aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥΑπόλλων-ΑΕΛ: Αλληλ0εξ0ντωση στο Τσίρειο (vid)

Απόλλων-ΑΕΛ: Αλληλ0εξ0ντωση στο Τσίρειο (vid)

Ίδρωσαν, «μάτωσαν» στο γήπεδο, αλληλοεξοντώθηκαν οι Απόλλων και ΑΕΛ στο Τσίρειο, για να χαμογελάσει τελικά φαρδιά πλατιά η Ομόνοια! Το 0-0 ανάμεσα στις ομάδες της Λεμεσού διατηρεί στην πρώτη θέση τους πράσινους, που θα φιλοξενηθούν από τους γαλαζοκίτρινους στο ίδιο γήπεδο το ερχόμενο Σάββατο, σε ντέρμπι κορυφής με την απόσταση στον έναν βαθμό.

Όσο για τους κυανόλευκους, έχασαν άλλη μία ευκαιρία για να πλησιάζουν σημαντικά τους πρωτοπόρους, από τους οποίους απέχουν τέσσερις βαθμούς, ενώ παρέμειναν στους τρεις από τους συμπολίτες τους. Υπό αυτή την έννοια είναι αυτοί που έχασαν τα περισσότερα από τις δύο ομάδες.

Το ματς

Ας ξεχάσουμε καλύτερα το πρώτο 20λεπτο, που ήταν δίχως φάση και με την προσπάθεια των δύο ομάδων να αναλώνεται στην προσπάθεια επιβολής του ρυθμού. Στη συνέχεια φάνηκε ότι υπάρχει… ζωή με ένα καλό σουτ για κάθε ομάδα, από τον Έουλερ (21’) για την ΑΕΛ και από τον Πίττα για τον Απόλλωνα (28’).

Μετά το 30λεπτο άρχισε να ανάβει το ματς, αρχικά όταν οι κυανόλευκοι ζήτησαν πέναλτι για χέρι του Ριέρα (34’). Ένα λεπτό αργότερα, μόλις ο VAR Μάριος Χριστοφόρου συμφώνησε με τον Λούκα Σωτηρίου ότι δεν υπήρχε πέναλτι, καταγράφηκε η μεγάλη φάση του πρώτου ημιχρόνου.

Ενώ οι κυανόλευκοι είχαν το μυαλό τους ακόμα στην απόφαση του διαιτητή, ο Αντωνίου εκτέλεσε γρήγορα το πλάγιο άουτ στο 35’, ο Μαέ μπήκε στην περιοχή και έστρωσε στον Γεωργίου, ο οποίος σούταρε και είδε τον Πέδρο να του στερεί το γκολ. Το ημίχρονο έκλεισε με ακυρωθέν γκολ του Μάρκοβιτς, καθώς ο Νταμπό που έδωσε την πάσα συνελήφθη σε θέση οφσάιντ (το ακύρωσε ο Χαράλαμπος Γεωργίου, συμφώνησε ο AVAR Όμηρος Τζιωρτζής).

Πάλι δεν κατάφερε κάποια από τις δύο ομάδες να επιβληθεί, η υπεροχή ήταν εναλλασσόμενη στο δεύτερο ημίχρονο και η μπάλα ανεβοκατέβαινε από τη μια στην άλλη περιοχή. Αν και άρχισε με καλύτερη προοπτική από ό,τι το πρώτο, με περισσότερες προϋποθέσεις για γκολ και δύο καλές αποκρούσεις των Γιοβάνοβιτς και Βοζίνια σε σουτ αντιστοίχως των Ντανίλο (58’) και Ντιγκινί (67’), στη συνέχεια ο ρυθμός έσπασε από τα πολλά φάουλ.

Χρειάστηκε να φτάσουμε στο 82’ για να καταγραφεί σπουδαία φάση, όταν ο Αντάμοβιτς από το ύψος του πέναλτι, αμαρκάριστος, σούταρε… τρεις εστίες πιο ψηλά!

H ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Απόλλων (Γιάννης Πετράκης): Γιοβάνοβιτς, Πέδρο, Ρομπέρζ, Γιούστε, Μαλεκκίδης, Μάρκοβιτς (70′ Σατσέτι), Χ. Κυριάκου (70′ Ντένιτς), Πίττας, Μπίσεσβαρ (80′ Μπίσεσβαρ), Ντιγκινί (80′ Μπένσοπ), Νταμπό (80′ Παπουνασβίλι).

ΑΕΛ (Ντούσαν Κέρκεζ): Βοζίνια, Αντωνίου, Τεϊσέιρα, Πάντιτς, Έουλερ (85′ Χ. Κυριάκου), Μεντόγεβιτς, Ζντραφκόφσκι (56′ Ντανίλο), Ριέρα (74′ Αντάμοβιτς), Γεωργίου (85′ Αβντιγιάι), Τόρες, Μαέ.

Σκόρερ: – / –

Κίτρινες: Πέδρο, Μάρκοβιτς, Σατσέτι, Ρομπέρζ, Ντένιτς / Ζντραφκόφσκι, Μεντόγεβιτς, Έουλερ, Πάντιτς, Γεωργίου.

Αποβολές: – / –

Στάδιο: Τσίρειο.

Διαιτητής: Σωτηρίου Λούκας.

Α’ Βοηθός: Γεωργίου Παύλος.

Β’ Βοηθός: Γεωργίου Χαράλαμπος.

4ος: Κουμή Δημήτρης.

VAR: Χριστοφόρου Μάριος.

AVAR: Τζιωρτζής Όμηρος.

Παρατηρητής Διαιτησίας: Νικολαϊδης Χρίστος.

ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ



 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ