aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά Nέα«Αθώα» στο Ανώτατο Δικαστήριο η ΑΕΛ για βιαιοπραγίες και ζημιές οπαδών της

«Αθώα» στο Ανώτατο Δικαστήριο η ΑΕΛ για βιαιοπραγίες και ζημιές οπαδών της

Απορρίφθηκε από το Ανώτατο η έφεση που καταχωρήθηκε κατά της πρωτόδικης απόφασης του Δικαστηρίου για αγωγή που κατατέθηκε στις 28/5/2013 κατά της ΑΕΛ. Συγκεκριμένα στην έκθεση απαίτησης που οι ενάγοντες καταχώρησαν, αναφέρουν ότι υπήρξαν αποδέκτες συμπεριφορών διαφόρων οπαδών της ποδοσφαιρικής ομάδας ΑΕΛ όπως οχληρίες, βιαιοπραγίες, ζημιές σε περιουσίες και πρόσωπα.

Το Ανώτατο δικαστήριο στο σκεπτικό της απόφασης για απόρριψη της έφεσης τονίζει μεταξύ άλλων ότι η εφεσίβλητη (δηλαδή τα πρόσωπα που διαχειρίζονται την ποδοσφαιρική εταιρεία της ΑΕΛ) διαχειρίζονται την ποδοσφαιρική ομάδα δεν ισοδυναμεί με νομική δειαχείριση της συμπεριφοράς των οπαδών.

Διαβάστε επίσης: ΑΕΛ: Ο μοναχικός δρόμος του Κέρκεζ

Απόσπασμα της απόφασης

«Πρόσωπο μπορεί να υπέχει αστικής ευθύνης για πράξη ή παράλειψη του. Για να έχει τέτοιο πρόσωπο ευθύνη για παράλειψη, προϋπόθεση είναι να υπέχει νομικής υποχρέωσης να διαπράξει αυτό που του καταλογίζεται πως παρέλειψε. Εάν το πρόσωπο δεν έχει νομική υποχρέωση να ενεργήσει, η αδράνεια του δεν μπορεί να δημιουργεί σε αυτό οιαδήποτε νομική υποχρέωση, παρά μόνο ενίοτε ηθική. Οι Ενάγοντες δεν δικογραφούν ότι η Εναγόμενη 8 είχε οιαδήποτε υποχρέωση να ενεργήσει. Μπορεί να είχε, μπορεί και όχι. Δεν είναι αυτό που εξετάζεται. Σημασία έχει πως δεν δικογραφείται πως είχε οποιαδήποτε υποχρέωση.

Το ότι η εφεσίβλητη “διαχειρίζεται” την ποδοσφαιρική ομάδα της ΑΕΛ δεν ισοδυναμεί με νομική διαχείριση της συμπεριφοράς των οπαδών, άνευ ετέρου, στο πλαίσιο του αστικού δικαίου. Στη βάση όσων έχουμε εξηγήσει θεωρούμε πως η πρωτόδικη κρίση υπήρξε ορθή και δεν παρέχεται πεδίο επέμβασης μας. Η έφεση απορρίπτεται με έξοδα €2,500 πλέον ΦΠΑ υπέρ της εφεσίβλητης».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ