aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥΑποκαλυπτικός Αρουαμπαρένα (συνέντευξη)

Αποκαλυπτικός Αρουαμπαρένα (συνέντευξη)

ΤΟΥ ΗΛΙΑ ΠΟΝΗΡΟΥ

Συνέντευξη του Μικέλ Αρουαμπαρένα “φιλοξενείται” σε ιστοσελίδα της Βασκονίας. Ο Ισπανός επιθετικός είπε πολλά κι ενδιαφέροντα…

Ανάμεσα σε άλλα, είπε:

“Στο ποδόσφαιρο ποτέ δεν ξέρεις τι θα συμβεί. Ήταν ωραία στο Χονγκ Κονγκ, αν και δεν εξελίχθηκαν τα πράγματα όπως θα περιμέναμε. Ευτυχώς, στην ηλικία των 33 ετών, μου δόθηκε η ευκαιρία να ενταχθώ στην ΑΕΛ, αν και είχα δεχθεί πρόταση και από ομάδα της Αυστραλίας. Σε αυτή την περίπτωση ήταν πολύ σημαντικό το γεγονός ότι υπέγραψα διετές συμβόλαιο”.

“Είμαι εδώ για δύο εβδομάδες, το απολαμβάνω και είμαι πολύ χαρούμενος. Σύντομα, αναμένεται να βρεθώ και στο αρχικό σχήμα. Εδώ είναι πολύ όμορφα, με καλό καιρό, σε μία παραλιακή πόλη. Είναι πολύ ωραία που μου παρέχουν ένα ωραίο σπίτι”.

“Είχα προτάσεις από ομάδες της Β΄ Κατηγορίας της Ισπανίας, αλλά ήθελα να ζήσω μια νέα εμπειρία. Δεν ήθελα να επιστρέψω για να αγωνίζομαι στη Β΄ Κατηγορία. Δεν θέλω να υποτιμήσω το επίπεδο ή κάποια ομάδα, αλλά είχα καλύτερες επιλογές. Αρχικά, δεν θα με πείραζε να κάνω κάτι τέτοιο, όμως όταν δέχθηκα πρόταση από την ΑΕΛ δεν το σκέφτηκα καθόλου”.

“Όλα έγιναν πολύ γρήγορα. Τη μία μέρα μου τηλεφώνησαν και ήθελαν να απαντήσω μέχρι το απόγευμα. Τους είπα ότι δεν μπορούσα να το κάνω τόσο γρήγορα. Ζήτησα διορία 24 ώρες, αφού υπήρχε πρόταση και από ομάδα της Αυστραλίας. Μίλησα μαζί τους, έμαθα για το πρωτάθλημα και το επίπεδο ζωής και απάντησα καταφατικά. Το γεγονός ότι βρίσκομαι στην Ευρώπη και μπορώ να πάω το Δεκέμβριο στην Ισπανία για λίγες μέρες είναι σημαντικό για εμένα. Πάντοτε σε σύγκριση με την Αυστραλία. Σίγουρα, όπου κι αν πήγαινα, θα έπρεπε να μάιθω αγγλικά. Είμαι χαρούμενος που επέλεξα την ΑΕΛ. Η μεταξύ μας συμφωνία θα ολοκληρωθεί όταν θα είμαι 35 ετών και θα έχω ήδη πάρει πολλά από το ποδόσφαιρο”.

“Εδώ οι φίλαθλοι είναι παθιασμένοι. Αν όλα πάνε καλά, σου φέρονται σαν βασιλιά. Όταν πας βόλτα στην πόλη όλοι σε αναγνωρίζουν. Το ποδόσφαιρο είναι τρόπος ζωής για όλους εδώ”.

“Στο τελευταίο παιχνίδι χάσαμε δύο βαθμούς, όμως παραμένουμε στην πρώτη θέση. Στόχος μας είναι η έξοδος στην Ευρώπη και να τερματίσουμε στις τρεις πρώτες θέσεις. Θα είναι δύσκολο να κερδίσουμε το πρωτάθλημα και να τερματίσουμε πιο ψηλά από τον ΑΠΟΕΛ. Έστω κι αν παραχώρησαν τον καλύτερό τους παίκτη για πολλά λεφτά, παραμένουν ένα δυνατό σύνολο”.

“Η ΑΕΛ πριν από τέσσερα χρόνια κέρδισε το πρωτάθλημα, αλλά φέρος με 18 νέους παίκτες θα είναι δύσκολο. Είναι δύσκολο να μάθουμε και να φροντίζουμε ο ένας τον άλλο. Χρειάζεται χρόνος. Ας ελπίσουμε ότι όλα θα πάνε καλά και θα παλέψουμε μέχρι τέλους για τους στόχους μας”.

“Πλέον, στα 33 μου, τα βλέπω όλα διαφορετικά, αλλά πάντοτε υπάρχουν φιλοδοξίες και πάντα θέλω να υπάρχουν. Αν ήταν δυνατόν, θα ήθελα να παίξω σε όλα τα παιχνίδια χωρίς να χάσω λεπτό και να πετύχω πολλά γκολ. Αν σταματήσεις να ελπίζεις και να έχεις στόχους, τότε δεν μπορείς να ανταγωνιστείς τους αντιπάλους σου”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ