aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥΑπόλλων-ΑΕΛ: Κλότσησαν την ευκαιρία

Απόλλων-ΑΕΛ: Κλότσησαν την ευκαιρία

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Δύναμη, πάθος, θέληση για τη νίκη, ευκαιρίες και όλα όσα χαρακτηρίζουν ένα ντέρμπι είχε το χθεσινό στο Τσίρειο ανάμεσα σε Απόλλων και ΑΕΛ, όμως έλειψε το γκολ. Μοιράστηκαν τις εντυπώσεις και από ένα βαθμό οι λεμεσιανές ομάδες, που κλότσησαν την ευκαιρία, η μεν ΑΕΛ για να βρεθεί πρωτοπόρος ξεπερνώντας την Ομόνοια και ο δε Απόλλων για πιάσει την αντίπαλό του στη 2η θέση και να είναι κι αυτός στο-1 από την κορυφή. Χαμογέλασε η Ομόνοια από την ισοπαλία στο Τσίρειο, αφού παρέμεινε στην πρώτη θέση διατηρώντας τις αποστάσεις από τις ομάδες που την ακολουθούν την ώρα που λιγοστεύουν οι αγώνες και πλησιάζει προς το τέλος του ο φετινός μαραθώνιος.

Οι δύο ομάδες της Λεμεσού αλληλοεξουδετερώθηκαν και αφού δεν αξιοποίησαν τις ευκαιρίες που τους δόθηκαν, έδειξαν στο τέλος πρόθεση να πάρουν την ισοπαλία. Αποτέλεσμα που δεν επιθυμούσαν κατά την έναρξη του αγώνα, αλλά στο τέλος συμβιβάστηκαν και βλέπουν τη συνέχεια με την ίδια πίστη και αποφασιστικότητα έχοντας ως στόχο την κατάκτηση του τίτλου. Η ΑΕΛ για 16ο σερί παιχνίδι στο Τσίρειο δεν έχασε (14 νίκες, 2 ισοπαλίες), ενώ διατήρησε και το αήττητο απέναντι στον Απόλλωνα (2 νίκες, 1 ισοπαλία).

Όσον αφορά στο παιχνίδι, σε γενικές γραμμές ήταν μοιρασμένο, με εναλλασσόμενη την υπεροχή. Μοιρασμένες και οι τελικές προσπάθειες, με κάποιες από τις ευκαιρίες τους κλασσικές, όμως οι τερματοφύλακες και η αστοχία των επιθετικών τους δεν τους επέτρεψε να γευθούν τη χαρά που προσφέρει το γκολ. Σε κάποιες στιγμές κυριάρχησε η δύναμη και υπήρξε και ένταση, στοιχεία που χαρακτηρίζουν τα ντέρμπι και πόσο μάλλον όταν πρόκειται για τόσο μεγάλης βαθμολογικής σημασίας.

Ο Σωτηρίου για να ελέγξει το παιχνίδι έκανε χρήση της κίτρινης κάρτας δέκα φορές, πέντε για κάθε ομάδα. Ο Απόλλων πέτυχε γκολ στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου με τον Μάρκοβιτς, ωστόσο, στο ξεκίνημα της φάσης ο Νταμπό ήταν σε θέση οφσάιντ. Ακόμη, οι κυανόλευκοι ζήτησαν πέναλτι (34’) για χέρι του Ριέρα. Η μπάλα αρχικά χτύπησε στο γόνατο του Ισπανού και ακολούθως στο χέρι, γι’ αυτό ο διαιτητής Λούκας Σωτηρίου και ο VAR Μάριος Χριστοφόρου έκριναν ότι δεν υπήρξε παράβαση.

Στο πρώτο ημίχρονο η ΑΕΛ έχασε τεράστια ευκαιρία με τον Γεωργίου (35’), το σουτ του οποίου σταμάτησε στο σώμα του Πέδρο που με αυτοθυσία έπεσε και αποσόβησε το γκολ. Ο Απόλλων είχε προϋποθέσεις και καλή στιγμή σε σουτ του Πίττα (28’) το οποίο απέκρουσε ο Βοζίνια. Στην επανάληψη, οι κυανόλευκοι άρχισαν καλύτερα και είχε δύο άστοχα σουτ με τους Πίττα (46’) και Γιούστε (54’). Η ΑΕΛ, που όσο κυλούσε ο χρόνος ανέβαζε στροφές, απάντησε με σουτ των Αντωνίου (57’) και Ντανίλο (58’). Ακολούθως, ο Ντιγκινί υποχρέωσε τον Βοζίνια σε σπουδαία επέμβαση (67’), ενώ ο Αντάμοβιτς έχασε μοναδική ευκαιρία αφού μόνος σούταρε ψηλά έξω (82’).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ