στο 66’ με κοντινό σουτ του Ν. Τεϊσέιρα, έπειτα από ωραία ασίστ του Χουράδο, ενώ μετά το γκολ του Πορτογαλογερμανού δεξιού μπακ, είχε και καλή απόδοση και μπορούσε να πετύχει κι άλλο γκολ, εάν η τύχη δεν της γύριζε την πλάτη σε ένα σουτ του Τόρες στο 78’ το οποίο κατέληξε στο δοκάρι.

Αξίζει να αναφερθεί πως στο 76’ και στο 81’ Ελουντού (δις) και Κίνγκσλεϊ είχαν πολύ καλές ευκαιρίες για τέταρτο γκολ, το οποίο ωστόσο ήλθε στο 88’ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Τιάγκο (το κέρδισε ο Κίνγκσλεϊ σε ανατροπή του από τον Ζντραφκόφσκι). Το 4-1 ήταν και το αποτέλεσμα της αναμέτρησης στο «Αμμόχωστος».

Η ταυτότητα του αγώνα: 

Νέα Σαλαμίνα (Σάββας Πουρσαϊτίδης): Βεσελόφσκι, Μιντίκκης, Φουστάρ, Τζολοβάρτ, Χριστοφόρου, Κορέια, Ελουντού, Μαργκάσα (66′ Κωστή), Νουρ (90′ + 1 Λεμέσιος), Τιάγκο (90′ + 1 Σικόρσκι), Κίνγκσλεϊ.

ΑΕΛ (Ντούσαν Κέρκεζ): Βοζίνια, Νιλς Τεϊσέιρα, Ζούνιορ, Α. Τεσέιρα, Γουίλερ (46′ Αβράαμ), Τόρες, Γκαθτανιάγα (46′ Αντάμοβιτς), Ζντραφκόφσκι, Μακρής (74′ Μυτίδης), Ντα Σίλβα, Χουράδο.

Σκόρερ: 31′ Ελουντού, 36′ Φουστάρ, 51′ Mιντίκκης, 88′ Τιάγκο πεν. / 66′ Ν. Τεϊσέιρα.

Κίτρινες: 41′ Τζολοβάρτ (3η), 81′ Νουρ, 83′ Ελουντού / 44′ Τόρες, 54′ Αντάμοβιτς.

Αποβολές: -/-.

Στάδιο: «Αμμόχωστος Επιστροφή».

Διαιτητής: Γεώργιος Νικολάου.

Α’ βοηθός: Στέλιος Νικήτα.

Β’ βοηθός: Σωτήρης Βίκτωρος.

Τέταρτος: Γιάννης Αναστασίου.

Παρατηρητής διαιτησίας: Μιχάλης Ιωάννου.

Το live της αναμέτρησης:



 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ