aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥΧριστοδούλου: «Αυτή θέλω να είναι η ομάδα του Πάμπου»

Χριστοδούλου: «Αυτή θέλω να είναι η ομάδα του Πάμπου»

TOY ANΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Στο πλαίσιο της συνέντευξής του στο «Goal», o Πάμπος Χριστοδούλου εξέφρασε την άποψή του για το πώς πρέπει να είναι ένας προπονητής και πως θα ήθελε να μιλάει για την ομάδα του ο κόσμος με αφορμή την πέρα για πέρα επιτυχημένη παρουσία του στην ΑΕΛ.

Διαβάστε επίσης: Ο Πάμπος απαντά για τη «λάσπη» και τις δύο προτάσεις που απέρριψε

-Τι ιδέα έχεις στο μυαλό για τον ρόλο του προπονητή μέσα απ’ όλη αυτή την τριβή;

«Ο προπονητής πρέπει να είναι δάσκαλος, φίλος και ταυτόχρονα εκεί που πρέπει να μη σηκώνει μύγα στο σπαθί του. Αν καταφέρεις να κάνεις τους παίκτες να ξεχωρίζουν σε αυτά τα σημεία είσαι πολύ κοντά στην επιτυχία. Φυσικά, να υπάρχει και το ταλέντο και η γνώση του προπονητή».

Διαβάστε επίσης: Λανθασμένη ή όχι η επιστροφή του Πάμπου στην ΑΕΛ; Τι απάντησε…

-Πώς θα θέλεις να μιλά ο κόσμος για την ομάδα σας ώστε να την προσδιορίσει; Γιατί, ταυτίστηκες με την ΑΕΛ, η οποία δύσκολα δεχόταν γκολ και δύσκολα όμως έβαζε…

«Να παίζει καλό ποδόσφαιρο, να υπάρχουν παίκτες που να ματώνουν τη φανέλα και να δίνουν το 100% των δυνατοτήτων τους. Και φυσικά να είναι οικογένεια μέσα και έξω από τον αγωνιστικό χώρο. Με λίγα λόγια να δείχνεις την ταυτότητά σου σαν προπονητής. Η χρονιά που πήραμε το πρωτάθλημα με την ΑΕΛ, η ομάδα ήταν νομίζω η πρώτη ή η δεύτερη καλύτερη άμυνα της Ευρώπης. Ήταν μεγάλο επίτευγμα και ήταν λογικό να μιλάνε για την αμυντική λειτουργία. Αλλά το “δύσκολα έβαζε γκολ”, αυτό δεν το δέχομαι γιατί βγήκαμε η 2η καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος. Το δέχομαι ότι σύμφωνα με τις τελικές που κάναμε δεν βάζαμε στατιστικά τα γκολ που έπρεπε».

Διαβάστε επίσης: Τι λέει ο Πάμπος για την αποτυχία στην Ομόνοια

-Είσαι προπονητής της θεωρίας ή της τακτικής εκπαίδευσης μέσα από τις επαναλήψεις στην προπόνηση;

«Ένας καλός προπονητής πρέπει να είναι καλός στη θεωρία, αλλά ταυτόχρονα αυτά που λέει να τα μεταφέρει και μέσα στο γήπεδο. Ποτέ στο ποδόσφαιρο δεν λες είσαι καλός. Πάντα υπάρχει το προσπαθώ να γίνομαι καλύτερος κάθε μέρα. Για να είσαι καλός προπονητής θα πρέπει να τα έχεις και τα δύο».

Διαβάστε επίσης: Πάμπος Χριστοδούλου στο «Goal»: «Θα ήθελα να επιστρέψω κάποια στιγμή»

-Ποια είναι τα πλάνα για τα επόμενα πέντε χρόνια;

«Για έναν προπονητή ειδικά στην Κύπρο, δεν είναι τόσο εύκολο να κάνεις πλάνα. Θα με ενδιέφερε ένα καλό, υγιές κλαμπ είτε αυτό είναι στην Κύπρο ή στο εξωτερικό και να έχω τις ιδανικές συνθήκες να δουλέψω. Γιατί πάντα ήμουν και είμαι φιλόδοξος προπονητής, όπου και να δουλεύω».

Διαβάστε επίσης: Πάμπος: «Ο πρόεδρός μου, δεύτερος πατέρας μου ο Γιάννακας»

-Ποιοι είναι οι προπονητές που άσκησαν μεγαλύτερη επιρροή στη διαμόρφωσή σου;

«Δεν έχω ίνδαλμα. Παρακολουθώ αρκετούς μεγάλους προπονητές και όχι μόνο. Φροντίζω να παίρνω από τον κάθε έναν αυτό που πιστεύω ότι μου αρέσει. Στο τέλος εφαρμόζω το δικό μου πλάνο. Έτσι έμαθα να δουλεύω τόσα χρόνια. Αν θες να σου πω μερικούς που θαυμάζω και παρακολουθώ είναι Αντζελότι, Μουρίνιο, Γκουαρδιόλα, Ζεσούς».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ