aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥ«Χαρτί και καλαμάρι» ο μισθός Μιλιντσεάνου και Μέγερι στην ΑΕΛ

«Χαρτί και καλαμάρι» ο μισθός Μιλιντσεάνου και Μέγερι στην ΑΕΛ

Το μετεγγραφικό πλάνο του Σάββα Παντελίδη στην ΑΕΛ σχολιάζει ο Ελλαδίτης δημοσιογράφος Αντώνης Τσιράκης. Με αναρτήσεις του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο ρεπόρτερ της «Sportime» αναλύει τις επιλογές του Ελλαδίτη προπονητή και αποκαλύπτει τα οικονομικά δεδομένα των μετεγγραφών.

Αναλυτικά οι δηλώσεις

«Αφού ανακοινώθηκε και του Μιλιντσεάνου, λίγα πράγματα για την ΑΕΛ: Αρχικά ο Μίλι ήταν η πρώτη επιλογή του Σάββα Παντελίδη για την κορυφή της επίθεσης. Ήθελε φορ με αυτά τα χαρακτηριστικά και ταυτόχρονα τον Ιανουάριο δύσκολα παίρνεις παίκτη που να παίζει στην ομάδα του.

Η μεταγραφή του Μιλιντσεάνου έγινε συνδυαστικά με εκείνη του Μαρόσα. Δεκάρι δεν βρισκόταν (με τα στοιχεία που ήθελαν) και κάπως έτσι έπεσε στο τραπέζι το να αποκτηθεί ο δεύτερος που μπορεί να παίξει και περιφερειακά (πλάι/πίσω από τον φορ). Σε ένα 4-4-1-1 πχ χωρούν και οι δύο.

Περί οικονομικών: Ο Μιλιντσεάνου πήρε ένα συμβόλαιο τύπου Τσάβες (130άρι συν μπόνους είχε). Στον ΠΑΣ Γιάννινα οι απολαβές του ήταν σαφώς μικρότερες. Δεν έδωσε χρήματα η ΑΕΛ στους Ηπειρώτες. Το μοναδικό κέρδος του ΠΑΣ Γιάννινα ήταν ότι ο ποδοσφαιριστής χάρισε τα οφειλόμενά του.

Λίγες μέρες νωρίτερα η ΑΕΛ είχε δώσει ένα αντίστοιχο συμβόλαιο στον Μέγερι. Ο τελευταίος σε έναν χρόνο στην Κύπρο θα πάρει περίπου τα ίδια με αυτά που θα έμπαιναν στον λογαριασμό του για το τελευταίο του εξάμηνο στην Τουρκία. Κοινώς, άφησε καλά χρήματα. Τόσο η δική του περίπτωση όσο και του Μιλιντσεάνου δείχνουν πως αμφότεροι ήθελαν αρκετά να πάνε στην ΑΕΛ γιατί κατάλαβαν πως εκεί θα είναι πρωταγωνιστές. Κανείς εκ των δύο, πάντως, δεν αισθανόταν τόσο σημαντικός στην προηγούμενη ομάδα του.

Και κάτι τελευταίο, για έναν άλλον παίκτη που πέρασε από Ελλάδα. Ο Μάζουρεκ πηγαίνει στον Εθνικό Άχνας λόγω της αποζημίωσης που πήρε από την ΑΕΛ. Αλλιώς οικονομικά δεν θα έβγαινε αυτό το deal. Το συμβόλαιό του με τους γαλαζοκίτρινους ήταν περίπου στο 140άρι».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ