aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥΕρμής-ΑΕΛ: 14 βαθμοί σε εφτά ματς!

Ερμής-ΑΕΛ: 14 βαθμοί σε εφτά ματς!

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Η επαφή της ΑΕΛ με την κορυφή θα εξαρτηθεί (και) από τη σημερινή έξοδό της στο «Αντώνης Παπαδόπουλος», όπου θα την υποδεχτεί ο επικίνδυνος Ερμής.

Η αρκετά φιλόδοξη ομάδα της Λεμεσού θα προσπαθήσει να δώσει συνέχεια στις επιτυχίες, μετά από δύο σερί νίκες επί του ΑΠΟΕΛ και της Ομόνοιας με το ίδιο σκορ (1-0). Η αποστολή της είναι να περάσει αλώβητη από την έδρα των «φτεροπόδαρων», όπου δυσκολεύεται πολύ τα τελευταία χρόνια.

Από την περίοδο 2009-10, όταν δηλαδή άρχισαν να εδραιώνονται οι μαυροκόκκινοι στην Α’ Κατηγορία, ως γηπεδούχοι υποχρέωσαν τους γαλαζοκίτρινους σε απώλεια 14 βαθμών!

Η ΑΕΛ νίκησε μόνο σε ένα ματς ως φιλοξενούμενη, με 3-0 τη σεζόν 2013-14 (πλέι οφ), κατόπιν απόφασης της Δικαστικής Επιτροπής επειδή ο Ερμής χρησιμοποίησε αντικανονικά τον Κωνσταντίνο Σαμάρα (έτσι κι αλλιώς, το παιχνίδι έληξε με 2-0 για την ΑΕΛ). Στα άλλα έξι παιχνίδια που έγιναν στη Λάρνακα, οι γηπεδούχοι πήραν δύο τρίποντα, ενώ τέσσερα ματς έληξαν ισόπαλα.

Η πρώτη νίκη των Αραδιππιωτών σημειώθηκε τη σεζόν 2009-10 με 1-0 και η δεύτερη την περασμένη με 2-1. Από εκεί και πέρα, ισόπαλα έληξαν τα ματς στις περιόδους 2010-11 (0-0), 2011-12 (0-0), 2013-14 (1-1) και 2014-15 (2-2).

Πέρα λοιπόν από το γεγονός ότι ούτως ή άλλως ο… αγγελιαφόρος των θεών απέδειξε πως είναι σκληρό καρύδι, είναι και η προϊστορία, την οποία δεν μπορούν να αψηφήσουν οι «λέοντες». Γεγονός που προσδίδει ενδιαφέρον στο σημερινό ματς, που θα διεξαχθεί στο «Αντώνης Παπαδόπουλος».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ