aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥΧωρίς αιχμή του δόρατος η ΑΕΛ

Χωρίς αιχμή του δόρατος η ΑΕΛ

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Η ΑΕΛ έχασε την ευκαιρία να κάνει το τρία στα τρία, που ήταν και ο στόχος της, όταν έγινε γνωστή η κλήρωση του πρωταθλήματος. Δεν τα κατάφερε προψές απέναντι στον Εθνικό, μένοντας στο 0-0 παρά την υπεροχή της.

Ο αντίπαλός της δεν έκανε… μισή ευκαιρία, όμως η ομάδα της Λεμεσού δεν είχε τον επιθετικό που θα έδινε τη λύση στο γκολ. Ο Φορτούνα, ο Σόουζα, ο Μπουένο, ο Μέσκα, ο Ζούνιορ και ο Σιέλης δεν είναι κλασικοί σκόρερ. Στην κορυφή, ο Ουέλινγκτον δεν διεκδίκησε καμιά φάση και μοιραία οι γαλαζοκίτρινοι κόλλησαν στο 0-0.

Στεκόμαστε στον Βραζιλιάνο γιατί, όπως φάνηκε στα τρία παιχνίδια του πρωταθλήματος -σε αντίθεση με τα φιλικά- δεν μπορεί να βοηθήσει στο γκολ, ούτε ν’ ανοίξει διαδρόμους για τους συμπαίκτες του. Δεν είχε βέβαια βοήθεια από ένα δεύτερο επιθετικό, αλλά ούτε κυνήγησε κάποια φάση στην περιοχή του Εθνικού.

Η ΑΕΛ στάθηκε άτυχη στο θέμα με τον Πέδρο Μπενγκί, ο οποίος προοριζόταν για βασικός στην κορυφή της επίθεσης, και φαίνεται πως πληρώνει το τίμημα αυτής της περίπτωσης, που ήταν ιδανική για τις ανάγκες της. Βέβαια, υπάρχει η λύση με τον Αρουαμπαρένα, ο οποίος στα λίγα λεπτά που αγωνίστηκε ήταν πιο δραστήριος και έδειξε θετικά στοιχεία.

Από εκεί και πέρα, πέραν δηλαδή της αδυναμίας στο σκοράρισμα, η απόδοση της ομάδας ήταν καλή. Οι ποδοσφαιριστές προσπάθησαν, έτρεξαν πολύ και έδωσαν τα πάντα, απέναντι στην κλειστή άμυνα του Εθνικού. Τέτοιες όμως άμυνες θα βρει πολλές στον δρόμο της η ΑΕΛ και θα χρειαστεί να βρει τον τρόπο να τις ξεκλειδώνει.

Οι αλλαγές από τον Πάμπο Χριστοδούλου ήταν ορθές, ίσως όμως να χρειαζόταν να μπει πιο νωρίς στο παιχνίδι ο Αρουαμπαρένα, από τη στιγμή που έβγαζαν μάτια οι αδυναμίες του Ουέλινγκτον.

Το πρωτάθλημα όμως βρίσκεται σε αρχικό στάδιο και οι δύο βαθμοί που χάθηκαν δεν είναι το τέλος του κόσμου. Ο Κύπριος προπονητής, μετά από τρία επίσημα παιχνίδια, γνωρίζει σε ποιους μπορεί να στηριχθεί για να κερδίσει βαθμούς η ομάδα του. Το μόνο που έχει να κάνει τώρα είναι να πιάσει δουλειά και να ετοιμάσει τους ποδοσφαιριστές για τον αγώνα της ερχόμενης Δευτέρας με την Καρμιώτισσα στο ΓΣΖ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ