aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥΔεν είναι ο 2ος, αλλά ο 3ος αγώνας με την Τότεναμ!

Δεν είναι ο 2ος, αλλά ο 3ος αγώνας με την Τότεναμ!

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΘΩΜΑ

Την επόμενη Τετάρτη (6/12) ο ΑΠΟΕΛ θα ταξιδέψει στο Λονδίνο για να αναμετρηθεί με την Τότεναμ στο «Γουέμπλεϊ», αλλά οι φετινές δύο αναμετρήσεις ανάμεσα στις δύο ομάδες δεν είναι η πρώτη φορά που βρέθηκαν αντιμέτωπες. Υπενθυμίζουμε ότι στην αναμέτρηση της 2ης αγωνιστικής του Champions League ο ΑΠΟΕΛ έχασε από την Τότεναμ (0-3), στο ΓΣΠ.

Οι «πετεινοί» έχουν αγωνιστεί με την Ανόρθωση (2007) και την ΑΕΛ (2014) σε επίσημους αγώνες στο παρελθόν, αλλά έχουν ταξιδέψει ακόμα μία φορά στην Κύπρο το μακρινό 1968, στο πλαίσιο ενός τουρ φιλικών αγώνων όπου αναμετρήθηκαν με την Ανόρθωση, την ΑΕΛ, όπως επίσης και με τον ΑΠΟΕΛ.

Τον Μάιο του 1968 η Τότεναμ οργάνωσε το τουρ Ελλάδας και Κύπρου, όπου έδωσε πέντε φιλικούς αγώνες, οι οποίοι ήταν με χρονολογική σειρά: Παναθηναϊκός, Ανόρθωση, ΑΕΛ, Εθνική Κύπρου, ΑΠΟΕΛ. Η Αγγλική ομάδα έφερε ισοπαλία (2-2) στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό, ενώ είχε τέσσερεις νίκες στην Κύπρο, νικώντας και τον ΑΠΟΕΛ με σκορ 3-0.

Οι αγώνες που έδωσε η Τότεναμ το 1968 σε Ελλάδα και Κύπρο, με τους σκόρερ των γκολ των Άγγλων:

Παναθηναικός – Τότεναμ 2-2, Γκιλζεάν (2).

Ανόρθωση – Τότεναμ 0-5, Ρόμπερτσον (3), Γκριβς (2).

ΑΕΛ – Τότεναμ 1-7, Τζόουνς (2), Μποντ, Ρόμπερτσον, Γκλιλζεάν (3).

Εθνική Κύπρου – Τότεναμ 0-3, Ρόμπερτσον (2), Γκιλζεάν.

ΑΠΟΕΛ – Τότεναμ 0-3, Ρόμπερτσον, Πίαρς, Τζόουνς.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ