aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥΑπόλλων/ΑΕΛ: Το Conference League μοιράζει μπόλικο χρήμα

Απόλλων/ΑΕΛ: Το Conference League μοιράζει μπόλικο χρήμα

Απόλλων και ΑΕΛ θα αγωνιστούν στο νεοσύστατο Europa Conference League, ενώ και άλλοι εκπρόσωποι της Κύπρου (Ομόνοια και Ανόρθωση) εάν δεν καταφέρουν να προκριθούν σε Τσάμπιονς και Γιουρόπα Λιγκ ενδέχεται να συνεχίσουν στην τρίτη τη τάξει διοργάνωση της UEFA. Παρά το γεγονός πως το πρόκειται για την τρίτη τη τάξει διοργάνωση της UEFA, τα λεφτά για τις ομάδες δεν είναι καθόλου αμελητέα.

Η ευρωπαϊκή ομοσπονδία ποδοσφαίρου, προκειμένου να διατηρήσει ανεβασμένο το επίπεδο, θα μοιράσει χρήματα επιπέδου Europa League στους ομίλους του Conference League.

Οι ομάδες, που θα εξασφαλίσουν την παρουσία τους στους ομίλους του θεσμού θα μοιραστούν ένα ποσό της τάξης των 235 εκατομμυρίων ευρώ.

Κάθε ομάδα από τις 32, που θα προκριθούν στην τελική φάση της διοργάνωσης, θα πάρει άμεσα ως πριμ 2,8 εκατομμύρια προκαταβολή συν στη συνέχεια 140.000 ευρώ από την UEFA. Συνολικά, δηλαδή το πρώτο εξασφαλισμένο έσοδο ανέρχεται στα 2.940.000 ευρώ.

Από ‘κει και πέρα, τα κέρδη για τις νίκες και τις ισοπαλίες στα ματς είναι πολύ υψηλά. Για κάθε νίκη θα μοιράζονται 500.000 ευρώ στα κλαμπ και για κάθε ισοπαλία 166.000 ευρώ.

Ο νικητής του ομίλου θα λάβει 650.000 ευρώ και ο δεύτερος 325.000 ευρώ. Στη συνέχεια για κάθε πρόκριση μέχρι τον τελικό υπάρχουν ξεχωριστά ποσά που ξεκινούν από τις 300.000 ευρώ και φτάνουν μέχρι τα 3.000.000 για κάθε σύλλογο.

Επιπλέον, με βάση την κατάταξη τους στην UEFA, οι ομάδες θα λάβουν έξτρα χρήματα που αντιστοιχούν σε 44.500 ευρώ για τον τελευταίο της λίστας και 1.420.000 για τον πρώτο των ομίλων του Europa Conference League. Σε όλα τα παραπάνω πρέπει να προστεθούν και τα έσοδα από το market pool.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ