aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥΧόρεψε τον Εθνικό σε ρυθμούς καρναβαλιού και «κλείδωσε» εξάδα η ΑΕΛ (pics)

Χόρεψε τον Εθνικό σε ρυθμούς καρναβαλιού και «κλείδωσε» εξάδα η ΑΕΛ (pics)

«Ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσατε». Η ΑΕΛ άφησε με την όρεξη τις ομάδες που «λιγουρεύονταν» την 6η θέση, αφού σκόρπισε στους τέσσερις ανέμους τον Εθνικό και «κλείδωσε» συμμετοχή στο πρώτο γκρουπ στη δεύτερη φάση του πρωταθλήματος. Οι γαλαζοκίτρινοι με πρωταγωνιστές τους Εμαέ και Μάιντεβατς συνέτριψε με 4-1 τον Εθνικό Άχνας στο Τσίρειο στην 22η και τελευταία αγωνιστική της πρώτης φάσης και έφτασε τους 32 βαθμούς, όσους έχει και η 5η ΑΕΚ.

Ο Εθνικός Άχνας δεν μπόρεσε σε κανένα σημείο του αγώνα ν’ ακολουθήσει τον ρυθμό των παικτών του Ντούσαν Κέρκεζ και έτσι μετά τις σπουδαίες νίκες επί της Ομόνοιας στο ΓΣΠ και της Ανόρθωσης στο Δασάκι προσγειώθηκε απότομα και διατηρήθηκε στη 10η με 20 βαθμούς, οι οποίοι δεν του επιτρέπουν να νιώθει άνετα ενόψει της δεύτερης φάσης του πρωταθλήματος.

Το ματς

Με πατημένο το γκάζι άρχισε τον αγώνα η ΑΕΛ. Οι γαλαζοκίτρινοι από τα αρχικά στάδια της αναμέτρησης έδειξε την ορμή της στον Εθνικό πιέζοντας ασφυκτικά στο μισό γήπεδο και στο 11’ ο Μάιντεβατς έπειτα από ωραία μακρινή πάσα του Α. Τεϊσέιρα έκανε εξαιρετικό κοντρόλ και έστειλε με πλασέ την μπάλα στα δίκτυα του Μπογκατίνοφ για το 1-0.

Το γρήγορο γκολ έδιωξε το άγχος από τους παίκτες της ΑΕΛ, όμως δεν επαναπαύτηκαν σε αυτό και συνέχισαν να ασκούν πίεση και λίγο πριν ολοκληρωθεί το πρώτο ημίχρονο ο Εμαέ στο 42’ διπλασίασε τα τέρματα των γαλαζοκιτρίνων.

Ο Μάιντεβατς άρχισε το δεύτερο ημίχρονο, όπως και το πρώτο, και στο 48’ πέτυχε το 3-0 «σκοτώνοντας» ουσιαστικά τις όποιες ελπίδες του Εθνικού για βαθμολογικό κέρδος. Στο 60’ ο Εμαέ σκόραρε από το σημείο του πέναλτι που ορθώς καταλογίστηκε σε ανατροπή του Τόρες από τον Κορρέα.

Η ομάδα της Άχνας μείωσε σε 4-1 στην τελευταία φάση του αγώνα με κοντινό πλασέ το Μάριου Ηλία.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΑΕΛ (Ντούσαν Κέρκεζ): Βοζίνια, Α. Τεϊσέιρα, Ράσο, Κυριάκου, Αντωνίου, Ζντραφκόσκι, Μεντόγεβιτς (71′ Παντελή), Αγκάνοβιτς, Τόρες (60′ Γκαζαριάν), Eμαέ, Μάιντεβατς (60′ Αντάμοβιτς).

Εθνικός Άχνας (Ντιν Κλάφουριτς): Μπογκατίνοφ, Κυπριανού (76′ Φοινίρης), Γκλομπάρτ, Κορρέα, Πρόγιτς, Μιγκελίτο (64′ Κ. Ηλία), Χουντόμπιακ, Χαραλάμπους, Παπαγεωργίου, Μ. Ηλία, Μαρκόφσκι (50′ Κονέ).

Σκόρερ: 11′, 48′ Μάιντεβατς, 42′, 60 (πεν) Εμαέ / 90’+1 Μ.Ηλία

Κίτρινες: Παντελή / Γκλομπάρτ (6η), Κυπριανού (6η)

Κόκκινες:

Γήπεδο: «Δασάκι».

Διαιτητής: Φέρεντς Καράκο (Ουγγαρία).

Α’ Βοηθός: Τοθ Βέντσελ (Ουγγαρία).

Β’ Βοηθός: Άλμπερτ Ίστβαν (Ουγγαρία).

4ος: Βασίλης Δημητρίου.

Παρατηρητής Διαιτησίας: Παναγιώτης Γερασίμου.

ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ



 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ