aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥΑπόλλων-ΑΕΛ: Το μονόπλευρο που έφτασε να κρέμεται από μια κλωστή

Απόλλων-ΑΕΛ: Το μονόπλευρο που έφτασε να κρέμεται από μια κλωστή

Ίδιες ομάδες αγωνίστηκαν στο Τσίρειο στις 15 Φεβρουαρίου, ίδιες και απόψε. Διαφορετικό, όμως, ήταν το σκηνικό στον αγωνιστικό χώρο. Από τη σχεδόν παράσταση για έναν ρόλο και το 2-1 υπέρ της ΑΕΛ εις βάρος του Απόλλωνα, στο αποψινό «άγονο» ντέρμπι που κρεμόταν από μια κλωστή.

Ίσως η εξήγηση να δίνεται με την εξής λογική: Μία ομάδα είναι δύσκολο να νικήσει τον ίδιο αντίπαλο πολλές φορές στην ίδια σεζόν, πόσο μάλλον σε διάστημα περίπου τριών εβδομάδων. Ακόμη περισσότερο, όταν βρίσκεται απέναντί της προπονητής για τέταρτη φορά σε μια αγωνιστική περίοδο.

Ο Γιάννης Πετράκης λοιπόν… έφαγε τα χαστούκια του από τον Ντούσαν Κέρκεζ, μία φορά ως προπονητής του Ολυμπιακού και δύο στον πάγκο των κυανολεύκων. Έτσι είναι η πρώτη φορά που ομάδα του δεν δέχεται γκολ και δεν ηττάται απέναντι στους «λέοντες».

Έμαθε καλά τους γαλαζοκίτρινους της Λεμεσού και όντας πολύ διαβασμένος, με την τακτική του κατάφερε να παρουσιάσει απέναντί τους πολύ πιο ανταγωνιστικούς τους κυανόλευκους.

Ουσιαστικά, αν και η ΑΕΛ κατά διαστήματα κατάφερε να ελέγξει κάπως καλύτερα τον ρυθμό, στον αγωνιστικό χώρο του Τσιρείου παρουσιάστηκαν αντίπαλοι που έμοιαζαν πολύ. Με ψηλή πίεση έως την περιοχή του Βοζίνια και του Γιοβάνοβιτς, προσπαθούσαν ο ένας να καταστρέψει το παιχνίδι του άλλου, το ματς πήγε κυρίως στη δύναμη και οι φάσεις δεν ήταν πολλές.

Τις περισσότερες φορές μάλιστα προέρχονταν από μακρινά σουτ ή στατικές φάσεις. Εξαίρεση δύο κλασικές ευκαιρίες από πλευράς γαλαζοκιτρίνων, μία στο 35’ με τον Γεωργίου και άλλη μία, κραυγαλέα, με τον Αντάμοβιτς στο 82’. Έτσι όπως παιζόταν το ματς, όμως, μπορούσε από μία φάση να γείρει η πλάστιγγα είτε στο ένα είτε στο άλλο στρατόπεδο.

Το αποτέλεσμα δεν είναι καταστροφικό για καμία από τις δύο ομάδες. Εντούτοις, έχοντας περισσότερους βαθμούς και ευρισκόμενη μόλις έναν βαθμό από την πρωτοπόρο Ομόνοια, η ισοπαλία έκατσε πιο καλά στην ΑΕΛ.

Από την πλευρά του, πάλι δεν μπόρεσε να ψαλλιδίσει τη διαφορά από τις δύο προπορευόμενες ομάδες ο Απόλλων. Ακόμα κι έτσι, όμως, έχοντας τέσσερις και τρεις βαθμούς απόσταση από αυτές και με ακόμα οκτώ αγωνιστικές να απομένουν, κανείς δεν μπορεί να τον ξεγράψει. Ενδεχόμενη ισοπαλία μάλιστα στο ΑΕΛ-Ομόνοια του ερχόμενου Σαββάτου και με απαραίτητη προϋπόθεση τη δική του νίκη μία ημέρα προηγουμένως στη Λάρνακα επί της ΑΕΚ, θα κάνει ακόμη καλύτερη την κατάσταση γι’ αυτόν.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ