aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥΈπεσαν οι υπογραφές, πότε θα είναι έτοιμη η «Limassol Arena»

Έπεσαν οι υπογραφές, πότε θα είναι έτοιμη η «Limassol Arena»

«Ιστορική είναι η σημερινή μέρα για τον Κυπριακό Αθλητισμό. Είναι μια μέρα, την οποία περιμέναμε για δύο και πλέον δεκαετίες, για να γίνει πραγματικότητα το όνειρο των Λεμεσιανών φιλάθλων και όχι μόνο».  

Με αυτά τα λόγια ο Πρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού κ. Κλεάνθης Γεωργιάδης, κατά την υπέγραψε το συμβόλαιο για το νέο ποδοσφαιρικό γήπεδο στο Κολόσσι. Συνεχίζοντας είπε πως σήμερα αποδείχθηκε ότι, όταν υπάρχει καλή θέληση και συνεργασία όλα μπορούμε να τα πετύχουμε. Όλοιλοι μαζί μπορούμε να υπερπηδήσουμε τα όποια προβλήματα.

Η υπογραφή των συμβολαίου έγινε από τον Πρόεδρο του ΚΟΑ και τον Διευθυντή της Κοινοπραξίας CYFIELD NEOPHYTOU J.V κ. Γιώργο Χρυσοχό.

Παρέστησαν επίσης τα Μέλη του Δ.Σ. ΚΟΑ κ.κ. Τάσος Προκοπίου, Αντώνης Νικολαΐδης, Λεόντιος Τσέλεπος, Καίτη Χατζηκυριάκου Λουκαϊδου, Μιχάλη Καυκαλιά, η Γενική Διευθύντρια Δρ Μαίρη Χαραλάμπους Παπαμιλτιάδη, καθώς και ο Διευνών Σύμβουλος της Κοινοπραξίας CYFIELD NEOPHYTOU J.V κ. Μιλτιάδης Νεοφύτου.

Οι δηλώσεις του πρόεδρου του ΚΟΑ, Κλεάνθη Γεωργιάδη

«Είναι μια μέρα την οποία περιμέναμε για δύο και πλέον δεκαετίες για να γίνει πραγματικότητα το όνειρο των Λεμεσιανών και όχι μόνο φιλάθλων. Με την υπογραφή των συμβολαίων με την κοινοπραξία CYFIELD – NEOPHYTOU J.V. αρχίζουν άμεσα τα έργα και η αθλητομάνα Λεμεσός αποκτά το δικό της σύγχρονο ποδοσφαιρικό γήπεδο στο Κολόσσι. Ήταν ένα τεράστιο στοίχημα.

Όταν πρωτοείδαμε τις παρατηρήσεις τρομάξαμε και θεωρούσαμε αδύνατο να ξεπεραστούν τα εμπόδια που υπήρχαν. Μετά από επίμονες και συντονισμένες προσπάθειες είμαστε έτοιμοι να πραγματοποιήσουμε το όνειρο των Λεμεσιανών. Αυτό έγινε κατορθωτό χάρη στο προσωπικό ενδιαφέρον του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη. Με τη δική του εκλογή και βούληση συντονίστηκαν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς και ξεπεράστηκαν ανυπέρβλητα εμπόδια και διαδικασίες. Το μήνυμα αυτής της επιτυχίας είναι ότι η επιμονή, η προσήλωση στον στόχο και η συνεργασία, πάντοτε φέρνει την αποστολή εις πέρας. Θεωρώ προνόμυό μας ότι εγώ σήμερα υπογράφω ως πρόεδρος του ΚΟΑ το συμβόλαιο για το γήπεδο.

Ευχαριστώ όλους τους συνεργάτες και όλους όσοι συνέβαλαν στην πραγματοποίηση αυτού του ονείρου. Το έργο θα κοστίσει περίπου 31.333.000 ευρώ και το γήπεδο θα είναι χωρητικότητας 13.000 θέσεων. Θα ανεγερθεί στην Κοινότητα Κολοσσίου, μεταξύ των Λεωφόρων Σπύρου Κυπριανού, Τάσου Ισαάκ και του αυτοκινητόδρομου Λευκωσία – Πάφους. Το γήπεδο θα πληροί όλες τις προδιαγραφές της κατηγορίες 4 της ΟΥΕΦΑ, που είναι η ψηλότερη κατηγορία ποδοσφαιρικών γηπέδων. Θα μπορεί να φιλοξενήσει οποιονδήποτε ευρωπαϊκό αγώνα Τσάμπιονς Λιγκ και Γιουρόπα Λιγκ, καθώς επίσης και άλλους διεθνείς αγώνες. Θα διαθέτει όλους τους χώρους, εγκαταστάσεις και διευκολύνσεις ενός σύγχρονου σταδίου.

Θα διαθέτει στέγαστρο που θα καλύπτει 100% τις θέσεις, τέσσερις μονάδες αποδυτηρίων, όλους τους απαιτούμενους χώρους για τα ΜΜΕ, θέσεις επισήμων, κλειστούς χώρους, εγκαταστάσεις, προσβάσεις και θέσεις για ΑμεΑ, σύστημα κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης, καφετέριες, κυλικεία, καταστήματα, μπουτίκ και βοηθητικά γήπεδα. Σήμερα ουσιαστικά δίνεται η απάντηση ότι, όσο μεγάλο και αν είναι το πρόβλημα, αν υπάρχει καλή θέληση και συνεργασία αλλά και επιμονή μπορούμε να τα καταφέρουμε. Αυτό είναι το μήνυμα που θέλουμε να μεταφέρουμε στην κοινωνία και τον κυπριακό λαό. Καλότυχο να είναι το γήπεδο στη Λεμεσό, καλότυχο για τις ομάδες της Λεμεσού αλλά και για όλο το φίλαθλο κοινό».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ