aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥΑντίδραση, αντοχές, πάθος και πειθαρχία

Αντίδραση, αντοχές, πάθος και πειθαρχία

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Η ΑΕΛ αγωνίστηκε προψές στην καυτή έδρα της Ανόρθωσης και το 1-1 την άφησε ικανοποιημένη. Όχι μόνο επειδή δεν ηττήθηκε ή διότι πήρε βαθμό. Άλλος ένα λόγος ήταν ότι φανέρωσε χαρακτήρα και είχε και τις δικές της πιθανότητες να φύγει με το τρίποντο. Αντέδρασε στο γκολ που δέχτηκε (12’), ισοφάρισε με τον Κέβιν Λαφράνς (24’) και έδειξε πως έχει αντοχές για να κυνηγήσει μέχρι τέλους τη διάκριση. Άλλωστε, ήταν ο πρώτος βαθμός σε ντέρμπι μακριά από το Τσίρειο, κάτι που επίσης συγκαταλέγεται στα θετικά. Πού θα τη βγάλει η σεζόν δεν ξέρει κανείς. Ωστόσο, προς το παρόν είναι εκεί, αποφασισμένη να προσφέρει πολλές χαρές στον κόσμο της.

Κίνητρό της είναι η διάκριση και η νίκη σε κάθε παιχνίδι. Προχθές, είναι αλήθεια πως στην επανάληψη πρόσεξε την άμυνά της και γιατί δηλαδή να μην το έκανε, αφού το αποτέλεσμα τη βόλευε; Σε κάποια άλλα παιχνίδια που ρίσκαρε δεν της βγήκε και έπαθε τη ζημιά. Δούλεψε σωστά ο ανασταλτικός μηχανισμός, οι ποδοσφαιριστές της είχαν πάθος και πειθαρχία, ήξεραν τι ήθελαν και ο κόσμος έμεινε ευχαριστημένος.

Ο Μπρούνο Μπαλταζάρ παρέταξε θαυμάσια την ομάδα του, η οποία είχε εξαιρετική απόδοση μετά το γκολ που δέχτηκε, μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Αν κάτι δεν είχε η ΑΕΛ για να ανέβει και άλλο στην επανάληψη, ήταν στη θέση του ποδοσφαιριστή που θα κρατούσε μπάλα στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Ρεζέντε δεν βοήθησε και πολύ, ενώ έμεινε από δυνάμεις ο Μπενίτεθ ο οποίος ήταν πολύ καλός στο πρώτο 45λεπτο. Η εμφάνιση και ο βαθμός, μετά από τέσσερις σερί νίκες, δημιουργούν νέα δεδομένα στην ΑΕΛ, η οποία διατηρεί με το τέλος του α’ γύρου την 3η θέση (χωρίς να παραγνωρίζει κανείς ότι υπολείπονται τα εξ αναβολής παιχνίδια) και μπορεί να ατενίσει με αισιοδοξία το μέλλον της.

Το πρωτάθλημα βεβαίως έχει δρόμο και η ομάδα της Λεμεσού δείχνει πως με τις κατάλληλες προσθαφαιρέσεις τον Ιανουάριο, μπορεί να πάει ακόμα καλύτερα. Εκείνο που έχει σημασία, είναι να συνεχίσει στον δρόμο που χάραξε τους τελευταίους δύο μήνες. Να παραμείνει το ίδιο σοβαρή και να πάρει και άλλους  βαθμούς που θα της δώσουν την ευκαιρία να διατηρηθεί στους στόχους της.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ