aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥΕκτός έδρας ισοπαλία που κλειδώνει λογικά την 4η θέση!

Εκτός έδρας ισοπαλία που κλειδώνει λογικά την 4η θέση!

Mε δελτίο Τύπου, η διοίκηση της ΑΕΛ αναφέρεται στην εκτός έδρας ισοπαλία με τον Εθνικό Λατσιών.

Αναλυτικά:

«Η εκτός έδρας ισοπαλία 5-5 με τον Εθνικό Λατσιών μπορεί να χαρακτηριστεί ως πολύτιμη με βάση την εξέλιξη του παιχνιδιού. Η ομάδα μας υστέρησε πάρα πολύ αμυντικά, αφού έγιναν αρκετά λάθη με αποτέλεσμα να κυνηγά συνεχώς το σκορ. Στο πρώτο 10 λεπτο του πρώτου ημιχρόνου βρέθηκε να είναι πίσω 2-0 στο σκορ και να ισοφαρίζει σε 2-2 πριν το τέλος του ημιχρόνου αφού προηγουμένως απώλεσε πέναλτυ από τα έξι μέτρα με την μπάλα να κτυπά στο οριζόντιο δοκάρι μετά από εκτέλεση του Νίκου Χατζηγεωργίου. Στην επανάληψη μπήκε νωθρά το πρώτο οκτάλεπτο και έμεινε πίσω στο σκορ με 3 γκολ διαφορά (5-2) αλλά η ομάδα εκεί έδειξε χαρακτήρα με αρκετές αρετές στο παιχνίδι της. Με διαρκής αντεπίθεση ισοφάρισε σε 5-5 ένα λεπτό πριν την λήξη του αγώνα και λίγο έληψε να γίνει και η απόλυτη ανατροπή στο τελευταίο λεπτό όπου η ομάδα μας έπαιζε συνεχώς με 5ο παίκτη από το 37′ μέχρι την λήξη του παιχνιδιού.

Το ισόπαλο αποτέλεσμα μας αφήνει ικανοποιημένους και στο +3 από την ομάδα της ΑΕΚ Λάρνακας που νίκησε με 2-1 την περσινή πρωταθλήτρια Ανόρθωση. Απομένουν ακόμη 2 αγωνιστικές να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα πριν την έναρξη των Play Offs και η ομάδα μας με νίκη την επόμενη αγωνιστική πάνω στην ουραγό της βαθμολογίας Ε.Ν. ΘΟΙ Λακατάμιας θα εξασφαλίσει και μαθηματικά την 4η θέση στην Κανονική Διάρκεια. Σε περίπτωση ισοβαθμίας υπερτερεί της αντιπάλου ΑΕΚ Λάρνακας αφού νικήσαμε εντός έδρας με 6-4 και εξήλθαμε ισόπαλοι 5-5 στην Λάρνακα.

Τα κέρδη από το παιχνίδι και πάλι ήταν πάρα πολλά:

1) Η ομάδα αγωνίστηκε χωρίς τον αρχηγό της Άγγελο Περικλέους που ήταν άρρωστος με γαστρεντερίτιδα αλλά έδειξε ότι έχει μέταλλο για ανατροπές και χωρίς τον αρχηγό της.

2) Την αποστολή χθες αποτελούσαν δύο 18 χρονοι φουτσαλιστές – Μάκης Μιχαλίτσης και Αιμίλιος Ριαλάς, δύο 19χρ. Ιωσήφ Ιωσήφ και Νικόλας Αναστάση, δύο 21χρ. Κάντζο Γκιβάρα και Αυγουστίνος Παπαδόπουλος, ο 22χρ. Ανδρέας Ζαντή, ο 23 χρ. αναπληρωματικός τερματοφύλακας Χρίστος Χατζηγεωργίου, ο 25χρ. Δημήτρης Λιοτατής και ο δεύτερος αρχηγός μας Νίκος Χατζηγεωργίου (29χρ.)…..Μ.Ο ηλικίας 21.5χρ.!!!

3) Ο 18χρ. Ελλαδίτης τερματοφύλακας μας κράτησε όρθια την ομάδα μας μετά το 5-2 όταν οι φουτσαλιστές μας έδειχναν να τα έχουν χαμένα σ’ενα πολύ καλό μομέντουμ της αντιπάλου ομάδας.

4) Ο 18χρ. Αιμίλιος Ριαλάς σκόραρε το 5-3 χθές και έδωσε το σύνθημα για την ανατροπή. Αγωνίστηκε για περισσότερο από 16 λεπτά στο παιχνίδι και πέτυχε ένα πολύ όμορφο γκολ και έδωσε αρκετές ανάσες στην ομάδα.

5) Πρώτη συμμετοχή για το λιοντάρι μας Κάντζο Γκιβάρα που συνοδεύτηκε και με γκόλ, το 5-4 που αποδείχτηκε καθοριστικό για την ανατροπή.

6) Ο El Mago, Δημήτρης Λιοτατής σκόραρε 2 γκολ μειώνοντας 2-1 και ισοφαρίζοντας σε 5-5 ένα λεπτό πριν την λήξη. Ο El Mago με μόνο 3-4 μήνες εμπειρία στο παρκέ δείχνει ότι προσαρμόζεται στο άθλημα και ο χρόνος βαδίζει υπέρ του.

7) Ο 22χρ. Ανδρέας Ζαντή με το γλυκό αριστερό του πόδι έδωσε για ακόμη ένα παιχνίδι ηρεμία στην ομάδα και μοίρασε 2 ασσιστ και δείχνει αρκετή ποιότητα και ωριμότητα στο παιχνίδι του.

8) Ο 19χρ. Ιωσήφ Ιωσήφ πρόσθεσε ακόμη 20 αγωνιστικά λεπτά σε ακόμη ένα παιχνίδι και μπορούσε να σκοράρει τα τελευταία δευτερόλεπτα του αγώνα και να δώσει την νίκη στην ομάδα μας αλλά η απειρία του τον πρόδωσε.

9) Ο 21χρ. Αυγουστίνος Παπαδόπουλος είχε την μεγαλύτερη του συμμετοχή στην ομάδα και δείχνει και αυτός έτοιμος να πάρει περισσότερα αγωνιστικά λεπτά.

10) Τέλος ο 29χρ. Νίκος Χατζηγεωργίου εξελίσσεται σαν ο καθοδηγητής της ομάδας την φετινή χρονιά, αφού είναι πανταχού παρόν όχι μόνο επιθετικά αλλά και αμυντικά και δημιουργικά. Η προσωπικότητα του Νίκου στο παιχνίδι είναι κάτι που βοηθάει πάρα πολύ τους νεαρούς μας φουτσαλιστές και με την παρουσία του Άγγελου Περικλεους στα επόμενα παιχνίδια η ομάδα θα αρχίσει να δένει περισσότερο και θα παρουσιαστεί βελτιωμένη τόσο αμυντικά αλλά και επιθετικά. Ο Νίκος στάθηκε άτυχος στην εκτέλεση πέναλτυ από τα 6 μέτρα αλλά στην επόμενη φάση πήρε την μπάλα και με ατομική ενέργεια την έκανε γκολ ισοφαρίζοντας σε 2-2 κατί που δείχνει την ηγετική του φυσιογνωμία στην φετινή χρονιά.

Αξίζουν και πολλά μπράβο στον προπονητή μας Eloy Alonso και το τεχνικό του τιμ. Η ομάδα δημιουργικά τουλάχιστο δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τις ομάδες της πρώτης τριάδας. Συγχαρητήρια μάγκες για την προχθεσινή ανατροπή. Χρειάζεται περισσότερη προσπάθεια για να βελτιώσουμε ακόμη περισσότερο το παιχνίδι μας και ειδικά στην αμυντική μας συμπεριφορά. Συνεχίζουμε προσγειωμένα με αρκετή θέληση και ομαδικό πνεύμα!».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ