aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥΑντωνίου: «Μας συγχύζει συχνά ο Σκαπούλλης – Η τακτική μας θα είναι επιστολές στην ΚΟΠ»

Αντωνίου: «Μας συγχύζει συχνά ο Σκαπούλλης – Η τακτική μας θα είναι επιστολές στην ΚΟΠ»

Την επόμενη μέρα κοιτάζουν στην ΑΕΛ μετά την ήττα στο ντέρμπι από τον Απόλλωνα και τον έντονο απόηχο που είχε με αφορμή τη διαιτησία. Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΠΟΡ FM ο Γενικός Διευθυντής της ΑΕΛ, Θεόδωρος Αντωνίου σημείωσε πως ηθικά η ομάδα του νιώθει δικαιωμένη, άφησε υπονοούμενα για τον Χρίστο Σκαπούλλη και την ανάλυση που έκανε στην εκπομπή «Γκολ και Θέαμα», ενώ ξεκαθάρισε πως ο Ντούσαν Κέρκεζ δεν έχει τίποτα προσωπικό με κανέναν.

Αναλυτικά οι δηλώσεις

«Δύο μέρες μετά από το παιχνίδι προσπαθούμε και έχουμε γυρίσει σελίδα, θέλουμε να δούμε το παιχνίδι της ερχόμενης Παρασκευής με την ομάδα της ΠΑΕΕΚ, η οποία έδειξε και χθες πως είναι μια πάρα πολύ καλή ομάδα. Ομάδα προπονητή θα έλεγα, με ένα πλάνο και πολύ καλή αγωνιστική πειθαρχία. Έχουμε σεβασμό στον αντίπαλο αλλά ο στόχος μας είναι ξεκάθαρος και αυτό είναι που θα κάνουμε. Είναι καθήκον όλων να ξεχάσουν τι έγινε και να προχωρήσουμε».

Για τη διαφορά στην ανάλυση των επίμαχων φάσεων από τους Χρίστο Σκαπούλλη (ΡΙΚ2) και Ηρακλή Τσίκινη (Digital): «Ο ένας είναι ένας άνθρωπος που βρίσκεται εκτός των καταστάσεων του κυπριακού ποδοσφαίρου, μιλάμε για τον διαιτητή, Ηρακλή Τσίκινη και ο άλλος είναι ένας άνθρωπος που ακούμε τις απόψεις του και μας συγχύζει συχνά πυκνά, ο κύριος Σκαπούλλης. Όταν ξέρεις τους κανονισμούς δεν μπορείς να ακούς άλλα πράγματα. Δεν μπορεί τη μια εβδομάδα να είναι έτσι και την άλλη αλλιώς. Είναι θέμα δικό του συγκεκριμένου».

Η θέση της ΑΕΛ για τη διαιτησία: «Εμείς έχουμε ξεκάθαρα στο μυαλό μας το τι έγινε, τις φάσεις και θέλω να πω ότι ηθικά είμαστε σε κάποιο βαθμό ικανοποιημένοι και πολλές φορές παίρνεις και την αύρα της κοινής γνώμης και δεν μιλώ μόνο για του οπαδούς των ομάδων, μιλώ γενικότερα υπάρχει μια ηθική ικανοποίηση για αυτά που ακούμε από την ημέρα που τελείωσε το παιχνίδι».

Αν θα καταγγείλει τη διαιτησία η ΑΕΛ: «Θέλω να θυμίσω στον κόσμο ότι μετά το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, το οποίο είχε μια πολύ σημαντική φάση, επιλέξαμε να μην ασχοληθούμε καθόλου με τη διαιτησία γιατί δεν κάναμε καθόλου καλό δεύτερο ημίχρονο και θέλαμε να δούμε μόνο τα δικά μας. Στο παιχνίδι το προχθεσινό, ήταν κάπως διαφορετικά τα πράγματα και για αυτό αναγκαστήκαμε να πούμε δυο κουβέντες. Μετά το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό στείλαμε επιστολή, αυτή θα είναι η τακτική μας και αυτή τη φορά. Αυτά που πιστεύουμε και που νιώθουμε πως είναι καλά να γίνουν, έχουν ήδη πάει γραπτώς στην Ομοσπονδία. Υπήρχε ένα αίτημα για να έχουμε ξένους διαιτητές στο VAR, οτιδήποτε πιστεύουμε ότι μπορεί να βοηθήσει μπορεί να πάει σήμερα στην ομοσπονδία. Θέλουμε να κατεβάσουμε τους τόνους, πρέπει να συγκεντρωθούμε στο παιχνίδι. Δεν θέλω να μπω σε περισσότερη συζήτηση για το θέμα του προηγούμενου αγώνα».

Για τους νεαρούς διαιτητές και τις επιδόσεις τους: «Θεωρώ ότι χρειάζεται δυστυχώς να γίνουν αρκετά πράγματα, για να νιώθουμε όλοι ότι ακόμα και αν έγιναν λάθη, δεν έγιναν για συγκεκριμένους λόγους. Δυστυχώς υπάρχει προκατάληψη, πρόβλημα εμπειρίας και ικανότητας, πράγματα που δεν αγοράζονται. Με λυπεί που γενικότερα στο χώρο του ποδοσφαίρου, επιλέγουν που και πότε να ασχοληθούν με το θέμα της διαιτησίας. Είμαστε σε μια πολύ δύσκολη κατάσταση αφού όπως φαίνεται οι διαφορές είναι μικρές. Ίσως να μην βοηθάμε και εμείς βέβαια με αυτές τις συμπεριφορές, αλλά όταν νιώθεις ότι δεν πήρες αυτό που δικαιούσαι, τι να κάνεις; Είναι η νοοτροπία μας. Μετά το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό αρκετοί οπαδοί της ΑΕΛ μου έστειλαν μήνυμα και μου έλεγαν να βγω να μιλήσω. Ξέρουν όμως πως λειτουργούμε οι οπαδοί της ΑΕΛ».

Κάνουν λάθη και οι ξένοι διαιτητές: «Κάνουν ναι, αλλά γιατί δεν υπήρχε σκοπιμότητα και ξέραμε ότι πίσω από αυτά δεν ήταν ο Χ ή ο Ψ και ο τάδε, αντιδρούσαμε διαφορετικά. Πρέπει όμως να πέσουν οι τόνοι, γιατί είναι πάρα πολύ νωρίς».

Για τις δηλώσεις του Κέρκεζ, ο οποίος ήταν πολύ έντονος: «Η ατυχία μας ήταν ότι κράτησε πάρα πολύ ώρα η δημοσιογραφική του προπονητή του Απόλλωνα και είχαμε την ευκαιρία να δούμε αρκετές φορές τις φάσεις. Όταν βλέπεις κάποια πράγματα και νιώθεις ότι σε πνίγει το δίκαιο, τι να κάνεις. Ο Ντούσαν είναι ένας άνθρωπος πολύ ειλικρινής, δεν υπάρχει τίποτα προσωπικό με κανένα και θέλουμε να το τονίσουμε αυτό. Έχουμε πολύ καλή επαγγελματική σχέση με τους ανθρώπους που εργάζονται στις άλλες ομάδες, κάτι που επιβάλλεται. Δεν υπάρχει τίποτα προσωπικό ούτε από τον Ντούσαν ούτε από κάποιον άλλον της ομάδας. Είμαι σίγουρος ότι αν τον ρωτήσετε θα σας πει το ίδιο. Όταν τελείωσε το παιχνίδι πέρασα από πολλούς ανθρώπους του Απόλλωνα, παρά το θυμό που ένιωθα».

Για το παιδί που κτύπησε στα επεισόδια: «Δεν έχω κάτι της τελευταίας στιγμής. Ελπίζω να είναι όλα καλά. Έχουμε κουραστεί πάρα πολύ από αυτά τα συμβάντα που συχνά πυκνά ζούμε στη Λεμεσό. Ας καταλάβουν όλοι επιτέλους ότι παίζουμε με τη φωτιά. Είναι τρελό αυτό που συμβαίνει αλλά πρέπει να σταματήσει άμεσα. Έχουμε ξεφύγει κάποιοι και στα social media, αυτοί που κάνουν αυτό το πράγμα ξέρουν τι εννοώ».

Για τα αγωνιστικά νέα: «Είναι τιμωρημένος ο Κεραυνός, εκτός οι Μηνάς, Ανδρέου, Φραντζής. Νομίζω ότι μετά τη διακοπή θα δούμε πως θα είναι ο Μηνάς, δεν είναι για να μπει τώρα αλλά σιγά – σιγά το παιδί επανέρχεται και είναι κάτι που μας χαροποιεί πάρα πολύ».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ