aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥΔεν έδωσε δικαιώματα ο Θρύλος! (pics & video)

Δεν έδωσε δικαιώματα ο Θρύλος! (pics & video)

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Ο ΑΠΟΕΛ πραγματοποιώντας πολύ καλή εμφάνιση, κέρδισε με 4-1 την ΑΕΛ στο Τσίρειο και πλέον βλέπει με πιο καθαρό μυαλό την κατάκτηση του τίτλου. Το κέρδος δεν ήταν μόνο οι τρεις βαθμοί, αλλά και το ψυχολογικό ντοπάρισμα της ομάδας του Τόμας Κριστιάνσεν, ενόψει του αγώνα που ακολουθεί με την ΑΕΚ. Εάν κερδίσει τότε θα αγκαλιάσει για πέμπτη σερί σεζόν τον τίτλο!

Οι βάσεις μπήκαν από το πρώτο ημίχρονο για την επικράτηση των γαλαζοκιτρίνων της Λευκωσίας. Με πρωταγωνιστή τον Βάντερ, ο οποίος στο 17’ άνοιξε το σκορ και στο 45’+1 έκλεψε την μπάλα και βρήκε τον Εμπεσίλιο που έγραψε το 2-0. Ο ΑΠΟΕΛ στο 76’ έφθασε στο 3-0 με κεφαλιά του Σωτηρίου, μείωσε η ΑΕΛ με πέναλτι του Μιτρέα στο 88’, όμως, ο Σωτηρίου εκ νέου με υποδειγματικό πλασέ στο 89’ έβαλε το κερασάκι στην τούρτα.

Η ομάδα της Λευκωσίας κατάφερε να πάρει τους τρεις βαθμούς και μαζί να κάνει ένα πολύ σημαντικό βήμα για την κατάκτηση του τίτλου στην πιο καθοριστική καμπή του πρωταθλήματος. Η ομάδα του Τόμας Κριστιάνσεν, από τη στιγμή που σημείωσε νωρίς το πρώτο γκολ, έδειξε να έχει τον έλεγχο του αγώνα, να πατάει καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και οι ποδοσφαιριστές του έβγαλαν το πάθος που χρειαζόταν για να έχουν την κατοχή της μπάλας και να θέσουν τις βάσεις για την επικράτησή τους.

Ο Μοράις, ο Κάνιας, ο Εμπεσίλιο και ο Μπαράλ ήταν οι τέσσερις στυλοβάτες του ΑΠΟΕΛ, με τον Βάντερ να κάνει σπουδαίο παιχνίδι, αφού με δύο ενέργειές του στο πρώτο ημίχρονο έδωσε στην ομάδα του ισχυρό προβάδισμα. Η ΑΕΛ προδόθηκε από την αδράνεια των αμυντικών της στο πρώτο γκολ, ενώ στο δεύτερο ο Νικολάου έκανε κακή πάσα την οποία αξιοποίησε τελικά ο Βάντερ.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΛ ρίσκαρε, βγήκε μπροστά, με τον Μπρούνο Μπαλταζάρ να βάζει στο παιχνίδι περισσότερους επιθετικούς. Οι γηπεδούχοι είχαν δοκάρι στο 70’ σε κεφαλιά του Α. Κυριάκου, όμως, στο 76’ ο Σωτηρίου έκανε το 3-0 με ωραία κεφαλιά. Η ΑΕΛ μείωσε στο 88’ με πέναλτι του Μιτρέα, για να έλθει ο Σωτηρίου στο 89’ μετά από ωραία πάσα του Αλωνεύτη να κάνει το τελικό 4-1.

Το πρόσωπο (Βάντερ): Ο Βραζιλιάνος εξτρέμ αν και αγωνίστηκε μόνο 54 λεπτά ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής της ομάδας του. Πέτυχε το πρώτο γκολ στο 17’, έκλεψε την μπάλα στο 45’+1 και έδωσε έτοιμο γκολ στον Εμπεσίλιο που έγραψε το 2-0. Ήταν δραστήριος και κινητικός στο πρώτο ημίχρονο και δικαιωματικά παίρνει τον τίτλο του πολυτιμότερου.

Η φάση: Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων στο πρώτο μέρος, ο Βάντερ έκλεψε την μπάλα στη μεσαία γραμμή, έφυγε σαν βέλος στην αντίπαλη περιοχή και είδε τον Εμπεσίλιο που του έδωσε την μπάλα. Ήταν καθοριστικό το δεύτερο γκολ για τον ΑΠΟΕΛ, δευτερόλεπτα πριν από το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή για το πρώτο ημίχρονο.

Το σφύριγμα: Ο διαιτητής Γιάννης Αναστασίου έκανε γενικά καλή διαιτησία, όμως, ελέγχεται για το πέναλτι υπέρ της ΑΕΛ. Ο Γιαμπερέ πρόλαβε και έδιωξε την μπάλα πριν ο Σάσι πέσει. Ξεγελάστηκε, όμως, ευτυχώς για τον ίδιο η φάση αυτή δεν έκρινε τον αγώνα. Πάντως, σε άλλο ένα παιχνίδι ο εν λόγω διαιτητής επιβεβαίωσε τις αδυναμίες.

ΑΕΛ (Μπρούνο Μπαλταζάρ): Ρόμο, Μιτρέα, Α.Κυριάκου, Χ.Κυριάκου, Φορτούνα (74′ Παντελή), Νικολάου, Σοάρες, Πίτι (64′ Σαβάν), Σάσι, Μπλάνκο, Μαύρου (71′ Ηλία).

ΑΠΟΕΛ (Τόμας Κρίστιανσεν): Βάτερμαν, Αστίθ, Γιαμπερέ, Αλεξάνδρου, Αρτυματάς, Κάνιας, Μοράις, Βάντερ (54′ Αλωνεύτης), Εμπεσίλιο (74′ Γιαννιώτας), Μπαράλ (63′ Βινίσιους), Σωτηρίου.

Σκόρερ: 17′ Βάντερ, 45’+1 Εμπεσίλιο, 76′, 88′ Σωτηρίου / 86′ Μιτρέα (πεν.).

Κίτρινες: Γιαμπερέ.

Κόκκινες: -.

Γήπεδο: Τσίρειο.

Διαιτητής: Ιωάννης Αναστασίου.

Α’ Βοηθός: Χαράλαμπος Χαραλάμπους.

Β’ Βοηθός: Σωτήρης Βίκτωρος.

4ος: Χαράλαμπος Σκαπούλλης.

Παρατηρητής Διαιτησίας: Κώστας Καπιτανής.

Το live της αναμέτρησης:

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ