aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Β' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΓΙΑ ΝΑΠΑ«Δεν είπα ψέματα. Δικοί μου άνθρωποι και φίλοι με πούλησαν»

«Δεν είπα ψέματα. Δικοί μου άνθρωποι και φίλοι με πούλησαν»

ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ

Στον Active (107.4 & 102.5) και στην εκπομπή «Τα Λέμε Όλα» μίλησε ο Άθως Χρυσοστόμου. Ο Κύπριος κίπερ, ο οποίος αγωνίστηκε σε πολλές ομάδες, έγινε το πρόσωπο των τελευταίων ημερών λόγω της απόφασής του να αγωνιστεί στα κατεχόμενα εδάφη μας.

Κληθείς να απαντήσει στην απόφασή του να παίξει μπάλα στα κατεχόμενα, είπε: «Όταν παρουσιάστηκε η φωτογραφία της συμφωνίας και μετά είπα πως δεν ισχύει όντως δεν ίσχυε γιατί δεν τήρησαν τα ποσά της συμφωνίας αρχικά, αλλά η φωτογραφία έμεινε εκεί. Είπα δεν δέχομαι και δεν οριστικοποιήθηκε η συμφωνία, άσχετα αν συζητήσαμε και αρχικά τα βρήκαμε στο ποσό. Μετά από 3-4 ημέρες επανήλθαν και μου είπαν “OK, θα σου δώσουμε αυτά που ζήτησες στην αρχή. Το ξανασκεφτήκαμε και δεχόμαστε”. Και ξαναπήγα και ολοκληρώθηκε η μετεγγραφή. Δεν είχα κανένα λόγο να πω ψέματα και έδειξα τόσα χρόνια πως όταν θέλω να πω κάτι, το λέω και δεν με νοιάζει. Δεν έχω κάτι να κρυφτώ».

Και πρόσθεσε όσον αφορά στα συναισθήματά του για την απόφασή του: «Ήταν πάρα πολύ δύσκολη απόφαση και στεναχωριέμαι που αναγκάστηκα να πάω. Εγώ είμαι επαγγελματίας και ζω από το ποδόσφαιρο τόσα χρόνια. Δεν έχω από κάπου αλλού εισοδήματα. Στην Α’ Κατηγορία για δικούς τους λόγους οι ομάδες δεν με ήθελαν και δεν είχα προτάσεις και αποφάσισα να πάω στα κατεχόμενα γιατί η οικονομική πρόταση ήταν πάρα πολύ καλή και την αποδέχθηκα για να έχω εισόδημα από κάπου και να ζήσω την οικογένειά μου. Δεν πίστευα ότι το θέμα θα πάρει τόσο μεγάλη προβολή. Ούτε παλαιότερα, όταν ήμουν στα καλύτερά μου δεν είχα τόση προβολή».

Αν συμβουλεύτηκε κάποιους δικούς του ανθρώπους προτού πάρει την απόφαση αυτή, είπε: «Από τους δικούς μου ανθρώπου συμβουλεύτηκα, ναι, όπως ο καθένας μιλάει με τους δικούς του για όποια απόφαση πάρει στη ζωή του. Για τον οικονομικό λόγο πήγα. Για κανέναν άλλο λόγο. Μου είπαν “κάνε αυτό που θεωρείς εσύ καλύτερο για σένα”. Τα τελευταία τρία χρόνια που παίζω Α’ Κατηγορία δεν πήρα ποτέ τόσο υψηλό συμβόλαιο με αυτό που θα παίρνω τώρα. Είναι αρκετά καλά τα λεφτά».

Σχετικά με τη συμπεριφορά των ανθρώπων της ομάδας στην οποία θα αγωνίζεται, είπε: «Από την πρώτη μέρα που πήγα μου συμπεριφέρθηκαν πάρα πολύ καλά, με έκαναν να νιώθω ότι είμαι ένας παίκτης με πάρα πολλές παραστάσεις από την Α’ Κατηγορία και με έκαναν να νιώσω ότι πρόσφερα όσο έπαιξα ποδόσφαιρο. Κερδίσαμε 1-0 στο πρώτο παιχνίδι τα πήγαμε αρκετά καλά».

Για τους λόγους που οι κυπριακές ομάδες του γύρισαν την πλάτη, είπε: «Καθαρά για δικούς τους λόγους, αλλά πιστεύω περισσότερο λόγω ηλικίας, αφού πλησιάζω τα 37. Σε όλο τον κόσμο συμβαίνει αυτό. Υπάρχει κανένας ποδοσφαιριστής που να προσφέρει αρκετά και να μην πληγώνεται όταν νιώθει πως δεν τον θέλουν οι ομάδες του τόπου του; Όχι. Ομάδες στις οποίες πρόσφερα πολλά και ένιωσα σαν δικούς μου τους ανθρώπους τους, δεν με στήριξαν όταν ήλθα στο σημείο να μείνω χωρίς ομάδα και να ψάχνομαι. Πίστευα πως θα έρχονταν να με καλέσουν. Νιώθω ότι οι φίλοι μου δεν με στήριξαν. Με πούλησαν».

Κληθείς να πει την άποψή του για το τι πρέπει να γίνει για να βελτιωθεί το κυπριακό ποδόσφαιρο, είπε: «Δεν είμαι αρμόδιος να πω εγώ τι πρέπει να γίνει. Υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να γίνουν για να βελτιωθεί το κυπριακό ποδόσφαιρο. Όπως λένε όλοι και δεν το κάνουν ποτέ, κάτι που πρέπει να γίνει είναι η στήριξη στον Κύπριο ποδοσφαιριστή. Από τη στιγμή που συνεχίζουν να τρώνε κάποιες ομάδες πρόστιμο λόγω μη χρησιμοποίησης Κυπρίων, ε τότε τι να πω; Όπως είπα έχει αρμόδιους να κρίνουν αυτοί».

Αν όντως δεν είχε καθόλου πρόταση από κυπριακή ομάδα, είπε: «Μόνο από μία ομάδα Γ’ Κατηγορίας, τον Λειβαδιακό/Σαλαμίνα Λειβαδιών. Μου έκαναν πρόταση να είμαι προπονητής τερματοφυλάκων και να αγωνίζομαι. Πήγα εκεί αλήθεια έκανα κάποιες προπονήσεις, έπαιξα σε κάποια φιλικά, αλλά ένας επαγγελματίας δεν μπορεί να ανταποκριθεί με έτσι χρήματα όταν έχει οικογένεια. Εγώ έχω μία κορούλα. Όταν έχεις παιδί και πρέπει ο πατέρας του να είναι δίπλα του και θέλεις ό,τι σου πει να μην το στερείται είναι λογικό. Όποιον γονέα και αν ρωτήσεις θα σου πει το ίδιο».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ