aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥΧρόνια «πάθηση» το εύκολο γκολ

Χρόνια «πάθηση» το εύκολο γκολ

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Επτά γκολ έχει σημειώσει η ΑΕΛ στις πέντε πρώτες αγωνιστικές, αλλά το αξιοσημείωτο είναι πως τα πέτυχαν διαφορετικοί ποδοσφαιριστές. Αρουαμπαρένα, Μέσκα, Ζούνιορ, Μπουένο, Σαβάν, Σοάρες και Σόουζα ήταν οι σκόρερ για την ΑΕΛ. Κάποιοι από αυτούς ίσως εξελιχθούν σε μόνιμοι σκόρερ δίνοντας λύσεις, όμως το ζητούμενο είναι να αυξήσουν και άλλοι την παραγωγικότητά τους.

Δεν έχει ακόμη βρει δίχτυα ο Ουέλινκτον, ενώ στη γραμμή κρούσης ως αλλαγή έχει αγωνιστεί και ο Γεωργιάδης, ο οποίος παρουσιάζει συνεχή βελτίωση. Είναι επίσης και ο Σαρκί, ο οποίος ακόμη δεν έχει χρησιμοποιηθεί, ενώ δεν ξεχνά κανείς πως ο Μάριος Ηλία, όταν θα ξεπεράσει το πρόβλημά του, θα μπορεί να βοηθήσει στο σκοράρισμα. Είναι καλό να υπάρχει πολυφωνία στην επίθεση, κάτι που θα βοηθήσει την ΑΕΛ να ξεκλειδώνει πιο εύκολα τις αντίπαλες άμυνες. Διότι, αν κάτι λείπει από την ΑΕΛ ως χρόνια «πάθηση», είναι το εύκολο γκολ.

Ο Πάμπος Χριστοδούλου, μετά το χθεσινό ρεπό που έδωσε στους ποδοσφαιριστές του, θα ξαναπιάσει σήμερα δουλειά, με στόχο να τους ετοιμάσει για το παιχνίδι με την Ανόρθωση. Πιθανό να παρουσιάσει κάτι διαφορετικό, στο «Αντώνης Παπαδόπουλος», όσον αφορά στην τακτική, ενδεχομένως με τους ίδιους έντεκα που αγωνίστηκαν με αντίπαλο τον Απόλλωνα. Το παιχνίδι θα είναι κλειδί για τη συνέχεια. Δεν θα είναι καταστροφή, αν δεν τα καταφέρει, όμως θα έχει ιδιαίτερη σημασία να κερδίσει σε δεύτερο συνεχόμενο ντέρμπι. Αν κάνει το «διπλό» στη Λάρνακα, θα ανέβει και άλλο η αυτοπεποίθηση των ποδοσφαιριστών.

Η τακτική με τους δύο ανασταλτικούς, τον Σοάρες και τον Νικολάου, απέδωσε το περασμένο Σάββατο, όπως πολύ καλά κινήθηκαν ο Σαβάν με τον Σόουζα. Από το καλοκαίρι είχε γίνει η πρόβλεψη πως δυνατή γραμμή της ΑΕΛ θα ήταν η μεσαία, κάτι που αποδεικνύεται περίτρανα. Πέρα από τους πιο πάνω, είναι και ο Μπουένο, ενώ έτοιμος είναι και ο Παπάνκο. Συνεπώς ο Πάμπος Χριστοδούλου έχει τις λύσεις για να κάνει η ομάδα του σωστή δουλειά από τη μεσαία γραμμή.

Ο Κύπριος τεχνικός θα ξεκαθαρίσει τις επόμενες δύο μέρες με ποιους θα αγωνιστεί. Μπορεί να πέτυχε το νικητήριο γκολ, ο Αρουαμπαρένα, όμως ο Ισπανός επιθετικός χρειάζεται ακόμη λίγο χρόνο για να είναι απόλυτα έτοιμος. Έτσι το πιο πιθανό είναι πως προορίζει πάλι για την κορυφή της επίθεσης τον Ουέλινκτον, από τον οποίο περιμένει περισσότερα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ