aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥΆντερλεχτ Vs κυπριακές ομάδες σημειώσατε μόνο μία νίκη!

Άντερλεχτ Vs κυπριακές ομάδες σημειώσατε μόνο μία νίκη!

ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ

Μετά από τεσσεράμισι χρόνια η Άντερλεχτ Βελγίου βρίσκεται και πάλι αντιμέτωπη με κυπριακή ομάδα. Ο ΑΠΟΕΛ είναι η τέταρτη ομάδα που συναντά τους Βέλγους στην Ευρώπη, αφού προηγήθηκαν η Ομόνοια (δις), η Ανόρθωση και η ΑΕΛ.

Και στις τρεις προηγούμενες φορές οι ομάδες μας είχαν αποκλειστεί (Ομόνοια και Ανόρθωση χωρίς να πετύχουν νίκη), ενώ η ΑΕΛ αν και είχε κερδίσει με 2-1 στο πρώτο ματς στο ΓΣΠ, ηττήθηκε με 0-2 στον επαναληπτικό των Βρυξελλών και στο τσακ δεν συμμετείχε στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ τη σεζόν (2012-13).

Η Ομόνοια αντιμετώπισε για πρώτη φορά την Άντερλεχτ το 1985 για τον 2ο γύρο του Κυπέλλου πρωταθλητριών. Το πρώτο παιγνίδι έγινε στις 23/10/1985 στο «Κοστάντ Φάντεν Στοκ» και η Άντερλεχτ κέρδισε 1-0 Στον επαναληπτικό, που έγινε στο Μακάρειο η Ομόνοια έχασε με 1-3.

Για δεύτερη φορά η Ομόνοια βρήκε μπροστά της την Άντερλεχτ το 1990 στον β’ γύρο του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ. Ο πρώτος αγώνας στο Μακάρειο έληξε ισόπαλος 1-1 και στον επαναληπτικό που έγινε στις 7/11/1990 στις Βρυξέλλες, η Άντερλεχτ κέρδισε 3-0.

Η τρίτη φορά που βρήκαμε μπροστά μας τους Βέλγους ήταν το 2000, στον προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ, με την Ανόρθωση. Ο πρώτος αγώνας έγινε στις 26 Ιουλίου στον «Κοστάντ Φάντεν Στοκ» όπου η Άντερλεχτ κέρδισε με 4-2. Ο επαναληπτικός έγινε στο ΓΣΠ στις 2/8/200 και έληξε 0-0.

Πιο απλά, η μοναδική ομάδα που κόντραρε στα ίσα τους Βέλγους, ήταν η ΑΕΛ η οποία πέτυχε και την μοναδική κυπριακή νίκη απέναντι στη «βασιλική» ομάδα. Πλέον, ο ΑΠΟΕΛ έχει άλλη μία μεγάλη πρόκληση ενώπιων του και ασχέτως αν η Άντερλεχτ δεν είναι του βεληνεκούς της Αθλέτικ Μπιλμπάο, χρειάζεται τεράστια προσοχή και σοβαρότητα για να πετύχει άλλο ένα θαύμα ο περσινός πρωταθλητής.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ