aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥΕπιστρέφει στην Κύπρο ο Μέσκα και βάζει τα πράσινα!

Επιστρέφει στην Κύπρο ο Μέσκα και βάζει τα πράσινα!

Η Δόξα έχει στα σκαριά άλλη μία μετεγγραφή που αφορά γνώριμη λύση. Ο λόγος για τον Μπουομέσκα Τουέ Να Μπανιά και αν ο… σιδηρόδρομος δεν σας θυμίζει κάτι, μην το κουράζετε. Πρόκειται για τον πρώην εξτρέμ της ΑΕΛ, ο οποίος είναι ευρύτερα γνωστός (σε όλες τις χώρες που αγωνίστηκε) με το υποκοριστικό Μέσκα (φωτό).

Ο 26χρονος Πορτογάλος, γεννημένος στη Γουινέα Μπισάου, βρισκόταν κατά τη λήξασα σεζόν στη Βουλγαρία και αγωνίστηκε με τη φανέλα της Μπερόε. Έγραψε 34 συμμετοχές, πέτυχε ένα γκολ και έδωσε δύο ασίστ, ενώ αποβλήθηκε και μία φορά. Αγωνίζεται κυρίως στο δεξί άκρο της επίθεσης, ενώ μπορεί να δώσει λύσεις στο απέναντι άκρο και να αγωνιστεί ως δεύτερος στράικερ.

Στην ΑΕΛ αγωνίστηκε για τρεις αγωνιστικές περιόδους και έγραψε στο κυπριακό πρωτάθλημα 76 συμμετοχές, οκτώ γκολ και τέσσερις ασίστ, ενώ στο κύπελλο είχε οκτώ παρουσίες. Επίσης, είχε έξι συμμετοχές με τους γαλαζοκίτρινους στα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ, μετρώντας ένα τέρμα και δύο ασίστ.

Προτού ενταχθεί στην ομάδα της Λεμεσού, ο Μέσκα εντάχθηκε σε ηλικία 19 ετών στην αγγλική Φούλαμ. Έμεινε στις τάξεις της για τέσσερα χρόνια, δίχως να προωθηθεί στην ανδρική ομάδα, ενώ δόθηκε και για μισή σεζόν δανεικός στην Κρου Αλεξάντρα (Γ’ Κατηγορία Αγγλίας).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ