aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥΈ(Χ)ασαν και οι δύο (pics & video)

Έ(Χ)ασαν και οι δύο (pics & video)

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΘΩΜΑ

Ισόπαλες χωρίς γκολ ήρθαν οι ΑΕΛ και η Ανόρθωση στο σημερινό ντέρμπι στο Τσίρειο σε ένα αγώνα με αρκετά νεύρα και λιγοστές ευκαιρίες.

Η Ανόρθωση ήταν ελαφρώς καλύτερη, είχε την κατοχή στον αγώνα και μπορούσε να φύγει με τη νίκη από τη Λεμεσό, αλλά η ΑΕΛ ήταν η ομάδα που πίεζε στα τελικά στάδια του αγώνα για το τρίποντο, το οποίο ήθελε για να μην χάσει και άλλο έδαφος από την κορυφή. Η ΑΕΛ βρίσκεται τώρα στη 3η θέση της βαθμολογίας στο (-5) από την κορυφή, ενώ στην 9η θέση βρίσκεται η Ανόρθωση.

Η Ανόρθωση ξεκίνησε δυναμικά στο πρώτο ημίχρονο, είχε την κατοχή και μόλις στο 5’ βρήκε μία πολύ καλή ευκαιρία με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Καμπρέρα από πολύ πλάγια θέση που απέκρουσε δύσκολα ο Ρομό.

Η ΑΕΛ στη συνέχεια ανέβασε ρυθμούς και έχασε και αυτή μία ευκαιρία στο 14’ όταν η κεφαλιά του Λαφράνς που ήταν μόνος του απέναντι στον Κόπριβετς, πέρασε ψηλά πάνω από τα δοκάρια. Αν και στη συνέχεια του ημιχρόνου οι δύο ομάδες πίεζαν για το γκολ, δεν μπόρεσαν να δημιουργήσουν τις ευκαιρίες για να ανοίξουν το σκορ με το 0-0 να είναι το σκορ του πρώτου ημιχρόνου.

Με πολλά νεύρα και αψιμαχίες άρχισε η επανάληψη, με την Ανόρθωση να βρίσκει την πρώτη ευκαιρία του ημιχρόνου 79’ με τον Σιβού και την ΑΕΛ να απαντά με καλό σουτ του Πίτι στο 85’. Πίεσε η ΑΕΛ για να ανοίξει το σκορ στα τελευταία λεπτά, αλλά το ισόπαλο σκορ, χωρίς γκολ, έμεινε μέχρι τέλους.

Στην επόμενη αγωνιστική του πρωταθλήματος η Ανόρθωση υποδέχεται την Ομόνοια (21/01), ενώ η ΑΕΛ αγωνίζεται στο «Αμμόχωστος» με τη Νέα Σαλαμίνα (22/01).

Εξτρέμ ο Γκάμπριελ, έχασε τον Καμπρέρα

Από την Ανόρθωση απουσίασαν οι Ράγιος, Γκονσάλβες και Πελέ. Η έκπληξη από τον Ρόνι Λέβι έγινε με τη χρησιμοποίηση του Γκάμπριελ σε θέση δεξιού επιθετικού. Κίνηση που δημιούργησε πολλά προβλήματα στην πλευρά που κάλυπτε ο Φορτούνα, κυρίως στο πρώτο μέρος. Με πρόβλημα τραυματισμού αποχώρησε ο Καμπρέρα.

ΑΕΛ (Πάμπος Χριστοδούλου): Ρομό, Κυριάκου, Φορτούνα, Ζούνιορ, Λαφράνς, Σοάρες, Σόουζα (38’ Νικολάου), Μπουένο (65’ Μπλάνκο), Γεωργιάδης, Σαβάν (75’ Πίτι), Αρουαμπαρένα.

Ανόρθωση (Ρόνι Λέβι): Κόπριβετς, Γκιγιέρμε, Αγιλάρ, Ερέρο, Καλδερόν, Βίκτορ, Οικονομίδης (90’ Νικολάου), Σιβού, Καρλίτος (90’+4 Αριστοτέλους), Γκάμπριελ, Καμπρέρα (75’ Κολούνγκα).

Σκόρερ: -/-.

Κίτρινες: Μπουένο, Φορτούνα, Αρουαμπαρένα / Καρλίτος, Αγιλάρ, Καλδερόν, Κόπριβετς, Σιβού.

Αποβολές: -/-.

Στάδιο: Τσίρειο.

Διαιτητής: Βασίλης Δημητρίου.

Α’ βοηθός: Νικόλας Καλησπέρας.

Β’ βοηθός: Πέτρος Πέτρου.

Τέταρτος: Νεόφυτος Νεοφύτου.

Παρατηρητής διαιτησίας: Παναγιώτης Γερασίμου.

Το live του αγώνα

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ