aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥΧαιρέτησε πάλι αγγλικά και σκαρφάλωσε στην κορυφή η Ομόνοια! (pics & vid)

Χαιρέτησε πάλι αγγλικά και σκαρφάλωσε στην κορυφή η Ομόνοια! (pics & vid)

ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ

Ψηλά, ψηλότερα η Ομόνοια, έστω και με χαμηλές στροφές. Το «τριφύλλι» πήρε τη δεύτερη συνεχόμενη και την πέμπτη συνολικά νίκη του στο πρωτάθλημα, κερδίζοντας την ΑΕΛ με 1-0 στο ΓΣΠ, στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής. Μάλιστα, ανέβηκε στην κορυφή με 18 βαθμούς και θα παραμείνει εκεί εφόσον η Ανόρθωση έχει απώλεια βαθμών στο ντέρμπι με τη Νέα Σαλαμίνα.

Οι πράσινοι με δυναμική και αυτοπεποίθηση που τους έδωσε η νίκη στο Δασάκι και με σύμμαχο την παράδοση απέναντι στην ΑΕΛ, πρόσθεσαν στο ενεργητικό τους άλλο ένα τρίποντο, ωστόσο προβλημάτισαν με την μέτρια εικόνα τους, ειδικά αυτήν του β’ ημιχρόνου. Κρατούν όμως την ουσία και επικεντρώνονται στη συνέχεια ατενίζοντας το μέλλον με αισιοδοξία.

Από την άλλη, η ΑΕΛ έμεινε με τις εντυπώσεις, αφού παρόλο που ήταν αποδεκατισμένη λόγω της απουσίας εφτά βασικών παικτών της πραγματοποίησε πολύ αξιοπρεπή εμφάνιση και εάν έπαιρνε βαθμολογικό όφελος, θα ήταν πέρα για πέρα δίκαιο.

Από… τα αποδυτήρια!

Καλύτερα δεν μπορούσαν να είναι τα πράγματα για την Ομόνοια στο α’ μέρος, αφού μόλις στο 3’ ο Ντάρμπισαϊαρ με προβολή μετά από πισινή κεφαλιά του Γκόμες (προηγήθηκε φάουλ του Γκόμεθ), άνοιξε το σκορ. Το γκολ, βέβαια, δεν έπρεπε να μετρήσει, καθότι την ώρα που ο Γκόμες κάνει πισινή κεφαλιά, ο Άγγλος φορ ήταν σε θέση οφ σάιντ.

Η συνέχεια του αγώνα στο ημίχρονο κύλησε ως εξής: Από τη μια η Ομόνοια είχε περισσότερες και πιο ξεκάθαρες φάσεις για να κάνει το 2-0, με αποκορύφωμα ένα δοκάρι του Μποτεάκ σε απευθείας φάουλ, ενώ η ΑΕΛ το μόνο θετικό που είχε (ασχέτως αν κατέγραψε 5-6 τελικές / καμία κραυγαλέα), ήταν η υπέρ της κατοχή της μπάλας (58-42), η οποία ωστόσο ήταν ανούσια.

Χαλαρά η Ομόνοια, μπορούσε τον βαθμό η ΑΕΛ

Χαλαρά μπήκε η Ομόνοια στο β’ ημίχρονο, δίνοντας το δικαίωμα στην ΑΕΛ μέχρι το 85 να κάνει το παιχνίδι της και να πλησιάσει στην ισοφάριση 4-5 φορές, καταγράφοντας μάλιστα και δοκάρι σε κεφαλιά του Κάρλος. Γενικώς οι παίκτες του Κέρκεζ εγκλώβισαν τους αντιπάλους τους αλλά δεν κατάφεραν να φθάσουν στην… πηγή, σώζοντας τουλάχιστον την παρτίδα. Από την άλλη, η Ομόνοια που περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο, είχε μόνο μία καλή στιγμή και μάλιστα, κι αυτή στο 84’ με πρωταγωνιστές τους Κακουλλή και Μποτεάκ. Το σκορ δεν διαφοροποιήθηκε και η Ομόνοια πήρε άλλη μία σημαντική νίκη.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ!

Ομόνοια (Χένινγκ Μπεργκ): Φαμπιάνο, Μαυρίας, Λούφτνερ, Λανγκ, Λέτσιακς, Γκόμες, Γκόμεθ, Μποτεάκ (90′ Χούμποτσαν), Τιάγκο, Ορτέγα (80′ Κακουλλής), Ντάρμπισαϊαρ.

ΑΕΛ (Ντούσαν Κέρκεζ): Βοζίνια, Χ. Κυριάκου, Α. Τεϊσέιρα, Ράσο, Γουίλερ, Αντωνίου, Ζντραφκόφσκι, Αγκάνοβιτς (82′ Παντελή), Εμαέ, Γερολέμου (62′ Γκαζαριάν), Κάρλος (70′ Μαρκόσκι).

Σκόρερ: 3′ Ντάρμπισαϊαρ.

Κίτρινες: 72′ Ορτέγα, 94′ Κακουλλής / 29′ Γουίλερ, 32′ Κάρλος, 49′ Γερολέμου, 94′ Βοζίνια.

Aποβολές: -/-.

Γήπεδο: ΓΣΠ.

Διαιτητής: Τιμόθεος Χριστοφή.

Α’ βοηθός: Χαράλαμπος Γεωργίου.

Β’ βοηθός: Παύλος Γεωργίου.

Τέταρτος: Ιωάννης Αναστασίου.

Παρατηρητής: Χρίστος Νικολαΐδης.

ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ!



ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ