aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΕάν ο Κέρκεζ δεν έχει στηρίγματα…

Εάν ο Κέρκεζ δεν έχει στηρίγματα…

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Ποτέ ξανά άλλη σεζόν όπως την περσινή. Η χαμένη ταυτότητα της ομάδας, η αδυναμία της στο γκολ, οι ήττες στα ντέρμπι, ο πρόωρος αποκλεισμός από το κύπελλο, αλλά και οι άδειες εξέδρες στο Τσίρειο φωτογραφίζουν μια αγωνιστική περίοδο, κατά την οποία η ΑΕΛ… έπιασε πάτο.

Ο Ντούσαν Κέρκεζ, ο οποίος κάθισε στον πάγκο της ΑΕΛ τις τελευταίες εννέα αγωνιστικές, γνωρίζει καλά τι θέλει η ομάδα του και πως μπορεί να την βελτιώσει. Ο Βόσνιος προπονητής, όμως, δεν μπορεί να κάνει τίποτα αν δεν έχει συμπαραστάτες στην προσπάθειά του, κυρίως από τον πρόεδρο Ανδρέα Σοφοκλέους, ο οποίος καλείται να κάνει δύο με τρεις υπερβάσεις.

Ο Πεχλιβάνης αποτελεί την πρώτη κίνηση, ενώ την ίδια ώρα ο Σασί καλείται να βρει ομάδα για να συνεχίσει αλλού την καριέρα του. Εκτός πλάνων είναι και οι Μέσκα – Ν. Τεσέιρα (εξαιρουμένων των πρώτων του συμμετοχών, δεν βοήθησε). Στον αγωνιστικό τομέα, θα έχει μεγάλη σημασία να αξιοποιηθούν οι ποδοσφαιριστές που διαθέτουν ικανότητες, αλλά τη σεζόν που πέρασε για διαφορετικούς λόγους παρουσίασαν αστάθειες. Οι Σίλβα, Ηλία, Ρομάν, Μπενίτεθ, Ιρένε και Τόρες, μπορούν για πολύ περισσότερα και ο τεχνικός της ΑΕΛ καλείται να βρει τρόπο να αποκτήσουν σταθερότητα.

Ευκαιρίες δόθηκαν σε όλους, αλλά με τις μετριότητες που διέθετε η ΑΕΛ, δεν προκάλεσε κανένα ενδιαφέρον η πορεία της. Οι αρνητικές εμφανίσεις της ομάδας, ήταν αυτές που απομάκρυναν τον κόσμο. Η καινούργια περίοδος, θα είναι λοιπόν κρίσιμη και για να μην έχει άλλες απώλειες στις κερκίδες, θα πρέπει να φτιαχτεί ένα σύνολο από… σίδερο υψηλής ποιότητας. Και αυτό θα γίνει, αν αποκτηθούν τέσσερις ή πέντε ποδοσφαιριστές που θα καλύψουν τις περσινές τρανταχτές αδυναμίες. Υπάρχουν πολύ καλοί ποδοσφαιριστές, αλλά δεν φτάνουν.

Η σεζόν που ακολουθεί είναι ένα μεγάλο στοίχημα για τον Κέρκεζ και τους συνεργάτες του. Στοίχημα θα είναι και για τον Σοφοκλέους, ο οποίος καλείται να ενισχύσει την ομάδα με πρωτοκλασάτους ποδοσφαιριστές, αλλά και να ενώσει όλο το οικοδόμημα του συλλόγου, μετατρέποντας την απάθεια σε ζωντάνια και δράση.

Όλος ο χρόνος στην διάθεση τους

Προσπάθησαν να αλλάξουν κάποια πράγματα στην ΑΕΛ τον περασμένο Ιανουάριο, αλλά οι κινήσεις που έγιναν δεν έφταναν για να μεταμορφωθεί η ομάδα. Μπορούν όμως ο Ρομάν και ο Τόρες να είναι πολύ καλύτεροι στη νέα σεζόν. Εκείνο που έχει σημασία και έχοντας τον όλο τον χρόνο υπέρ τους, στην ΑΕΛ θα πρέπει να δουλέψουν πολύ αυτό το καλοκαίρι.

Μέχρι τις 25 Αυγούστου, μπορεί ο Ντούσαν Κέρκεζ να φτιάξει το σύνολο που θα φέρει τις επιτυχίες. Οι δυνατές ομάδες φτιάχνονται τα καλοκαίρια και αυτό θα φροντίσουν να πράξουν διοίκηση και τεχνική ηγεσία. Όπως πληροφορούμαστε, ο πρόεδρος είναι αποφασισμένος να έλθει πιο κοντά και όσο το επιτρέπουν οι επαγγελματικές του υποχρεώσεις να ασκεί και καθήκοντα γενικού αρχηγού του ποδοσφαιρικού τμήματος. Γνωρίζει και ο ίδιος πως η νέα σεζόν κρύβει παγίδες και δεν υπάρχουν περιθώρια πειραματισμών.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ