aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥΑπεβίωσε ο Σεβήμ Εμπέογλου

Απεβίωσε ο Σεβήμ Εμπέογλου

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Απεβίωσε ο παλιός άσος της ΑΕΛ Σεβήμ Εμπέογλου, ο οποίος είχε κατακτήσει με την φανέλα της τρία πρωταθλήματα (το 1952-53, 1954-55 και το 1955-56). Γεννήθηκε το 1931 στην Αλέκτορα με μητέρα την γνωστή, την περίοδο εκείνη Κιουπρά (ήταν η μαμμού της περιοχής).

Εγκαταστάθηκε στη Λεμεσό και πήγε στην Γ’ Αστική με συμμαθητή, τον αθλητικογράφο Ανδρέα Γεωργιάδη. Αγωνίστηκε στην πρώτη Μικτή Κύπρου, στο 2-2 με το Ισραήλ και με συμπαίκτες τους Λέλλο, Σιαντρή, Δευτέραλη και Μάντζιαλο. «Η ΑΕΛ ήταν όλη μου η ζωή, το σπίτι μου, η οικογένεια μου, ήταν η καλύτερη ομάδα εκείνης της εποχής», αναφέρει στο βιβλίο της ΑΕΛ «80 χρόνια, ταξίδι στο όνειρο».

Την μέρα του γάμου του, άφησε τη νύφη για να αγωνιστεί με την ΑΕΛ σε παιχνίδι απέναντι στον Ολυμπιακό. Είχε πει στον φωτογράφο, τον Έντουαρντ, να τον περιμένει για να φωτογραφηθεί με την γυναίκα του. Είχε συμπαίκτες, εξαιρετικούς ποδοσφαιριστές, όπως τον Κρίστη, τον Μαυρόκολο, τον Άριστο, τον Φοίβο, τον Παπαδήμα και άλλους.

Πηγαινοερχόταν τα τελευταία χρόνια και παρακολουθούσε την ΑΕΛ, σαν φανατικός οπαδός της. Το 1974 για 92 μέρες ήταν αιχμάλωτος στο ΓΣΟ, αλλά κάποιοι φίλοι του, που τον γνώριζαν τον βοήθησαν. «Ο πόλεμος είχε κάνει πολλή ζημιά», είχε δηλώσει με πολλή πίκρα.

Στην κηδεία του, που θα τελεστεί αύριο (Πέμπτη 22/11) στην Κερύνεια, θα παραστεί αντιπροσωπεία της ΑΕΛ, ενώ οι παλαίμαχοι θα εκπροσωπηθούν από τον πρώην αρχηγό της ΑΕΛ Πανίκο Παπαδόπουλο. Στεφάνη θα καταθέσει και ο πρώην δήμαρχος Λεμεσού Ανδρέας Χρίστου.

Θαυμαστής του Σεβήμ, την εποχή που έπαιζε μπάλα ήταν ο σημερινός ηγέτης των Τουρκοκυπρίων Μουσταφά Ακκιντζί.

Ανακοίνωση της ΑΕΛ: «Ο Πρόεδρος το Δ.Σ. και σύσσωμη η οικογένεια της ΑΕΛ Ποδόσφαιρο Δημόσια ΛΤΔ εκφράζει την βαθύτατη θλίψη της και τα ειλικρινή συλλυπητήρια προς την οικογένεια Σεβήμ Εμπέογλου, του Τουρκοκύπριου παλαίμαχου ποδοσφαιριστή της ομάδας μας που έφυγε σήμερα από τη ζωή».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ