aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥΑτού και μπλοκ στον Αλ Τάαμαρι

Ατού και μπλοκ στον Αλ Τάαμαρι

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Ο Ντούσαν Κέρκεζ δεν προτίθεται να εγκαταλείψει μεθαύριο, στην έδρα του ΑΠΟΕΛ, τη ρεαλιστική προσέγγιση με την οποίαν αντιμετωπίζει κάθε παιχνίδι της ΑΕΛ. Επομένως, για ακόμη μία φορά θα επιστρατευτεί το γερό ατού, που δεν είναι άλλο από την ανασταλτική λειτουργία.

Με την ίδια φιλοσοφία κόντραρε τον Άρη Θεσσαλονίκης στο Γιουρόπα Λιγκ (0-0, 0-1). Μάλιστα, πέραν του γκολ-πέναλτι από την ελληνική ομάδα, η εστία της ΑΕΛ δεν παραβιάστηκε άλλη φορά στην τρέχουσα σεζόν, αφού διατήρησε το μηδέν παθητικό απέναντι σε Ανόρθωση (0-0) και Ένωση Νέων Παραλιμνίου (2-0). Είναι εμφανές λοιπόν ότι αν υπάρχει κάτι που ξέρουν καλά οι ποδοσφαιριστές του Κέρκεζ, είναι να κάνουν δύσκολη τη δουλειά για τους αντίπαλους επιτιθέμενους.

Οπωσδήποτε, ο ΑΠΟΕΛ διαθέτει πολλούς επικίνδυνους παίκτες που χρειάζονται προσοχή, αλλά σίγουρα περισσότερο από τον καθένα ο Μούσα Αλ Τάαμαρι. Είναι γνωστό ότι «απαγορεύεται» να βρει ανοικτό γήπεδο ο ταχύτατος και βιρτουόζος Ιορδανός.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που όταν βρέθηκε ξανά απέναντι στην ΑΕΛ, σε τρία ματς της περασμένης σεζόν, ο Κέρκεζ έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην αριστερή πτέρυγα: στο 0-0 του ΓΣΠ (6η αγωνιστική), στο 0-3 του Τσιρείου (27η αγωνιστική) και στο 2-0 του ΓΣΠ (τελικός κυπέλλου) επιστρατεύτηκε ο Ανδρέας Αβραάμ. Τις δύο φορές ως εξτρέμ (με τετράδα στην άμυνα, για να υποστηρίζει τον πλάγιο μπακ Χρίστο Γουίλερ) και την τρίτη ως μπακ-χαφ (με τριάδα στην άμυνα), επειδή ακριβώς γνωρίζει καλά (και) τα μυστικά του ακραίου αμυντικού και έχει την ευχέρεια να καλύπτει όλη την πλευρά.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ