aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥ«Δεν το πίστευα για Κούσουλο, εξελίχθηκε από τον Γκόμεθ. Υπερβολική η ΑΕΛ»

«Δεν το πίστευα για Κούσουλο, εξελίχθηκε από τον Γκόμεθ. Υπερβολική η ΑΕΛ»

Ξεκάθαρο φαβορί την Ομόνοια για κατάκτηση του πρωταθλήματος χαρακτήρισε ο Γιώργος Ιωσηφίδης. Ο παλαίμαχος άσος σε δηλώσεις του στον Active (107,4 & 102,5) τόνισε πως η αντίδραση των πρασίνων λίγες μέρες μετά τον αποκλεισμό από τον ΑΠΟΕΛ και ενώ έμεινε πίσω στο σκορ από την ΑΕΛ λέει πολλά. Έσταξε μέλι για τον Ιωάννη Κούσουλου και σημείωσε πως ο λόγος της εξέλιξής του είναι ο Τζόρντι Γκόμεθ. Ο πρώην επιθετικός του Απόλλωνα χαρακτήρισε υπερβολική την αντίδραση της ΑΕΛ για τη διαιτησία υπογραμμίζοντας ότι οι γαλαζοκίτρινοι είναι άξιοι θαυμασμού με την πορεία που έχουν τη φετινή σεζόν.

Αναλυτικά οι δηλώσεις

Σου έκανε κάτι ιδιαίτερη εντύπωση στο πρωτάθλημα φέτος; «Θα έλεγα όχι κάτι ιδιαίτερα. Με χαροποίησε το γεγονός ότι υπάρχουν τουλάχιστον τρεις ομάδες, και υπήρχαν τέσσερις, που διεκδικούσαν και διεκδικούν το πρωτάθλημα. Θεωρώ ότι η Ανόρθωση βγήκε νοκ άουτ μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό. Είναι η ΑΕΛ εκεί, δούλεψαν οι Κέρκεζ – Σοφοκλέους τα προηγούμενα χρόνια και φέτος φαίνονται τα αποτελέσματα».

Ποιος θα πάρει το πρωτάθλημα; «Να βάλουμε αυτά τα χταπόδια που βάζουν στο Παγκόσμιο Κύπελλο να μας πει (γέλια). Η εικόνα της βαθμολογίας νομίζω αντικατοπτρίζει και την εικόνα των ομάδων. Η Ομόνοια κέρδισε μία φορά τον Απόλλωνα και ήρθε μία ισοπαλία. Την ΑΕΛ την κέρδισε δύο φορές και μία ισοπαλία. Την Ανόρθωση μία φορά και μία ισοπαλία. Η Ομόνοια είναι δικαίως στην πρώτη θέση, νομίζω κανείς δεν μπορεί να το αμφισβητήσει».

Το αμφισβητεί η ΑΕΛ από το βράδυ του Σαββάτου… «Χωρίς να κάνω τον δικηγόρο του διαβόλου θεωρώ ότι ήταν υπερβολικές οι αντιδράσεις της ΑΕΛ. Όλος ο κόσμος μιλάει με τα καλύτερα λόγια για την ΑΕΛ».

Θεωρείς ότι χάλασε την εικόνα της ΑΕΛ η αντίδραση μετά το ντέρμπι; «Μια ομάδα που δεν είχε άμεσα τον στόχο του πρωταθλητισμού είναι εκεί που είναι. Θεωρώ ότι η Ομόνοια είχε καλύτερη εικόνα. Εγώ δεν είμαι οπαδός, είμαι φίλαθλος. Είδα το παιχνίδι και πιστεύω αν έπρεπε κάποιος να κερδίσει είναι η Ομόνοια».

Τι άλλαξε η φέτος στην Ομόνοια σε σχέση με πέρσι; «Δεν νομίζω ότι άλλαξε πολλά πράγματα, απλά έγινε πιο πλούσιο το ρόστερ της. Έφερε έναν φορ τον Ιανουάριο που έχει το γκολ. Έχει δύο μικρούς που κάνουν πολλή δουλειά στην πίεση του αντιπάλου, τον Λοΐζου και τον Τζιωνή. Έχει τον Κούσουλο που για μένα είναι έκπληξη. Βλέποντας τον πριν μερικά χρόνια δεν πίστευα ότι θα έχει τέτοια εξέλιξη. Έπαιζε ως κεντρικός αμυντικός και πιστεύω δεν μπορούσε εκεί. Του βγαίνει γάντι η θέση του ανασταλτικού μέσου. Μαρκάρει, τρέχει, δίνει ασίστ, σουτάρει από τα 50 μέτρα. Ο λόγος που βελτιώθηκε για μένα είναι ο Τζόρντι Γκόμεθ. Τον εξέλιξε πάρα πολύ».

Εξήγησε μας τι εννοείς… «Με τον τρόπο που κινείται ο Γκόμεθ τον αναγκάζει να κινείται. Υπάρχει πολύ καλή επικοινωνία. Πιστεύω ακράδαντα ότι ο λόγος που εξελίχθηκε τόσο πολύ ο Κούσουλος είναι ο Γκόμεθ. Υπάρχει αρμονία εκεί. Όταν πρέπει να πιέσουν, πιέζουν. Όταν πρέπει να κυκλοφορήσουν την μπάλα το κάνουν. Είχε τον αποκλεισμό από τον ΑΠΟΕΛ η Ομόνοια, έμεινε πίσω στο σκορ από την ΑΕΛ και είχε την ηρεμία να γυρίσει το παιχνίδι. Αυτό λέει πολλά. Δέχθηκαν κριτική ο Μπεργκ, υπήρχε απογοήτευση και όμως τα κατάφερε. Γι’ αυτό θεωρώ ότι είναι πρώτο φαβορί η Ομόνοια. Είναι στα πόδια της και πιστεύω δεν υπάρχει θέμα εφησυχασμού και έχουν τον πρώτο λόγο».

Βλέπεις στο πρόσωπο του Κούσουλου τον ηγέτη της Ομόνοιας; Τον παίκτη που θα παρασύρει τους υπόλοιπους; «Ναι. Αν πάρω στη μνήμη μου το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό που ήταν κακή η Ομόνοια και πήρε την πρωτοβουλία και σούταρε και σκόραρε σημαίνει ότι έχει κότσια. Ξέρει πλέον και διαχειρίζεται τα προσόντα του».

Στην Ανόρθωση υπάρχει γκρίνια μετά τον Ολυμπιακό… «Ναι, υπάρχει γιατί άρχισε με στόχο το πρωτάθλημα. Αν και με τον Ολυμπιακό άξιζε να κερδίσει το αποτέλεσμα μετρά και ήταν καταστροφικό».

Τι φταίει και δεν πάει καλά η Ανόρθωση; «Φαίνεται ότι κάτι δεν βγαίνει στο γήπεδο όπως θα ήθελε ο κόσμος της. Έμεινε πολλά παιχνίδια στο μηδέν. Είναι καλό να μην δέχεσαι γκολ αλλά όταν δεν βάζεις και αναγκάζεις τον αντίπαλο να βγει από την άμυνά του έχεις θέματα. Όπως και με τον Ολυμπιακό. Προηγήθηκε, ταμπουρώθηκε στην άμυνα και η Ανόρθωση δυσκολεύθηκε».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ