aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥΈρχονται και πιάνουν δουλειά

Έρχονται και πιάνουν δουλειά

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Σημασία έχει να «πιάσουν» οι τελευταίες  πινελιές του Πάμπου Χριστοδούλου. Η περίοδος της προετοιμασίας τελειώνει και ο τεχνικός της ΑΕΛ ήταν εκ των πραγμάτων υποχρεωμένος να προχωρήσει σε διορθωτικές κινήσεις, καθώς διέγνωσε (έγκαιρα) αδυναμίες, τις οποίες θέλει να διορθώσει.

Η απόκτηση του Ντόσα Ζούνιορ, αλλά και αυτές των Ιβανίλντο Σοάρες (αριστερά στη φωτό) και Εμανουέλ Σάρκι (δεξιά στη φωτό), είναι σίγουρο ότι θα ανεβάσουν την ποιότητα. Η διοίκηση με συντονισμένες κινήσεις, μετά και την αποχώρηση του Φιρμίνο, κατάφερε να συμφωνήσει με τους δύο ακραίους επιθετικούς.  Και οι δύο θα  βρίσκονται αύριο στην Κύπρο για να πιάσουν δουλειά και να προετοιμαστούν όσο πιο σύντομα γίνεται για το πρωτάθλημα.

Ο Ιβανίλντο πήρε χθες την ελευθέρα του από τον Ακαντέμικα, ενώ Σάρκι έχει μείνει ήδη ελεύθερος από την Βίσλα. Όσον αφορά στην αγωνιστική κατάσταση των ποδοσφαιριστών, ο πρώτος έκανε κανονικά προετοιμασία με την πορτογαλική ομάδα, ενώ ο Σάρκι έκανε μόνο ατομικές προπονήσεις.

Οι πολλές αλλαγές που έγιναν φέτος, σε συνδυασμό με τις τελευταίες προσθήκες, βάζουν δύσκολα στo έργο του Πάμπου Χριστοδούλου, ο οποίος  σε δέκα περίπου μέρες καλείται να παρατάξει την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος. Το ψεσινό φιλικό με την ΑΕΖ ήταν άλλο ένα τεστ για τον Κύπριο τεχνικό, ενώ την  Παρασκευή η ΑΕΛ θα αντιμετωπίσει την Καλλονή στο τελευταίο φιλικό πριν τις επίσημες υποχρεώσεις.

Είναι δύσκολο να προβλέψει κάποιος το σχήμα που ετοιμάζει γα την πρεμιέρα ο Κύπριος τεχνικός, καθώς 4-5 ποδοσφαιριστές δεν είναι ακόμη έτοιμοι. Ο χρόνος ωστόσο δουλεύει υπέρ της ΑΕΛ, ενώ η διακοπή του πρωταθλήματος μετά τη συμπλήρωση των δύο πρώτων αγωνιστικών θα δώσει την ευκαιρία στην τεχνική ηγεσία να έχει όλους τους ποδοσφαιριστές έτοιμους για να πέσουν στη μάχη.

Μπορεί να μην έχουν ακόμη δώσει ξεκάθαρα δείγματα γραφής οι γαλαζοκίτρινοι στα λίγα φιλικά που έδωσε η ΑΕΛ όπως θα τα ήθελαν οι φίλοι της ομάδας, όμως σταδιακά ένας-ένας οι ποδοσφαιριστές ανεβάζουν την ατομική τους απόδοση. Στο λίγο διάστημα που είναι στην ΑΕΛ, δύο ποδοσφαιριστές έχουν κλέψει την παράσταση. Ο Λούκας Σόουζα και ο Αλί Σαβάν έχουν κερδίσει τις εντυπώσεις και έχουν δείξει ότι πρόκειται γα άρτια καταρτισμένους ποδοσφαιριστές με πολλές τεχνικές αρετές.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ