aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥΈχει τσαγανό, αντιστέκεται, όμως οι προσδοκίες γιατί πήγαν στον… Θεό;

Έχει τσαγανό, αντιστέκεται, όμως οι προσδοκίες γιατί πήγαν στον… Θεό;

ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ

Ήταν που ήταν τα πράγματα ζόρικα για την ΑΕΛ στο ντέρμπι με τον ΑΠΟΕΛ, έγιναν πιο… ζόρικα μετά από την αποβολή του Αντρέ Τεϊσέιρα στο 57’ και το εύστοχο κτύπημα πέναλτι από τον Νούνο Μοράις δευτερόλεπτα αργότερα. Ένα γκολ που επίφερε την ήττα για την ομάδα της Λεμεσού, η οποία κατέβηκε στην 3η θέση.

Η ΑΕΛ θα μπορούσε να μην έχανε, από την άλλη όμως δεν δημιούργησε φάσεις για γκολ. Έπαιξε σε ένα 90λεπτο που φανέρωνε στοιχεία… κλεφτοπόλεμου και όποτε έβγαινε μπροστά, απλά αδυνατούσε να απειλήσει την αντίπαλη εστία. Η τακτική από πλευράς Ντούσαν Κέρκεζ ήταν σωστή, αφού όταν γνωρίζεις πως δύσκολα μπορείς να κερδίσεις, πρέπει τουλάχιστον να μην χάσεις και η μοίρα το ‘φερε με τέτοιο τρόπο, ώστε να κάνει χέρι ο Α. Τεϊσέιρα, να δοθεί πέναλτι στον ΑΠΟΕΛ και με αυτό να κερδίσουν οι περσινοί πρωταθλητές.

Ο πήχης ποτέ δεν τοποθετήθηκε ψηλά στην φετινή ΑΕΛ. Ή αν προτιμάτε, ποτέ δεν τοποθετήθηκε ψηλότερα από τις πραγματικές δυνάμεις της ομάδας. Η αλήθεια να λέγεται και να γράφεται. Εκεί που βρισκόταν για καιρό η ΑΕΛ, στην κορυφή δηλαδή, τα κατάφερε διότι της… ταίριαξε γάντι ένας συνδυασμός από σερί νίκες και αξιοποίηση βαθμολογικών απωλειών διαφόρων μεγάλων ομάδων-διεκδικητών τίτλου και Ευρώπης. Περισσότερο στα μάτια του κόσμου είναι που οι προσδοκίες ανέβηκαν στον… Θεό! Και περισσότερο λυπημένοι, είναι όσοι όλον αυτόν τον καιρό παρουσιάζονταν τόσο πολύ αισιόδοξοι που δεν έλπιζαν απλά στην κατάκτηση του πρωταθλήματος, αλλά το πίστευαν κιόλας με όλο τους το «είναι».

Ας είμαστε ρεαλιστές όμως… Είναι η ΑΕΛ μέσα στον στόχο της που είναι η έξοδος στην Ευρώπη; Είναι… Μπορεί να παραμείνει εκεί; Μπορεί και καλομπορεί… Μπορεί να διεκδικήσει πρωτάθλημα; Εδώ είναι που διστάζει κανείς να απαντήσει με σιγουριά. Μπορεί ναι, όμως, κάπου εδώ πρέπει να τοποθετηθεί ενδιάμεσα ένα «ΑΛΛΑ…». Μπορεί ναι, αλλά δεν παίζει μόνη.

ΑΠΟΕΛ και Απόλλωνας που είναι οι τωρινοί πιο κοντινοί ανταγωνιστές της και των οποίων μέχρι στιγμής βλέπει την πλάτη, θεωρούνται ομάδες καλύτερες. Διότι και μεγαλύτερο μπάτζετ διαθέτουν και πιο βαθύ ρόστερ. Και καμίαν από αυτές δεν κατάφερε να κερδίσει μέχρι στιγμής, ενώ ήττα σε εντός έδρας ντέρμπι δέχθηκε και από την Ανόρθωση. Βάλτε και το 1-4 από τη Νέα Σαλαμίνα στο «Αμμόχωστος», μία βαριά και εκτός προγράμματος ήττα και το γεγονός πως κάποιες ομάδες άρχισαν να ανεβαίνουν και μάλλον θα βελτιωθούν κι άλλο.

Έχει τσαγανό η ΑΕΛ, αντιστέκεται και θα… αντιστέκεται για πολύ καιρό ακόμη, ίσως και μέχρι την ολοκλήρωση της σεζόν. Έχει τις δυνάμεις να κρατήσει στενή επαφή με τους ανταγωνιστές της που βρίσκονται πιο ψηλά, αλλά για να μπορεί να διεκδικήσει πρωτάθλημα μέχρι τέλους, θα χρειαστεί να γίνουν πάρα πολλά πράγματα υπέρ της.

Η κατάκτηση μίας θέσης που οδηγεί στην Ευρώπη ή το κύπελλο είναι πιο εφικτά. Για το πρωτάθλημα, όμως, αντεπίθεση διαρκείας είναι που χρειάζεται κυρίως, νίκες σε ντέρμπι, αξιοποίηση τυχόν απωλειών των βασικών ανταγωνιστών, μεγάλη τύχη και θαύματα…

Στην Κύπρο ζούμε. Είναι η νήσος των Αγίων μεν, αλλά θαύματα στο κυπριακό πρωτάθλημα δεν συμβαίνουν. Κανείς Άγιος δεν ασχολείτο με το ποδόσφαιρο βλέπετε… Άστε που πολλοί έχασαν και την πίστη τους.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ