aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥ«Δώστε μας τη διαχείριση της κάρτας φιλάθλου»

«Δώστε μας τη διαχείριση της κάρτας φιλάθλου»

Έξι ποδοσφαιρικοί σύλλογοι, οι ΑΕΛ, Αλκή, ΑΠΟΕΛ, Δόξα, Νέα Σαλαμίνα και Ομόνοια, έστειλαν χθες επιστολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, σχετικά με την εφαρμογή της κάρτας φιλάθλου.

Βασικό αίτημά τους να περάσει η διαχείριση του μητρώου φιλάθλου στις διοικήσεις των σωματείων ή εταιρειών. Όπως αναφέρεται στη μακροσκελή ανακοίνωση, ο κυριότερος λόγος που απέτυχε σε όλες τις χώρες που εφαρμόστηκε είναι γιατί από πλευράς κόσμου προκύπτει θέμα εμπιστοσύνης.

«Όταν ένας τρίτος μπαίνει στη μέση, είναι απόλυτα φυσιολογικό να προκύπτουν αντιδράσεις. Εισηγούμαστε η ευθύνη δημιουργίας μητρώου φιλάθλων να μεταβιβαστεί στα σωματεία και αυτά να καθορίσουν διαχειριστές αρχείων. Κάθε ομάδα να είναι υπεύθυνη για τους δικούς της φιλάθλους που με δική τους επιλογή θα αποτελέσουν μέλος του εκάστοτε αρχείου. Αν προκύπτει οποιοδήποτε θέμα με περιστατικά βίας, τότε, εάν της ζητηθεί από την Αστυνομία κατόπιν εντάλματος, να δίνει πρόσβαση στην Αστυνομία για να κάνει τη δουλειά της», ήταν τα κυριότερα σημεία του αιτήματος των έξι σωματείων.

«Όλα αυτά προϋποθέτουν τροποποίηση του υφιστάμενου νόμου περί της πρόληψης και της καταστολής της βας στους αγωνιστικούς χώρους. Σε αυτή την τροποποίηση θα πρέπει οι νομοθέτες (Βουλή των Αντιπροσώπων) να επιδείξουν πραγματική θέληση και να συμπεριλάβουν επιτέλους πρόνοιες που να είναι καταλυτικές και όχι επιδερμικές.

Δύο από αυτές πρέπει να είναι η δημιουργία ή ενίσχυση εξειδικευμένων Σωμάτων ασφαλείας και οι παραδειγματικές τιμωρίες», προσθέτουν και ακολούθως, αφού αναφέρθηκε το παράδειγμα της αγγλικής ομοσπονδίας, σημειώνεται το εξής: «Η λύση, σε μια απλή της σύνοψη, εμπεριέχεται στην πιο κάτω πρόταση: Σωστή νομοθεσία από τη Βουλή των Αντιπροσώπων (Πολιτεία), σωστή εφαρμογή των μέτρων από την Αστυνομία και σωστό πλαίσιο κανονισμών από την ομοσπονδία ποδοσφαίρου.

Υπάρχει ένα τρίπτυχο που πρέπει να εξυπηρετηθεί. Safety (ασφάλεια χώρου)-Security (προστασία προσώπων/φιλάθλων)-Service (ποιότητα υπηρεσιών). Αν πραγματικά θέλουμε να σώσουμε και όχι να μνημονεύσουμε το ποδόσφαιρο, ήρθε η ώρα να το αποδείξουμε…».

Διαβάστε εδώ ολόκληρη την επιστολή των έξι σωματείων στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ