aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥΑΠΟΕΛ και αποθέωση σε Πάμπο-Μπαλταζάρ!

ΑΠΟΕΛ και αποθέωση σε Πάμπο-Μπαλταζάρ!

Η πορτογαλική ιστοσελίδα sol.sapo.pt φιλοξενεί μεγάλη συνέντευξη του ακραίου επιθετικού της ΑΕΛ, Μέσκα, ο οποίος αναφέρθηκε στα παιχνίδια με τη Σεντ Τζόζεφς, το κυπριακό πρωτάθλημα, τους στόχους του και τον Μπρούνο Μπαλταζάρ. «Πήρα την μπάλα από δεξιά, πέρασα δύο παίκτες και σούταρα στην αριστερή γωνία. Ήταν ατομική ενέργεια, ένα όμορφο γκολ», το αρχικό σχόλιο.

Κληθείς να σχολιάσει τον στόχο της ΑΕΛ στην Ευρώπη, είπε: «Δεν θα είναι εύκολο, αλλά είναι πιθανό. Σήμερα δεν υπάρχουν εύκολα παιχνίδια στο ποδόσφαιρο. Δεν μπορούμε να υποτιμούμε αντιπάλους, όταν αυτοί είναι πιο αδύναμοι, όπως ήταν αυτή η ομάδα από το Γιβραλτάρ. Αλλά ούτε και οι άλλοι μπορούν να πιστεύουν πως θα είμαστε εύκολος αντίπαλος γι’ αυτούς. Είναι προφανές ότι στόχος μας είναι οι όμιλοι, είναι όνειρο να παίζεις σε τέτοια γήπεδα. Στην Κύπρο είναι πολύ δύσκολο, ο ΑΠΟΕΛ είναι μεγάλη ομάδα, ενώ υπάρχουν κι άλλες δυνατές ομάδες που διεκδικούν το πρωτάθλημα. Εδώ το πρωτάθλημα είναι πολύ δύσκολο», απάντησε.

Αν υπάρχει η πιθανότητα να φύγει μέχρι το τέλος του καλοκαιριού και να πάει σε καλύτερο πρωτάθλημα τόνισε: «Σήμερα το παρακολουθούν περισσότεροι. Δεν είναι ένα εύκολο πρωτάθλημα όπως πιστεύει ο κόσμος, είναι πολύ λάθος να σκέφτεται κάποιος έτσι. Είναι ένα πρωτάθλημα πολύ ανταγωνιστικό, πολύ έντονο, με πέντε ομάδες να το διεκδικούν. Και υπάρχουν πολλοί σκάουτερ στα παιχνίδια. Είμαι ευτυχισμένος στην ΑΕΛ. Παίζω, είμαι σημαντικός στην ομάδα, σκοράρω, δίνω ασίστ. Ήρθα στην ΑΕΛ για να κερδίσω εμπειρίες και να πάρω παιχνίδια στα πόδια μου. Χρειαζόμουν να παίζω, αυτό ήταν το πιο σημαντικό για μένα. Και γι’ αυτό είμαι πολύ καλά εδώ. Προφανώς ο στόχος είναι να φτάσω πιο ψηλά, αλλά τώρα είμαι ευτυχισμένος στην ΑΕΛ».

Όσον αφορά στους στόχους του, ανέφερε: «Η σκέψη μου είναι να δυναμώνω κάθε μέρα. Είναι αλήθεια πως πλέον δεν μπορώ να χάσω άλλο χρόνο. Σήμερα όμως είμαι ένας πιο ώριμος παίκτης, με περισσότερη υπευθυνότητα. Ξέρω ότι πρέπει να σκοράρω περισσότερο, για παράδειγμα. Πρέπει να βελτιώσω τα τελειώματα και την τελευταία πάσα. Έχω βελτιωθεί αρκετά σ’ αυτά. Όταν έπαιζα στην Αγγλία, μου άρεσαν περισσότερο οι ντρίμπλες, αλλά ήταν χωρίς πλάνο, ό,τι μου έβγαινε. Τώρα έχω περισσότερη λογική στο παιχνίδι μου. Ντριμπλάρω για παράδειγμα με στόχο να πάω μπροστά και να δώσω ασίστ ή να σκοράρω».

Καταλήγοντας, μίλησε για τους Μπρούνο Μπαλταζάρ και Πάμπο Χριστοδούλου: «Μου αρέσει πολύ να δουλεύω μαζί του. Έχει όραμα, γνωρίζει το ποδόσφαιρο εκ των έσω, αφού ήταν κι αυτός παίκτης. Πιστεύω ότι θα φτάσει μακριά στην καριέρα του, γιατί έχει πολλές γνώσεις. Είναι ένας ήρεμος άνθρωπος και δίνει μεγάλη σημασία στις προπονήσεις με τη μπάλα. Όλοι οι παίκτες τον θέλουν. Και γιατί είναι Πορτογάλος – οι Πορτογάλοι προπονητές έχουν καλό όνομα σήμερα στο εξωτερικό.

Έχουμε πολύ καλό κλίμα στα αποδυτήρια, είμαστε μία πραγματική οικογένεια. Είναι προφανές πως είναι σημαντικό να έχεις έναν προπονητή που μιλάτε την ίδια γλώσσα. Αυτός μου λέει να ρισκάρω περισσότερο, μου δίνει ελευθερία, μου λέει να ντριμπλάρω, να ελίσσομαι ανάμεσα στους αμυντικούς. Αλλά πάντα με θετικό τρόπο, με στόχο να σκοράρω. Επίσης ο προπονητής που είχαμε πέρυσι στην ΑΕΛ, ο Πάμπος Χριστοδούλου. Μου άρεσε πολύ το σύστημά του, είχε μία φιλοσοφία παιχνιδιού που ταιριάζει στο στιλ μου».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ